Powerledger richt zich op de energiesector. Duurzame stroom wordt steeds belangrijker in onze samenleving. We wekken er meer van op en het bedrijven worden ook aangespoord om zuiniger om te gaan met de stroom die ze hebben. Toch is de sector van duurzame energie nog lang niet waar het moet zijn.

Dat is de reden dat we in dit artikel Powerledger onder de loep nemen. We gaan in op de POWR coin, de Powerledger verwachting en het laatste nieuws. Ik hoop je hiermee een beter beeld te geven over het project en de manier waarop ze werken aan deze transitie naar duurzame stroom voor iedereen. Wat gaat de Powerledger crypto doen?

Wat is Powerledger?

Bij Powerledger staat duurzame, betaalbare en decentrale energie centraal. De energie die momenteel wordt opgewekt is zelden duurzaam en waar het allemaal naartoe gaat, is ook niet altijd duidelijk. Ondanks de grote stijging van het percentage duurzame stroom (6,6% in 2018 en 33% in 2021) is er nog veel ruimte voor verbetering.

Mensen over de wereld worden zich steeds bewuster van het feit dat ze duurzamer moeten gaan leven. Het groeiende aantal zonnepanelen op het dak wekken meer energie op dan dat door het desbetreffende huishouden verbruikt wordt. De overgebleven energie kan worden verkocht waardoor een zakcentje verdiend kan worden.

Het bedrijf dat jouw energie koopt, verkoopt het weer door, maar Powerledger laat zien dat een derde persoon in deze transactie niet nodig is. Jij kan met Powerledger jouw gespaarde stroom verkopen aan wie jij maar wilt. Dit levert een eerlijkere prijs op voor zowel de verkoper als de koper, er hoeft immers geen derde persoon geld aan te verdienen.

Alle energie die overblijft, stel jij beschikbaar op een decentrale marktplaats waar bijvoorbeeld je broer jouw energie kan kopen. Zo weet je broer zeker dat hij duurzaam opgewekte energie koopt. Met de gekochte energie kan je broer zijn auto opladen. POWR is namelijk ook bezig met het maken van oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Voor POWR ziet de toekomst er goed uit. Er zal meer energie nodig zijn die duurzaam opgewekt moet worden. Lukt het om huishoudens op het POWR netwerk energie op te laten wekken en het te verkopen op hun decentrale marktplaats, dan kan dit voor een gunstige POWR koers verwachting zorgen.

Wat doet de Powerledger koers?

Powerledger, dat is gevestigd in Perth, Australië bestaat sinds 2016. In 2017 startte de ICO van Powerledger. Met de 13 miljoen dollar die is opgehaald hebben ze aardig aan de weg kunnen timmeren. Beleggers konden één Powerledger coin kopen voor $ 0,0838. De actuele Powerledger koers is $ 0.194976.

De koers van POWR heeft vooral in het begin veel pieken en dalen gezien. Als we de grafiek van de POWR koers erbij pakken en kijken naar begin november 2017 tot 8 januari 2018 dan kunnen we dit vergelijken met een bergbeklimming van de buitencategorie tijdens de Tour de France.

De koers steeg toen namelijk met maar liefst 1500%. Het enige verschil met de tour is dat deze koers toch wat sneller en gemakkelijker de top bereikt.

De Powerledger All Time High staat op een waarde van $ 1.89 (January 7, 2018). Sinds deze top is het alweer 1726 dagen dat de waarde op deze koers stond. Er is 13 miljoen opgehaald tijdens de ICO en de marketcap is op dit moment $ 83,800,832. Hiermee staat het project op plaats 281 van grootste crypto projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Powerledger verwachting 2022 – 2027?

De energiemarkt wordt alsmaar groter en vooral duurzame energie is op dit moment een hip onderwerp. Powerledger zit al een tijdje in deze markt en kan hier goed zaken waardoor de POWR koers kan stijgen.

Powerledger heeft niet alleen de huishoudens als potentiële klanten. Grote bedrijven die zijn gevestigd in duurzame gebouwen kunnen ook hun overtollige energie verkopen via het Powerledger netwerk. Een extra inkomstenbron voor bedrijven is altijd mooi meegenomen en zo kunnen ze zich ook houden aan de steeds strenger vormende regelgeving op het gebied van duurzaamheid.

Voor de POWR waarde is het wel van belang dat de bedrijven en huishoudens zich aansluiten bij Powerledger. Er zijn al woonwijken in Australië die zijn aangesloten op dit netwerk en Powerledger wordt ook gesteund door de Australische overheid. Hierdoor is de kans reëel dat ze meer klanten kunnen krijgen.

Powerledger heeft een werkend product en dat zien ook investeerders. Miljardair Mike Novogratz en durfkapitalist Bill Tai hebben geïnvesteerd in het project waardoor Powerledger fier overeind staat qua financiën.

Wanneer Powerledger meer gebruikers krijgt, zowel huishoudens als bedrijven, en meer investeerders geïnteresseerd raken in het project dan kan dit goed uitpakken voor POWR koers en resulteert dit in een mooie Powerledger koers verwachting.

Proberen we de koers echt te voorspellen en kijken we naar de Powerledger verwachting voor 2022 dan moet ik helaas melden dat dit erg lastig is. Een periode van een jaar is relatief kort om echt grote stappen te maken. Dit kan zeker, maar met name het algemene sentiment op de markt is dan doorslaggevend. Denk hierbij aan een bull- of bearmarkt.

Als we verder vooruit kijken naar de Powerledger verwachting voor 2027 dan is de periode al anders. Vijf jaar geeft het team meer tijd om nieuwe technieken te ontwikkelen die misschien wel de hele markt op z’n kop zetten. Het algemene sentiment op de markt is over een dergelijke periode minder belangrijk.

Niemand kan met zekerheid zeggen wat de koers van Powerledger gaat doen. Wel is duidelijk dat de markt interessant is. Weet het team voet aan de grond te krijgen in de markt van duurzame energie, dan lijkt geen voorspelling te gek zoals we begin 2018 ook al zegen met die grote stijging.

* Currency in USD
Historical Price for Power Ledger
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de POWR coin?

Op het netwerk van Powerledger wordt de POWR crypto gebruikt om de transacties te doen. Met de token kunnen bedrijven de energie verhandelen en je kunt het dus ook wel zien als de brandstof op het netwerk én een aandeel in het netwerk.

De token staat zoals gezegd centraal en naast dat je het kunt gebruiken om energie te verhandelen kun je het ook kopen als belegging. Verwacht je dat Powerledger groot gaat worden in de markt van duurzame energie? Dan zou de koers wel eens hard kunnen stijgen.

Een belegging is in dat geval wellicht een goede keuze. Let hierbij o.a. op de huidige supply en de trend op de korte termijn. Met deze data kun je soms bepalen wat een goed instapmoment is.

Huidige supply429,712,892 POWRMaximale supply1,000,000,000 POWR
% verschil 24u-0.16%% verschil 7D0.39%

Waar Powerledger kopen?

De POWR coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de POWR koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van POWR.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Powerledger nieuws

Hopelijk heb ik je op deze pagina een aantal belangrijke zaken rondom dit project kunnen vertellen. Je kunt deze factoren gebruiken bij je onderzoek naar de Powerledger verwachting. De use-case, maar zeker ook historische koers zijn interessant om eens nader te onderzoeken. De laatste factor is het Powerledger nieuws.

Volg je dit op de voet? Dan krijg je een redelijk goed idee welke richting het project op zal gaan in de toekomst. Verwacht je dat dit omhoog is? Dan zou een belegging wellicht een goede keuze kunnen zijn. De twitterpagina is een goede bron van informatie. Je ziet hiermee namelijk ook direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?