Leestijd: 2 minuten

Eind november begonnen twee Canadese metaverse ETF’s op dezelfde dag met de handel op de Toronto Stock Exchange. ProShares duikt in de metaverse nu het van plan is een nieuwe, op de metaverse gerichte ETF te lanceren.

ProShares Metaverse Theme ETF

ProShares was het eerste bedrijf in de Verenigde Staten dat een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) lanceerde. ProShares diende dinsdag bij de U.S. Securities and Exchange Commission een aanvraag in voor een ETF gericht op de metaverse, genaamd de ProShares Metaverse Theme ETF.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de SEC zal de voorgestelde ETF de prestaties volgen van de Solactive Metaverse Theme Index (SOMETAV). Deze index bestaat uit bedrijven die metaverse-gerelateerde technologieën leveren of gebruiken, waaronder gegevensverwerking en metaverse apparaten.

De index omvat Amerikaanse bedrijven die genoteerd zijn aan de New York Stock Exchange of The Nasdaq Stock Market en aan bepaalde marktkapitalisatie- en liquiditeitsvereisten voldoen. Elektronicagiganten als Apple en Nvidia en sociale media als Meta, het vroegere Facebook, behoren naar verluidt tot de topcomponenten van de index.

ProShares’ metaverse ETF indiening komt te midden van wereldwijde bedrijven die zich steeds meer in de metaverse en Non-Fungible Tokens (NFT) industrie wagen. Op 29 november begonnen twee Canadese bedrijven, Evolve Funds Group en Horizons ETFs Management, met de handel in hun metaverse ETFs op de Toronto Stock Exchange. Vergelijkbaar met de ProShares Metaverse Theme ETF, volgt de Horizons Global Metaverse Index ETF SOMETAV.

Metaverses zijn steeds meer naar voren gekomen als een van de grootste technologietrends in 2021. In oktober kondigde Facebook officieel zijn metaverse strategie aan door zijn product om te dopen tot Meta.

Het concept van metaverse is gebaseerd op een online virtuele omgeving met een breed scala aan functies, zoals het online gamen, interactief communiceren, het verhandelen van digitale verzamelobjecten en NFT’s, het bijwonen van evenementen en andere gebeurtenissen. Alle activiteiten worden gefaciliteerd via gewone toestellen of virtuele en augmented reality headsets.

Volgens een studie van Reports and Data was de wereldwijde metaverse markt in 2020 $ 48 miljard waard en zal ze in 2028 naar verwachting $ 872 miljard bereikt hebben.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.