Cryptocurrency wordt gebruikt als belegging, maar is oorspronkelijk gemaakt om snelle, anonieme en bovendien goedkope transacties te doen. Het is gebleken dat op dit moment crypto’s vooral gebruikt worden als asset. Wél zien we dat er steeds meer cryptocurrency gebruikt wordt bij bedrijven. Als betaalmiddel, geïntegreerd in de dienstverlening en dat soort toepassingen.

Pundi X werkt de integratie van cryptocurrency in winkels. Met een Point of Sale systeem moeten we straks met onze crypto tegoeden onze dagelijkse boodschappen kunnen betalen. Erg interessant en naar ons idee de richting die de wereld van digitale betalingen sowieso op gaat.

In dit artikel kijken we daarom naar Pundi X. We gaan in op de use-case en de manier waarop ze crypto betalingen mainstream willen maken. We bekijken de Pundi X verwachting, de PUNDIX koers en vertellen je data die je moet helpen bij het maken van een potentieanalyse. Is Pundi X een goede investering?

Wat is Pundi X?

Een bekend probleem in de cryptowereld is de mogelijkheid om te betalen in cryptovaluta. Dit is opvallend, want het is namelijk dé use-case waarvoor het bedacht is. Hoge kosten, langzame transacties en dat soort praktische zaken maken het minder interessant om het daarvoor te gebruiken. Er zijn een aantal blockchain bedrijven, waaronder Pundi X, die hier een oplossing voor hebben bedacht.

Pundi X zorgt er met hun XPOS apparaat voor dat je gemakkelijk je koffie kan betalen bij jouw favoriete koffiebar. De persoon achter de kassa van die koffiebar geeft aan hoeveel er betaald moet worden en jij kan met je XPASS (credit card) de PUNDIX coin overmaken.

Je hebt net je kopje koffie op en je komt erachter dat je geen PUNDIX coins bezit in de wallet die is gelinkt met jouw XPASS. Dit is geen enkel probleem aangezien het systeem ervoor zorgt dat de valuta die jij bezit, dit kan ook fiat zijn, omgezet wordt naar de valuta die de man achter de kassa van jouw wilt.

Zoals je in het onderstaande filmpje kan zien heeft het bedrijf een werkend product. Dat ze al bezig zijn met het verspreiden van deze XPOS apparaten komt goed uit aangezien ze snel minstens 100.000 XPOS apparaten in winkels willen hebben.

Aan visie en ambitieuze doelen ligt het dus in ieder geval niet. Mochten ze dit doel waarmaken dan kan dit een stijgende PUNDIX koers betekenen. Als meer bedrijven XPOS apparaten gebruiken en meer consumenten met de PUNDIX coin gaan betalen kan het hard gaan met de koers. De belangrijkste use-cases die het project aanhaalt zijn:

 • Het kopen en verkopen van cryptocurrency met behulp van een Point of Sale systeem
 • Producten kopen met cryptocurrency via het retail Point of Sale
 • Betalingen van gebruiker op gebruiker zoals PayPal

Wat doet de Pundi X koers?

Pundi X is begonnen vanuit een ICO gehouden in 2018. Destijds was de ticker van het project nog NPXS, maar dit is later aangepast. Tijdens de token sale is $ 35 miljoen opgehaald en het was daarmee een groot succes. Beleggers konden 1 PUNDIX coin (destijds dus NPXS) kopen voor 0,000002 ETH. Dit komt met de Ethereum koers van toen neer op een waarde van $ 0,002 per PUNDIX token. De actuele Pundi X koers is $ 0.521546.

Als je het project opzoekt op coinmarketcap kom je er snel achter dat het iets anders gaat dan andere coins. Je vindt namelijk zowel een oude als een nieuwe coin op de website. Vaak gaat bij een andere coin de pagina over, maar dat is in dit geval niet gebeurt. Op de oude pagina van NPXS is de eerste notering op 24 maart 2018 met een waarde van $ 0,00092.

Pundi X is op 4 april 2021 overgegaan op de nieuwe coin (althans op coinmarketcap) en de waarde op dat moment was $ 6,20. De oude token werd voor 1000:1 geswapt voor de nieuwe coin. Je kreeg dus voor 1000 NPXS tokens 1 PUNDIX. Dit verklaart het grote prijsverschil.

Deze swap maakt het lastig om een goede All Time High aan te geven en we houden in dit geval de nieuwe token aan. Hiervoor staat de ATH op een waarde van $ 10.07 (March 31, 2021). Dit werd 411 dagen geleden bereikt. In totaal heeft Pundi X op dit moment een market cap van $ 134,918,663 en het staat daarmee op plaats 240 van coinmarketcap.

Het is verstandig om deze koersdata goed in de gaten te houden. Ontdek je hier namelijk een afwijkende trend in? Dan kan het een goed moment zijn om te kopen of juist te verkopen. Als je enkel uitgaat van informatie van influencers of Youtubers dan ben je vaak te laat met handelen. Hieronder vind je de Pundi X koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Pundi X verwachting 2022 – 2027

Zoals dat geldt voor ieder crypto project is het ook lastig om een goede Pundi X koers verwachting te schetsen. hiervoor moet je kijken naar de use-case, het nut hiervan en de manier waarop het team aan het project werkt. Ook het Pundi X nieuws is op de korte termijn belangrijk.

Niet alleen heeft Pundi X een eigen pinapparaat en een credit card, maar ze hebben ook een eigen mobiele telefoon. Deze XPhone werd in januari 2019 gelanceerd. Het is een mobiele telefoon die op de blockchaintechnologie is gebaseerd. Hiermee heeft het project tastbare producten in handen en dit is anders dan veel andere crypto projecten in dezelfde markt.

Het systeem van de telefoon is gebaseerd op Android waardoor de Android-apps gedownload en gebruikt kunnen worden. Naast het feit dat je de telefoon als een normale telefoon kan gebruiken kan je hem ook gebruiken als Node. Je kan door middel van de Node op je telefoon een passief inkomen verdienen.

Het mooie aan de XPASS is dat het lagere transactiekosten heeft dan een normale credit card. Wel moet er gezegd worden dat dat niet volledig tot zijn recht komt doordat de cryptomarkt zo volatiel is vergeleken met de euro of dollar.

In de toekomst kan dit natuurlijk veranderen en is het mogelijk dat de markt stabiel wordt. Dit kan ervoor zorgen dat het aantrekkelijker wordt om zo’n pas aan te schaffen. Mocht dit gebeuren dan kan de PUNDIX waarde omhoog gaan.

Wat verder nog interessant is aan de PUNDIX coin is dat ze zijn gaan samenwerken met Samsung. De techgigant en Pundi X hebben het mogelijk gemaakt dat gebruikers cryptocurrency van de Samsung Blockchain wallet naar de Xwallet (de wallet van Pundi X) kunnen verplaatsen.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat Samsunggebruikers makkelijker kunnen betalen met hun cryptocurrency. Dit samenwerkingsverband kan voor een groot bereik zorgen en daardoor kan de PUNDIX prijs verwachting omhoog schieten.

Als we kijken naar de Pundi X verwachting voor 2022 is dit een te korte termijn. Dingen als een bull markt, maar ook het laatste Pundi X nieuws en de ontwikkelingen in de algemene crypto markt hebben hier grote invloed op.

Kijken we verder in de toekomst naar de Pundi X verwachting voor 2027 dan is het al anders. In een periode van vijf jaar is de crypto markt in zijn geheel een stuk volwassener geworden en is het aannemelijk dat de vraag naar betalen met onze cryptocurrency flink is toegenomen. Gebruiken we in winkels allemaal het Point of sale systeem van Pundi X? Dan is geen voorspelling te hoog.

Stijgingen van 100% of meer zijn niet uniek voor het project. Begin 2021 steeg de koers bijvoorbeeld binnen drie maanden met maar liefst 4559%. Of dit in de toekomst weer gehaald zal worden blijft afwachten, maar uitgesloten is het zeker niet.

* Currency in USD
Historical Price for Pundi X
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de PUNDIX coin?

Op het betalingsnetwerk van Pundi X kun je met de PUNDIX coin betalen. Point of sale systemen nemen het aan als betaalmiddel en je kunt dus in iedere winkel die het heeft met de Pundi X coin afrekenen. Daarnaast kun je je tokens staken. Hiermee help je met de beveiliging van het netwerk en daarvoor ontvang je een betaling naar ratio van je gestakete coins.

Ook kun je de Pundi X crypto kopen als je vertrouwen hebt in het project en verwacht dat de waarde in de toekomst zal stijgen. In dit artikel hebben we het o.a. gehad over de use-case en de toenemende interesse in digitale betalingen. Weet het project dé Point of Sale te worden? Dan zou de koers zomaar kunnen stijgen.

Belangrijk in deze analyse is de coin data. Hiervoor kun je letten op de schaarste. Dit check je door de huidige supply (258,463,808 PUNDIX) te vergelijken met de maximale supply (258,463,808 PUNDIX). In de regel kun je ervan uitgaan dat de coin in de toekomst weer waard wordt naarmate het gebruik toeneemt en de hoeveelheid beschikbare coins afneemt.

Waar de PUNDIX coin kopen?

De PUNDIX coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de Pundi X koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Het is daarom verstandig de info op deze pagina als startpunt te nemen van je eigen onderzoek en je niet te laten beïnvloeden door ‘influencers’.

Wil je Pundi X kopen en heb je nog geen account op Bitvavo? Maak hieronder dan een gratis account aan en profiteer van de welkomstbonus. Je krijgt na je aanmelding via onderstaande link namelijk € 1000 aan handelskosten cadeau.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Pundi X nieuws

We hebben al veel belangrijke punten besproken in dit artikel die je kunnen helpen met het vormen van een mening over het project. De laatste belangrijke factor in dit verhaal is het Pundi X nieuws. Met name op de korte termijn, maar zeker ook samenwerkingen voor de lange termijn kunnen van invloed zijn op de koers.

Hou jij het Pundi X nieuws van vandaag goed in de gaten en laat je je niet beïnvloeden door hype berichten? Dan heb je de meeste kans om de goede keuzes te maken. Het beste kun je voor dit PUNDIX nieuws kijken op het twitteraccount. Daar vind je altijd het laatste nieuws en de meest recente samenwerkingen.

Pundi X is een project dat ervoor zorgt dat jij overal ter wereld met de XPASS kan betalen met crypto. Op deze manier willen ze een doelgroep bereiken die op dit moment geen bankaccount heeft. Er ligt een enorme markt voor hun voeten aangezien miljoenen mensen geen bankaccount hebben. Door de handige use-case heeft Pundi X een market cap van $ 134,918,663. Hiermee staan ze op plaats 240 op Coinmarketcap. De Pundi X koers staat op $ 0.521546 met een handelsvolume van $ 15,936,842 in de afgelopen 24 uur.

De Pundi X koers heeft in het verleden grote stijgingen en dalingen gezien. Dit kan ook in de toekomst gebeuren, alleen wanneer de coin stijgt of daalt is lastig te zeggen. De markt is volatiel waardoor je eigen onderzoek erg belangrijk is.

De coin van Pundi X is het betaalmiddel op het netwerk. Met deze coin koop jij je bakje koffie in je favoriete koffiebar.

De Pundi X koers in euro is 0,500971 .

De pundi X koers in dollar is $ 0.521546.

De Pundi X koers stijgt naarmate meer mensen de coin willen kopen. Dit kan komen doordat het bedrijf een mooie samenwerking is aangegaan.

De Pundi X koers kan in waarde dalen wanneer er bijvoorbeeld slecht nieuws de wereld in wordt gebracht. Een ruzie in de top van het bedrijf kan investeerders bang maken waardoor de coin massaal wordt verkocht.

Pundi X kan op meerdere wallets opgeslagen worden. Meerdere exchanges verkopen de coin, en ook veilige cold wallets zijn een optie.

Exchanges waar Pundi X op wordt gehandeld kunnen nogal van kwaliteit verschillen. Kijk hier goed naar aangezien er meerdere exchanges zijn gehackt in het verleden. Als je voor een Nederlandse exchange wilt gaan dan kan je Bitvavo kiezen. We hebben ook een mooi overzicht met goede exchanges voor als je nog even wil verder lezen.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?