De bekende investeerder Raoul Pal verwacht een bitcoin waarde van $1 miljoen in vijf jaar. Volgens Pal komt dit voornamelijk door de grote groep nieuwe investeerders en adoptie en niet zozeer doordat de wereld in elkaar stort. 

Raoul Pal is een bekende in de wereld van het investeren. Hij was een hedge fund manager tot hij op zijn 36e met pensioen ging. Hierna startte hij The Global Macro Investor en Real Vision op verwierf hiermee bekendheid. 

In een recent interview gaat hij uitgebreid in op de huidige situatie en zijn eigen investeringsportfolio. Eerder liet hij al weten dat zijn portfolio ongeveer bestond uit 25% US-dollar, 25% goud, 25% aandelen en 25% bitcoin. Dit is nu anders.

Inmiddels bestaat zijn portfolio voor maar liefst 50% uit bitcoin. Daarnaast geeft hij aan zelfs te overwegen zijn goud reserves om te zetten naar de digitale currency.

De macro-investeerder zegt dat een belangrijke beweegreden om meer in Bitcoin te investeren is omdat het op dit moment de oude patronen doorbreekt. De verwachting bij hem is dan ook dat het goud flink zal overtreffen wat betreft de performance.

Pal verwacht dat investeerders een nieuwe ‘monetaire unit’ zullen aannemen voor hun spaargeld, Bitcoin. De adoptie is volgens hem begonnen. Het begon bij retail en langzaamaan begint Bitcoin zijn weg te vinden naar de hedge funds. 

In de toekomst zullen volgens Pal telkens meer pensioenfondsen, grote investeerders en zelfs landen een gedeelte van hun reserves in Bitcoin omzetten. In dit laatste geval zullen dit landen zijn die veel last hebben van devaluatie van hun currency, zoals bijvoorbeeld Nicaragua. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Met deze verwachtingen in het achterhoofd laat Pal nogmaals weten een Bitcoin koers van $1 miljoen te verwachten in ongeveer vijf jaar. Er liggen grote hoeveelheden geld te wachten om geïnvesteerd te worden in BTC. Het probleem is alleen dat dit nog niet op zo’n grote schaal kan door de echt grote partijen, maar dit zit eraan te komen.

I think it’s gonna be not because the world is collapsing, it’s because of adoption by real large bulls of capital.

Verloren vertrouwen in de financiële wereld

Een van de oorzaken van deze adoptie is volgens Pal ook het verloren vertrouwen in de financiële wereld. Hij geeft aan dat steeds meer mensen het vertrouwen verliezen in de financiële industrie en de media omdat het in het verleden teleurgesteld heeft.

Mensen gaan steeds vaker zelf op onderzoek uit naar hoe de economie werkt en Bitcoin is onderdeel van deze ‘movement’. Investeerders gaan zelf onderzoeken hoe het werkt en nemen niet zomaar maar alles aan van de financiële media. Dit is volgens velen het belangrijkste wat je kunt doen om klaar te zijn voor de toekomst.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.