Reddcoin bestaat al meer dan vijf jaar. Op coinmarketcap staan ze al een tijdje rond de 100ste plek en in de blockchain community is het een bekende coin.

Deze coin is ons ook niet ontschoten en daarom schrijven wij een artikel over Reddcoin. We gaan kijken waarom de coin zo bekend is, hoe het gaat met de RDD koers en kijken we naar de Reddcoin koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

De kracht van Reddcoin

De Reddcoin richt zich met zijn digitale valuta op de sociale media. Social media is overal ter wereld en de aantal gebruikers blijven groeien. RDD biedt deze gebruikers de mogelijkheid om andere gebruikers een soort fooi te geven. Ze maken het mogelijk om jou favoriete contentmaker te belonen met Reddcoins.

Zo’n contentbeheerder hoeft niet perse iemand te zijn die fulltime bezig is met het streamen van games. Het kan net zo goed iemand zijn die op Facebook een reactie plaatst onder een bericht. Wanneer jij zijn bijdrage goed vindt dan kan je hem Reddcoins geven.

Het komt erop neer dat Reddcoin een peer to peer betaalsysteem is dat geïntegreerd is in social media platformen. De Reddcoins die iemand heeft verdiend op het platform kunnen worden uitgegeven aan producten, maar ze kunnen ook omgezet worden in harde euro’s.

Reddcoin wordt ook wel de social currency genoemd. Naast dat je deze coin op een handelplatform kan kopen kan je ze ook ‘minten’. Het idee van minten is dat jij RDD coins in een wallet stopt die geschikt is voor minten. Hoe meer coins je op die wallet hebt staan hoe meer je krijgt.

De RDD koers wordt mede bepaald door het aantal gebruikers. Hoe meer gebruikers RDD coins uitgeven op social media hoe meer mensen er bekend mee raken. Het is dus onvoordelig voor Reddcoin om al jou RDD coins in je wallet te laten voor het minten.

Dit heeft Reddcoin opgelost door minters minder RDD coins te geven naarmate ze deze langer in hun wallet houden.

Reddcoin opereert in een alsmaar groeiende markt. Het betaalsysteem kent geen transactiekosten en moet ervoor zorgen dat ze meer gebruikers krijgen en dat ze geaccepteerd worden door meer sociale media. Mochten ze dit bewerkstelligen dan kan dit gunstig zijn voor de RDD koers verwachting.

Over de RDD koers en de Reddcoin koers verwachting

Het is een mooi idee dat gebruikers van bijvoorbeeld Facebook beloond kunnen worden wanneer ze actief berichten plaatsen en ook reageren op berichten. Dit kan een incentive zijn om goede content te maken.

Reddcoin heeft een sterke community opgebouwd. Op Facebook en Twitter zijn ze erg actief en hebben ze veel volgers. Op Twitter hebben ze bijna 65.000 abonnees en op Facebook meer dan 25.000 volgers. Deze community denkt mee en levert kritiek waar nodig. Een actieve achterban op sociale media is voor deze social currency natuurlijk goed.

Om de koers van Reddcoin te zien stijgen moeten ze wel meer gebruikers krijgen. Helaas hangt dit voor een groot deel af van de acceptatie van sociale media. Als dit eenmaal gebeurt dan kan het heel hard gaan met de RDD koers, maar hierin staan ze wel voor een uitdaging.

Het betalingssysteem van Reddcoin is al wel goedgekeurd door Twitter, Reddit, Twitch en Justin.tv. De twee grote jongens (Facebook en Instagram) binnen de social media wereld hebben nog niet toegegeven. Dit zou een groot verschil maken voor de RDD koers verwachting.

Het klinkt misschien gek om mensen een fooi te geven wanneer ze een bericht plaatsen, maar houd wel in het achterhoofd dat in Amerika fooi geven heel normaal is in het dagelijkse leven, dus waarom niet online?

Weet RDD de sociale media en zijn gebruikers naar zich toe te trekken dan zal dit goed uitpakken voor de RDD koers en resulteert dit in een Reddcoin koers verwachting.

Historische RDD koers

Reddcoin bestaat sinds begin 2014. Het werd geïntroduceerd op het BitcoinTalk forum. Door middel van een IPCO, initial public coin offering, werd er 168,83 bitcoins opgehaald. Destijds stond dit aantal bitcoins gelijk aan 100.000 dollar.

In 2014 steeg de coin al even, maar in 2017 ging het net zoals de rest van de cryptovaluta’s de lucht in. Begin 2018 was de All Time High aangetikt. Een RDD coin was toen 0,032 dollar waard.

Reddcoin prijs voorspelling 2022, 2025

De Reddcoin waarde voorspellen is lastig. Het hangt vooral af van de acceptatie van social media platformen. Er zijn al een aantal die in de coin geloven, maar om de prijs te zien stijgen moet dit wel groeien.

Met dit in het achterhoofd kijken we naar de voorspelling van 2022. Voorspeld wordt dat de waarde van een RDD coin uit zal komen op 0,0083 dollar. De voorspelde waarde van RDD in 2025 is bijna het dubbele. Dan staat volgens voorspellingen de coin op een bedrag van 0,0155 dollar.

RDD coin kopen?

De RDD coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de RDD koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van RDD.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass