REN is een cryptocurrency project gestart in 2017. De focus van het project ligt volledig op het faciliteren van anonieme transacties buiten de blockchain door middel van een dark pool. Zodra institutionele investeerders voor enorme bedragen gaan traden kun je je voorstellen dat dit de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin nogal kan laten dalen en stijgen. Door gebruik te maken van dark pools worden deze transacties buiten de normale exchanges afgehandeld waardoor de prijs hier geen last van heeft.

Het REN project werkt sinds de start in 2017 dan ook hard aan een protocol om deze grote hoeveelheden transacties van digitale assets te kunnen faciliteren met behulp van gedecentraliseerde en anonieme dark pools. Dit protocol werd REN republic protocol genoemd, maar gaat nu gewoon verder onder de noemer van het project zelf, REN.

In dit artikel nemen we daarom REN onder de loep. We gaan in op de REN coin, de technieken die gebruikt worden, de historisch koers en de REN verwachting. Het is de bedoeling dat je na het lezen van dit artikel meer weet over het project en de potentie die het heeft voor de toekomst. Wat gaat de REN crypto doen?

Wat is een dark pool?

Een dark pool is een methode waarmee traditioneel grote hoeveelheden aandelen verhandelt kunnen worden buiten de reguliere aandelenbeurs. Dit concept is echter nu ook toepasbaar op de wereld van de CryptocurrenciesW alleen moet er nog een goed protocol voor komen. Vandaar het REN project en het Republic protocol.

Ook in de wereld van de crypto zijn inmiddels grote beleggers die liever buiten de markt om bijvoorbeeld anoniem Bitcoin willen kopen. Het is een vraag- en aanbodmarkt en wil je voor miljoenen aan BTC kopen?

Dan is de prijs na een aantal miljoen waarschijnlijk al een stuk hoger dan de prijs waarbij je begon te kopen. Hiervoor zijn dark pools handig. De prijs van de reguliere markt wordt hiermee niet aangetast.

REN streeft ernaar om dit te kunnen faciliteren met twee belangrijke waarden in het REN protocol die ze aanhouden namelijk ‘zero knowledge transactions’ en ‘interoperability layers’.

Zero knowledge transactions

Met een Zero-knowledge transactie laag op het protocol wordt het mogelijk gemaakt om anoniem assets te bewaren en te versturen tussen verschillende blockchains zonder hierbij je balans van je wallet prijs en de waarde van je transactie prijs te geven.

Een Zero-knowledge transactie betekent dat jij aan kunt geven aan partij B dat jij daadwerkelijk eigenaar bent van de wallet A en daarom een transactie met diegene kunt doen zonder daadwerkelijk de details weer te geven. Dit zorgt voor erg veilige en anonieme transacties en dit wordt natuurlijk gewaardeerd onder grote investeerders.

Interoperability layer

De ‘interoperability layer‘ zorgt voor een versterking van de zero-knowledge transacties, maar maakt het ook mogelijk om assets te wisselen tussen verschillende blockchains zonder dat je hiervoor de andere partij hoeft te vertrouwen.

Deze swaps worden Atomic Swaps genoemd en dit zijn peer-to-peer transacties tussen twee partijen waarvan beide niet weten wie de ander is. Wel weten ze door het protocol dat ze elkaar kunnen vertrouwen. Met Atomics swaps wordt het bijvoorbeeld mogelijk om zonder centrale tussenpersoon zoals bijvoorbeeld een exchange de ene crypto om te wisselen voor de ander.

Een goed voorbeeld van een atomic swap die tussen Litecoin en Bitcoin in 2017. De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, is het namelijk gelukt om een atomic swap te doen tussen de twee projecten.

Wat doet de REN koers?

De REN coin (voorheen Republic Protocol) is op de markt gebracht met behulp van een ICO. Deze werd gehouden op 3 februari 2018 en in totaal is er $ 34,3 miljoen opgehaald, het beoogde bedrag. Tijdens de tokensale konden beleggers 1 Ethereum inruilen voor 17.200 REN coins. Dat kwam destijds neer op zo’n $ 0,0484 per token. De actuele REN koers is $ 0.11537.

Als we de koers bekijken op coinmarketcap vinden we de eerste notering terug op 24 februari 2018. Destijds konden beleggers de token kopen voor $ 0,080. Lang heeft de REN koers zijwaarts bewogen tot het uitbreken van de bull markt van 2021. Hier zien we direct een gigantische stijging terug die vroege beleggers geen windeieren gelegd heeft.

De REN All Time High staat op een waarde van $ 1.80 (February 20, 2021). Het is alweer  586 dagen dat deze koers bereikt werd. Er is tijdens de ICO ruim $ 34 miljoen opgehaald en de marketcap staat inmiddels op $ 115,339,294. Daarmee heeft REN plaats 219 van grootste crypto projecten bereikt.

Het is naar mijn idee heel belangrijk om dit soort data bij te houden als je werkt aan een REN crypto verwachting voor de toekomst. Resultaten uit het verleden zijn geen zekerheid voor de toekomst, maar het geeft wel aan wat mogelijk is. Hieronder daarom de REN koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de REN verwachting 2022 – 2027?

Het opstellen van een juiste REN koers verwachting is lastig. Stijgingen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst en niemand weet wat er over een paar jaar gaat gebeuren met REN of de crypto markt in zijn geheel. Verstandiger is het om te kijken naar zaken als de use-case en het team om hier een beter beeld over te krijgen.

Ren verbindt verschillende blockchains met elkaar als een Layer 0. Ontwikkelaars kunnen hier tools op bouwen die verschillende DeFi projecten met elkaar in verbinding brengen. Waarde moet in de crypto wereld zo goed mogelijk verzonden worden, maar dit loopt nog wel eens spaak tussen verschillende chains.

De mogelijkheid om je tokens de swappen is een interessante, maar direct ook een die heel competitief is. Er zijn veel verschillende projecten die zich op deze markt storten. Een uitdaging dus voor het team om uit te blinken en beleggers aan zich te binden.

Als we kijken naar de REN verwachting voor 2022 dan moet ik zoals bij iedere andere cryptocurrency concluderen dat de termijn redelijk kort is. Helemaal in een periode van één jaar zijn de grillen op de markt vaak belangrijker dan ontwikkelingen van individuele projecten.

Als we naar de REN verwachting voor 2027 kijken dan is dit iets anders. Die grillen van de markt zijn dan nog steeds belangrijker, begrijp me niet verkeerd. Wel heeft het team achter REN dan langer de tijd om een plek te vinden binnen de markt. Nieuwe technieken en use-case kunnen zorgen voor meer gebruikers en daarmee een hogere REN koers.

Slaat het project in deze periode aan? Dan lijkt geen voorspelling te gek. Grote stijgingen zijn binnen handbereik in de crypto wereld, dat hebben we ook wel gezien in de aanloop naar de bull markt van 2021. De REN waarde steeg toen binnen een jaar met 2866%!

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is het nut van de REN coin?

De REN token wordt op het netwerk gebruikt als betaalmiddel om bijvoorbeeld de transactiekosten mee te betalen. Het is dus de utility token van het netwerk. Dit betekent voor de REN koers dus dat hoe meer institutionele investeerders van het REN protocol gebruik gaan maken, hoe beter dit is voor de REN koers. Het wordt namelijk meer gebruikt zodra er meer gebruikt wordt gemaakt van het netwerk waardoor de prijs zal stijgen.

Belangrijke data om te overwegen bij het investeren in REN is de hoeveelheid tokens (nog) in omloop (supply) en de trend van de koers op korte termijn.

Huidige supply1,000,000,000 RENMaximale supply1,000,000,000 REN
% verschil 24u0.98%% verschil 7D11.48%

Waar REN kopen?

Op dit moment zijn er nog geen grote, toegankelijke dark pools voor de wereld van de cryptocurrency. Dit betekent dat wanneer het REN lukt om dit te faciliteren er veel grote beleggers gebruik van zouden kunnen maken. Gebeurt dit? Dan kan de REN token wel eens flink in waarde toenemen. Maar dit blijft speculeren uiteraard.

Wil je om deze reden nou wat tokens kopen? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via deze link en betaal in je eerste week geen handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste REN nieuws

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf zijn er veel belangrijke factoren die invloed hebben op de REN crypto verwachting. De grillen van de markt, de historische koers en natuurlijk de use-case. De laatste belangrijke factor is het REN nieuws van vandaag.

Volg je dit op de voet en zijn er grote veranderingen binnen het project? Dan herken je deze als eerste en kun je hier ook als eerste op inspelen. Hoe sneller je op de hoogte bent van deze nieuwtjes, hoe meer geld je eraan kunt verdienen. Een goede bron is de REN twitter. Je ziet hiermee ook direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?