Leestijd: 2 minuten

Crypto belegger René van René Today geeft een tip om met korting te handelen in crypto. Wil je namelijk beginnen met crypto, maar heb je nog geen account bij een broker of exchange? Dan loont om, net zoals bij webshops, eerst op zoek te gaan naar vouchers. Besluit je voor Bitvavo te kiezen, dan is ook daar namelijk ook een welkomstbonus als promotie van Bitvavo voor te vinden. Deze bonus kun je op verschillende manieren ontvangen. Een van die manieren is door via René Today een affiliate code voor Bitvavo in te vullen. Van deze Bitvavo actie kun je gratis gebruik maken en dit levert direct voordeel op tijdens het handelen.

Zo werkt het

In Bitvavo’s privacybeleid kun je bij punt 3.2i lezen dat de volgende registratiedata nodig is om te beginnen:

Registration data: Full name, country of residence, email address, password, affiliate code (optional) and pin code.

Zodra je met de Bitvavo app een account wilt aanmaken, kun je dus optioneel een affiliate code invoeren. René Today en een select aantal andere beleggers bieden deze referral code aan die ze op hun beurt weer van Bitvavo hebben gekregen. Het enige wat je hoeft te doen, is de affiliate code kopiëren en invoeren tijdens het aanmelden.

Nadat je account is geactiveerd, kun je volgens René Today met je eerste €1000 gratis handelen bij Bitvavo. Dit betekent concreet dat je over je eerste duizend Euro handel in crypto géén handelskosten betaalt binnen het platform. Bitvavo biedt hiermee als goedkoopste exchange van Nederland een van de betere aanbiedingen in de markt aan, vindt René.

Het invullen van zo’n kortingscode op Bitvavo is natuurlijk niet verplicht. Zonder de code kun je net zo goed handelen in crypto’s. Voer je René Today’s affiliate code bij Bitvavo niet in, dan betaal je vanaf het begin gewoon de standaard transactiekosten. Deze zijn 0,25% van je inleg bij een marktorder en 0,15% bij een limietorder. Hierbij worden afhankelijk van de cryptomunt nog spreadkosten opgeteld.

Rekenvoorbeeld

Hoeveel bespaar je dan precies bij het kopen van cryptocurrency met zo’n affiliate code van Bitvavo? René Today geeft een voorbeeld bij het kopen van €1000 aan Bitcoin d.m.v. een marktorder. De spread is nihil bij Bitcoin, dus worden er louter 0,25% aan handelskosten in rekening gebracht. In dat geval bespaar je: 0,25% van €1000 = €2,50. Geen enorme besparing, maar wel ‘leuk meegenomen’.

Waarom Bitvavo

Bitvavo is niet alleen door hun welkomstbonus en fee-structuur een interessante exchange in Nederland. Het is ook een veilig en innovatief bedrijf dat ruim 150 cryptomunten aanbiedt en regelmatig in de prijzen valt. Zo won het onlangs de award ‘Crypto Exchange van het Jaar 2021’. Met inmiddels meer dan één miljoen gebruikers wordt Bitvavo door klanten positief beoordeeld. Als we de reviews op Trustpilot mogen geloven scoort Bitvavo het cijfer 8,8 (4,2 sterren).