Leestijd: 2 minuten

De cryptomarkt heeft enorm geprofiteerd van de groeiende wereldwijde vraag. Dit jaar heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van drie biljoen dollar bereikt. Ook meme-munten zoals Dogecoin en Shiba Inu hebben hun all time highs bereikt. De stijgende vraag naar cryptovaluta heeft de Reserve Bank of Australia (RBA) genoodzaakt een crypto waarschuwing te geven aan de Aussies.

RBA waarschuwt Australiers voor crypto

Volgens Tony Richards, hoofd betalingen van de RBA, is de hoeveelheid geld die in crypto wordt geïnvesteerd twijfelachtig en gevaarlijk. Vooral als het gaat om investeringen in toonaangevende mememunten als Dogecoin en Shiba Inu. Dit komt omdat beide munten geen duidelijke nuttige functies hebben.

Uit een recent onderzoek van Finder Consumer Sentiment Tracker bleek dat 17% van de Australiërs crypto bezit, waarbij hun totale bezit opliep tot $8 miljard. Volgens het onderzoek zou maar liefst 5% van alle Aussies in het bezit zijn van Dogecoin.

Richards vindt deze cijfers echter ongeloofwaardig en bedrieglijk. In Australië wonen er ongeveer 26 miljoen mensen, dit zou betekenen dat ruim 1,25 miljoen Australiërs in het bezit zouden zijn van Dogecoin.

Hij verwacht dat de speculatieve vraag van de cryptomarkt spoedig zal omslaan. Volgens hem zullen investeerders binnenkort meer aandacht besteden aan beleidsmakers en regelgeving in plaats van aan Fear, Uncertainty, and Doubt (FUD), en Fear of Missing Out (FOMO).

De hoofd betalingen van de RBA gelooft ook dat regeringen over de hele wereld binnenkort hard zullen optreden tegen energieslurpende cryptovaluta zoals Bitcoin. Dit in combinatie met het mogelijke beleid tegen anonimiteit door de belastingautoriteiten om belastingcriminaliteit tegen te gaan. Hij gelooft dat dit zal leiden tot een massale terugval van de cryptomarkt.

Zijn standpunt stuit op verzet van verschillende belangrijke spelers in de industrie, waaronder senator Andrew Bragg. Hij is de leidende figuur in het bevorderen van crypto-regulering in Australië. Volgens hem is de RBA kortzichtig tegenover crypto omdat ze onwetend zijn over het nut en de waarde van de technologie voor de economie.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.