Vanaf het afgelopen weekend is de Ripple koers eigenlijk in een rechte lijn omhoog geschoten. Sinds 20 november is de koers van €0,25 naar €0,60 gegaan, een behoorlijke stijging.

Ripple is altijd een project geweest waar de meningen over verdeeld zijn. De een heeft niets dan lof en de ander ziet er geen heil in. Wat niemand echter kan ontkennen is dat de koers op dit moment, net zoals veel andere cryptocurrency, een goede tijd doormaakt. 

Een nieuwe all time high is nog ver weg, deze stond ruim boven de €3. De eerste winsten zijn alleen wel weer gepakt. Lang heeft de koers van XRP tussen de €0,17 en €0,25 gezeten. De mensen die in deze tijd ingestapt zijn hebben hun geld dan ook ruim zien verdubbelen of zelfs x 4 zien gaan.

Waarom stijgt de XRP koers?

Het sentiment op de algemene cryptocurrency markt is op dit moment positief. XRP is niet de enige coin die omhoog gaat, laten we dat voorop stellen. Echter is het wel de eerste écht grote coin die stijgingen ziet van meer dan 50% op één dag. Dit kan aan een aantal dingen liggen.

Meer unieke adressen: Het sentiment op de markt lijkt bij te dragen aan meer nieuwe, unieke XRP adressen. Dit kan betekenen dat er meer nieuwe mensen instappen en voor het eerst een wallet aanmaken. Deze nieuwe investeerders brengen geld met zich mee en dit kan een van de redenen zijn van de hoge stijging.

Lancering van een nieuw product: Wat ook niet onopgemerkt mag blijven is het patent dat Ripple begin november wist binnen te slepen. Met Paystring richt Ripple zich namelijk op de internationale remittance markt en kan hiermee een grote groep mensen bereiken en helpen met goedkope transacties.

Buy back: Bij een buy back koopt de organisatie achter een project de eigen coins op. Hiermee wordt direct het aanbod op de markt omlaag gebracht en dit kan helpen aan een prijsstijging. In het afgelopen kwartaal kocht Ripple ongeveer $45,5 miljoen aan XRP, een behoorlijk bedrag.

Wil je Ripple kopen? Dan kan dit gemakkelijk op Bitvavo. Profiteer nu bovendien van de actie en koop € 1000 aan crypto gratis na je inschrijving via deze link.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.