Ripple is een project en bedrijf dat zich richt op internationale transacties. Met het Ripple Payment Protocol faciliteren ze het betalingsnetwerk voor banken en bedrijven en volgens sommigen gaat Ripple hét betalingsnetwerk worden. Mocht dit het geval zijn dan kan dit wel eens goed uitpakken voor de Ripple koers want hoe vaker iets gebruikt wordt, hoe beter dit zal zijn voor de prijs. Dit is de reden dat we in dit artikel kijken naar de Ripple koers verwachting aan de hand van bekende figuren en bedrijven uit de wereld van de cryptocurrency. Wat gaat de Ripple koers doen?

Inhoudsopgave:
Ripple voorspellingen
Negatieve voorspellingen XRP
Eindconclusie

Ripple voorspellingen voor de toekomst

Net zoals bij Bitcoin wordt er bij Ripple flink gespeculeerd over de toekomstige waarde. Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat het project over een aantal jaar niet meer bestaat. Anderen weten zeker dat de Ripple koers over een aantal jaar op minstens x10 of zelfs x100 staat. Dit zeggen bekende figuren en bedrijven hierover:

CCN

CCN is een online platform waar wordt geschreven over financiële markten waaronder cryptocurrency. Het platform laat in een uitgebreid artikel weten dat ze hoge verwachtingen hebben van de Ripple koers. Er wordt aangegeven dat er gekeken is naar het prijsverloop van Ripple en Bitcoin een aantal jaar geleden. Bitcoin daalde toen met ruim x20 en Ripple volgde deze trend met een daling van x23. Een aantal jaar later in 2017 steeg Bitcoin echter met x122 en CCN verwacht dat zodra de prijzen van Altcoins weer bijtrekken en het altseason begint Ripple dezelfde koers stijging door kan maken. Dit betekent volgens CCN dat de prijs van Ripple wel eens kan stijgen met x100 naar een bedrag van $28!

Coinswitch

Het cryptocurrency platform Coinswitch is iets terughoudender met de prijsvoorspelling van XRP. In de ripple koers voorspelling voor 2020 van Coinswitch schrijven ze bijvoorbeeld dat ze een XRP koers verwachten van rond de $1.4 en $1.5. Dit heeft met name te maken met de voorspelling dat Ripple veel nieuwe partners en samenwerkingen zal aangaan met grote partijen als American Express en de Lian Lian Group uit China.

De Ripple prijsvoorspelling voor 2025 is zelfs nog beter volgens Coinswitch. Ze redeneren dat er in de tussentijd veel veranderd is in de crypto wereld en dat Ripple flink doorontwikkeld heeft. Een prijs van $4,52 wordt er dan ook verwacht voor XRP in het jaar 2025. De voorspelling voor Ripple in 2030 moet zelfs uitkomen op $17.

Dit soort voorspellingen klinken erg goed natuurlijk, maar of het ook daadwerkelijk uit zal komen is te betwijfelen. Er zijn op dit moment ruim 42 miljard XRP in de omloop, dus er moet een hoop geld geïnvesteerd worden op deze prijs naar $17 per stuk te krijgen.

Negatieve voorspellingen XRP

Maar het kan natuurlijk niet allemaal Rozengeur en maneschijn zijn. Er zijn namelijk ook tal van websites waar je negatieve voorspellingen over Ripple kunt vinden. Zo wordt er op longforecast.com een voorspelling gegeven voor de komende jaren waarin te lezen is dat Ripple ook nog wel eens kan dalen qua prijs. Zo wordt er in 2021 bijvoorbeeld een prijs van tussen de $0,06 en $0,07 verwacht.

Voorspellingen van walletinvestor sluiten hier ook goed op aan. Hier anticiperen ze namelijk een daling van ruim 90% naar een prijs van 0,0256 tegen 2021. 

Eindconclusie

De waarheid van al deze voorspellingen zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Het is allemaal afhankelijk van de mate waarin Ripple gebruikt zal worden. Wat positief is voor Ripple is dat ze behoorlijk agressief zijn met hun marketing. Zo hebben ze in het verleden oud president Clinton uitgenodigd als een spreker, maar zijn ook beroemdheden als Ashton Kutcher verbonden aan het project (al dan niet betaald). Hoe je het ook wendt of keert, door dit soort figuren aan het merk te binden komt Ripple bij een grote groep mensen onder de aandacht. Bij een volgende bull run zoals we zagen aan het einde van 2017 en begin 2018 kan dit eraan bijdragen dat de prijs explosief zal stijgen.

Niemand kan precies voorspellen wat de prijs daadwerkelijk zal doen, je zult dus altijd je eigen conclusies moeten trekken. Wil je echter klaar zijn voor een eventuele prijsstijging in een nieuwe bull run, dan doe je er goed aan een aantal XRP aan te schaffen. Dit kun je gemakkelijk doen via Bitvavo, je kunt in dit artikel mijn Bitvavo review vinden. Je kunt je hier direct aanmelden en profiteren van de actie.

Trade de eerste €1000 aan fee’s gratis wanneer je je via deze link inschrijft bij Bitvavo!

Het is daarnaast belangrijk om je XRP ook veilig te bewaren als je besluit te investeren. Het is natuurlijk zonde om er na een grote prijsstijging achter te komen dat je Ripple gestolen is of dat je er om een andere reden niet meer bij kan. Een hardware wallet biedt uitkomst, zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano X.