Ripple kopen? Lees hier alles over Ripple kopen met iDeal en meer | XRP

In een eerder artikel over Ripple ben ik al ingegaan op wat Ripple precies is. In dit artikel zal dieper ingegaan worden op hoe je Ripple kunt kopen. Er zijn veel manieren voor en hier zal ik een aantal benoemen en uitleggen hoe dit werkt. Na dit artikel ben je in staat op Ripple te kopen met iDeal en te beginnen met handelen.

Wat is Ripple?

Ripple positioneert zichzelf als de digitale valuta voor betalingen. Met het Ripple Payment Protocol maken ze het mogelijk om enorm snelle transacties te faciliteren. Het project richt zich op grote instellingen als banken, om hier de onderliggende transactie technologie voor te leveren. De munt op het Ripple netwerk is de Ripple coin, oftewel XRP. Maar hoe kun je nou Ripple kopen?

Hoe Ripple kopen

Ripple kopen kun je doen op veel verschillende exchanges. Ripple staat op dit moment nummer 4 op Coinmarketcap en daarom hebben veel Crypto exchanges Ripple in het assortiment. Maar het verschilt per exchange hoe eenvoudig het is om Ripple te kopen. Ik zal twee methodes bij langs gaan: Ripple kopen met iDeal en het storten van BTC op een exchange om hiermee Ripple te kopen.

Ripple kopen met iDeal

De makkelijkste methode om Ripple te kopen is via een exchange waar je direct met euro’s kunt handelen. In dit voorbeeld zal ik de Bitvavo exchange gebruiken, omdat het betalen met euro’s hier enorm eenvoudig is. Je kunt een account aanmaken op Bitvavo, je bankrekening koppelen en direct euro’s storten op je Bitvavo euro wallet. Zodra je de euro’s ontvangen hebt kun je deze door de overzichtelijke interface snel omwisselen voor XRP. Heb je winst gemaakt op je XRP en wil je ze weer omwisselen voor euro’s? Dan kun je dit ook met enkele clicks doen. Ook het uitbetalen van deze winst is heel eenvoudig op Bitvavo. Je kunt je euro’s gratis weer op je bankrekening laten storten, hier hoef je geen fee voor te betalen!

Bitvavo aanmelden

  • Koppel je bankrekening. Dit kun je doen bij ‘My Account’ onder ‘Verification’. Klik op ‘Add a bank account’. Nu moet je minimaal €1 storten vanaf het gewenste bankrekening nummer naar je Bitvavo account. Dit kan eenvoudig met iDeal. Zodra je bankrekening gecontroleerd is ontvang je zowel de €1 als de koppeling tussen Bitvavo en je bankrekening. Vanaf nu kun je eenvoudig transacties doen tussen deze twee rekeningen.

Bitvavo bank account

  • Nu kun je beginnen met handelen. Kies XRP uit de lijst met alle Cryptocurrencies en klik onder ‘Action’ op ‘Buy’. Vervolgens kun je aangeven hoeveel Ripple je wilt kopen en waarmee je het wilt betalen. Je hoeft je niet druk te maken op wallets of iets dergelijks, dit regelt Bitvavo allemaal automatisch.

Ripple kopen met iDeal

   • Gefeliciteerd, je hebt nu Ripple gekocht!
   • Wil je je euro’s weer laten storten op je bankrekening? Verkoop dan je Ripple op dezelfde manier voor euro’s. Klik bij je portfolio op ‘Withdraw euro’ en kies een van de bankrekening nummers die je gekoppeld hebt met Bitvavo. Klik op ‘Check’ en je zult je euro’s terugzien op je eigen bankrekening. Heel gemakkelijk!

Bitvavo Ripple verkopen

Bitcoin kopen met iDeal, storten op exchanges

Bovenstaande methode over Ripple kopen werkt naar mijn idee het beste. Je kunt eenvoudig je bankrekening koppelen en euro’s storten of opnemen. Maar niet iedere exchange biedt deze mogelijkheden. Wil je om welke reden dan ook geen account aanmaken op Bitvavo en handel je liever op een andere exchange? Dan is de kans groot dat je geen Ripple kunt kopen met iDeal. Je dient dan bijvoorbeeld Bitcoin te storten op de betreffende exchange en dit om te wisselen voor Ripple. In dit voorbeeld zal gebruik gemaakt worden van de Binance exchange.

Binance aanmelden

  • Zodra je op je account kunt zoek je onder ‘Funds’ naar BTC en klikt achter Bitcoin op ‘Deposit’. Hier vind je je Bitcoin adres en dit kun je bijvoorbeeld bij Bitonic gebruiken om er Bitcoin op te laten storten. Hier kun je later Ripple mee kopen.

Binance deposit

  • Bitonic kopen

    • Voer vervolgens het BTC adres in waarop je je Bitcoin gestort wilt hebben. Controleer altijd de eerste 3 en laatste 3 cijfers van je BTC adres, zodat je zeker weet dat je het goede adres hebt ingevoerd. Is dit het geval? Klik dan op ‘Afrekenen’. Je kunt nu eenvoudig betalen met iDeal en ontvangt je Bitcoin op het wallet adres dat je hebt aangegeven.

   Bitonic Bitcoin kopen

  • Koop je voor het eerst Bitcoin bij Bitonic? Dan is er een verificatie noodzakelijk voor je bankrekening, maar ook dit is zo geregeld. Het is eenmalig, dus na de eerste verificatie kun je onbeperkt Bitcoin kopen.
 • Nu je de BTC op je Binance account hebt staan, is het tijd om hier Ripple van te kopen. Klik links boven op het Binance logo, zoek naar Ripple in de lijst met alle Cryptocurrencies en ga door naar de Ripple pagina. Je kunt nu onder ‘Buy XRP’ aangeven hoeveel je precies wilt kopen. Het bedrag zal van je BTC wallet afgehaald worden en worden omgewisseld voor Ripple.
 • Gefeliciteerd, je hebt nu Ripple gekocht!
 • Wil je je Ripple weer verkopen? Wissel ze dan weer om voor Bitcoin op de Ripple pagina onder ‘Sell XRP’. Deze BTC kun je vervolgens weer verkopen aan Bitonic en de opbrengst zullen ze storten op je bankrekening. Je Bitcoin verkopen kan heel eenvoudig via Bitonic. Je klikt simpel weg op ‘Verkopen’ en volgt de aangegeven stappen.
 • Bitcoins verkopen iDeal

Conclusie

Ripple kopen met iDeal is zoals je hebt kunnen lezen heel eenvoudig. Wil je direct handelen met iDeal? Dan is Bitvavo uitermate geschikt. Ben je al actief op een exchange waar je niet met euro’s Ripple kunt kopen? Dan kun je gebruik maken van Bitonic om eenvoudig BTC te storten. Dit kun je dan weer omwisselen voor XRP. Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste methode, omdat het net iets eenvoudiger is. Maar ook de Bitonic methode heb ik vaak gebruikt en werkt uitstekend.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?