Ripple is een van de meest bekende cryptocurrency projecten ter wereld. Samen met de XRP coin vormen ze de cryptocurrency voor banken en bedrijven. In dit artikel kijken we naar Ripple en de technieken die het mogelijk maken. Ook gaan we in op de Ripple koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Ripple?

Ripple is een platform speciaal ontworpen voor digitale transacties. Ripple is een open-source protocol dat het mogelijk moet maken om razendsnelle transacties te doen over de hele wereld. De currency die gebruikt wordt op dit platform is XRP.

Het bedrijf Ripple wil met zijn platform en currency de oplossing bieden voor internationale transacties. Door midddel van snelle overboekingen en nagenoeg geen transactiekosten kan dit een goede oplossing vormen voor de huidige systemen.

Als je op het moment bijvoorbeeld een transactie naar het buitenland wilt sturen kost dit niet alleen meerdere dagen, maar ook nog eens veel geld. Met de technologie van tegenwoordig is dit niet meer nodig. XRP streeft ernaar om dé currency te worden en het platform te bieden dat hiervoor de oplossing biedt. Slaagt het hierin? Dan kun je je wel voorstellen wat dat doet met de Ripple verwachting wat betreft de koers.

Het ontstaan van Ripple (XRP)

De voorloper van het Ripple Payment Protocol was RipplePay, ontwikkeld door Ryan Fugger in 2004. Zijn intentie was om een systeem te maken waarmee mensen hun eigen geld konden ontwikkelen. Samen met Jed McCaleb (ook van Mt. Gox) en Chris Larsen begonnen ze OpenCoin Inc. 

Dit bedrijf ontwikkelde het Ripple Transaction Protocol (RTXP), wat gebruikt wordt om transacties te verzenden zonder fees en tijdverlies. De naam OpenCoin Inc. werd later verandert naar Ripple Labs Inc. en dat is het bedrijf dat nu nog steeds verantwoordelijk is voor Ripple (XRP).

Sinds 2014 ligt de focus sterk op de bankensector, omdat daar uiteraard veel transacties gedaan worden. Zo heeft Ripple al veel samenwerkingen met grote banken van over de hele wereld. Een greep uit de bank partners van Ripple:

  • American Express
  • Royal Bank of Canada
  • Royal Bank of Scotland
  • Rabobank
  • Singapore Exchange

Wat is het Ripple Payment Protocol?

Het Ripple Payment Protocol is de techniek gebaseerd op het werk van Ryan Fugger waarmee valuta verzonden kan worden zonder hoge kosten en zonder lange wachttijden. Deze tegoeden kunnen euro’s, dollars of andere vormen van waarde zijn zoals cryptocurrency of airmiles.

Met deze techniek werkt Ripple Inc. samen met veel banken om zo de verschillende transacties te kunnen faciliteren. De munt die hierbij gebruikt wordt hun eigen XRP. Je kunt je dan ook wel voorstellen wat er met de waarde van XRP en Ripple gebeurt wanneer grote banken het project gaan gebruiken voor hun transacties. 

De manier waarop banken Ripple en XRP kunnen gebruiken is relatief eenvoudig. Normaal gesproken moeten banken het geld overboeken, wat lang kan duren en bovendien duur is. 

Door gebruik te maken van het payment protocol kunnen ze bij een transactie Ripple inkopen en dit verzenden naar de ontvangende bank. Deze wisselt het snel om voor de valuta waarin ze het nodig hebben en betaalt dit uit aan de uiteindelijke ontvangen. 

Op deze manier worden de transacties snel uitgevoerd en gebeurt dit ook nog eens voor een minimale fee. 

Ripple Protocol consensus algorithm (RPCA)

Hoe vreemd het wellicht ook klinkt, Ripple heeft geen blockchain zoals je die ziet bij Bitcoin. De transacties op het Ripple netwerk worden goedgekeurd door hun eigen RPCA technologie. 

Dit is in feite een soort stemronde waarbij alle nodes (lees: deelnemers) aan het netwerk overeenstemming moeten hebben. Zo moet iedere Node controleren of een transactie juist is. Gaat een Node niet akkoord? Dan is er geen consensus en zal de transactie afgekeurd worden.

Waar wordt Ripple voor gebruikt?

Ripple en de XRP coin worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ten eerste is dat de lage exchange van de currency. Veel valuta kunnen niet direct met elkaar afgewisseld worden. Vaak wordt hier de dollar als schakel tussen gebruikt. Dit betekent alleen wel dat er een extra commissie betaald moet worden. Het gebruik van Ripple als tussenschakel is aanzienlijk goedkoper en daarom voordeliger.

Ten tweede is de snelle transactietijd van Ripple een belangrijk onderdeel van het project. Een overboeking wordt namelijk in gemiddeld 4 seconden gedaan. Aanzienlijk sneller dan de meeste (internationale) transacties. Helemaal wanneer we kijken naar de transacties die uitgevoerd worden door de meeste banken. Bovendien het het Ripple protocol 24/7 open in tegenstelling tot de banken.

Het betalings ecosysteem is het derde onderdeel van het geheel. Mensen of bedrijven kunnen namelijk zelf een currency ontwikkelen voor ieder doeleinde. Wil je bijvoorbeeld een interne currency voor je bedrijf? Dan kan dit via Ripple

Voor- en nadelen van Ripple

Een voordeel van Ripple is dat het inmiddels een gevestigd bedrijf is. Het is geen startup waarvan de kans bestaat dat het volgende week niet meer bestaat. Ook is er geen inflatie op de XRP koers. Iedere XRP coin is vanaf de start al gemined, waardoor er geen nieuwe coins op de markt zullen komen. 

Ook is de propositie van Ripple interessant. Je kunt je voorstellen dat de Ripple koers alleen maar zal stijgen naarmate er meer banken het protocol gaan gebruiken. 

Ripple kent alleen ook een aantal overduidelijke nadelen welke vaak de andere kant van de munt zijn van de voordelen. 

In de wereld van de cryptocurrency is decentralisatie een belangrijk onderwerp. Niemand moet de macht hebben of leider zijn van het project zodat iedereen zijn eigen financiën in de hand heeft. Ripple is daadwerkelijk een bedrijf met een duidelijke hiërarchie. Het is dus een centrale organisatie die het reilen en zeilen op het netwerk regelt.

Het bedrijf heeft ook nog eens veel macht en veel XRP in handen. De oprichters zijn zelfs miljardair geworden omdat ze aan het begin bij de pre-mine enorm veel XRP in eigen zak gestoken hebben

Je weet in dit geval zeker dat het het bedrijf om winst te doen in. Dit is anders dan bij Bitcoin, waar we niet eens weten wie het ontwikkeld heeft en wat niet voor winst gemaakt is.

Ripple koers

De Ripple koers heeft al flink wat schommelingen gezien in de jaren dat het bestaat en dat is niet zo vreemd. In de crypto wereld hebben we te maken met verschillende sentimenten. Een bull en een bear markt wordt dit genoemd. Helemaal met een niet onomstreden project als Ripple kun je schommelingen verwachten.

Hieronder kun je de live ripple koers in euro volgen.

Ripple prijs voorspelling 2020 – 2028

Net zoals bij Bitcoin wordt er bij XRP flink gespeculeerd over de toekomstige waarde. Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat het project over een aantal jaar niet meer bestaat. Anderen weten zeker dat de Ripple koers over een aantal jaar op minstens x10 of zelfs x100 staat.

Er zit aardig wat verschil tussen wat mensen zeggen over de XRP price prediction. Dit zeggen bekende figuren en bedrijven hierover:

CCN

CCN is een online platform waar wordt geschreven over financiële markten waaronder cryptocurrency. Het platform laat in een uitgebreid artikel weten dat de Ripple verwachting hoog is volgens de kenners daar.

Er wordt aangegeven dat er gekeken is naar het prijsverloop van Ripple en Bitcoin een aantal jaar geleden. Bitcoin daalde toen met ruim x20 en XRP volgde deze trend met een daling van x23.

Een aantal jaar later in 2017 steeg Bitcoin echter met x122 en CCN verwacht dat zodra de prijzen van Altcoins weer bijtrekken en het altseason begint XRP dezelfde koers stijging door kan maken. Dit betekent volgens CCN dat de prijs van XRP wel eens kan stijgen met x100 naar een bedrag van $28!

Coinswitch

Het cryptocurrency platform Coinswitch is iets terughoudender met de prijsvoorspelling van XRP. In de Ripple koers voorspelling voor 2020 van Coinswitch schrijven ze bijvoorbeeld dat ze een XRP verwachting hebben van rond de $1,4 en $1,50 ($ 0,68).

Dit heeft met name te maken met de voorspelling dat XRP veel nieuwe partners en samenwerkingen zal aangaan met grote partijen als American Express en de Lian Lian Group uit China.

De Ripple prijsvoorspelling voor 2025 is zelfs nog beter volgens Coinswitch. Ze redeneren dat er in de tussentijd veel veranderd is in de crypto wereld en dat Ripple flink doorontwikkeld heeft. Een prijs van $4,52 wordt er dan ook verwacht voor XRP in het jaar 2025. De voorspelling voor XRP coin in 2030 moet zelfs uitkomen op $17.

Dit soort voorspellingen klinken erg goed natuurlijk, maar of het ook daadwerkelijk uit zal komen is te betwijfelen. Er zijn op dit moment ruim 42 miljard XRP in de omloop, dus er moet een hoop geld geïnvesteerd worden op deze prijs naar $17 per stuk te krijgen.

Enkele andere Ripple voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,67
2022: $ 0,85
2023: $ 0,98
2024: $ 0,85
2025: $ 1,27
2026: $ 1,57
2027: $ 1,36
2028: $ 2,05

Negatieve Ripple voorspellingen

Het kan natuurlijk niet allemaal Rozengeur en maneschijn zijn. Er zijn namelijk ook tal van websites waar je negatieve voorspellingen over XRP kunt vinden.

Zo wordt er op longforecast.com een voorspelling gegeven voor de komende jaren waarin te lezen is dat Ripple ook nog wel eens kan dalen qua prijs. Zo wordt er in 2021 bijvoorbeeld een prijs van tussen de $0,06 en $0,07 verwacht.

Voorspellingen van walletinvestor sluiten hier ook goed op aan. Hier anticiperen ze namelijk een daling van ruim 90% naar een prijs van 0,0256 tegen 2021. 

Ripple koers verwachting

De waarheid van al deze voorspellingen zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Het is allemaal afhankelijk van de mate waarin Ripple gebruikt zal worden. Wat positief is voor de Ripple verwachting is dat ze behoorlijk agressief zijn met hun marketing.

Zo hebben ze in het verleden oud president Clinton uitgenodigd als een spreker, maar zijn ook beroemdheden als Ashton Kutcher verbonden aan het project (al dan niet betaald).

Hoe je het ook wendt of keert, door dit soort figuren aan het merk te binden komt Ripple bij een grote groep mensen onder de aandacht. Bij een volgende bull run zoals we zagen aan het einde van 2017 en begin 2018 kan dit eraan bijdragen dat de prijs explosief zal stijgen.

Niemand kan precies voorspellen wat de prijs daadwerkelijk zal doen, je zult dus altijd je eigen conclusies moeten trekken. Wil je echter klaar zijn voor een eventuele prijsstijging in een nieuwe bull run, dan doe je er goed aan een aantal XRP aan te schaffen.

Als je voor jezelf besloten hebt dat je Ripple verwachting hoog is voor de toekomst? Dan kun je XRP kopen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Schrijf je dat in via deze link en betaal in je eerste week geen handelskosten!

Ripple wallet

Heb je nou besloten dat Ripple een goede investering is voor de toekomst en is je Ripple koers verwachting positief? Dan is het verstandig dat je Ripple kopen gaat en dit niet op de exchange laat staan. Het is belangrijk om je XRP ook veilig te bewaren als je besluit te investeren.

Het is natuurlijk zonde om er na een grote prijsstijging achter te komen dat je XRP gestolen is of dat je er om een andere reden niet meer bij kan. Een hardware wallet biedt uitkomst, zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano X of Ledger Nano S.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.