Liquiditeit is een van de belangrijkste zaken op een decentrale exchange. Leuk dat een coin hard stijgt, maar zodra er geen tokens op het platform staat wordt het lastig uitbetalen en zijn de kosten vaak hoog. De ontwikkelaars van SafeMoon denken hiervoor de oplossing gevonden te hebben.

Met een nieuw soort mechanisme moet liquiditeit met iedere transactie verdeeld worden onder de SFM coin houders. Dat is de reden dat we je hierover meer vertellen in dit artikel. We gaan in op deze techniek, de SafeMoon verwachting en het laatste nieuws rondom het project. Wat gaat de SafeMoon koers doen?

Wat is SafeMoon?

SafeMoon is een cryptocurrency dat bekend staat om zijn volatiliteit en de hoge kosten. In eerste instantie zou je zeggen dat dit negatief is, maar hier zit een geachte achter en we komen zo direct uit bij het nieuwe mechanisme dat de coin naar een grote hoogte zou moeten brengen.

Met automated liquidity acquisition wil het team achter het project ervoor zorgen dat investeerders altijd een incentive hebben om coins op de decentrale exchanges te laten staan. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de token altijd gekocht en verkocht kan worden.

Normaal gesproken is iets als een stake reward hiervoor een oplossing. Investeerders laten hun tokens in een wallet staan en ontvangen hiervoor afhankelijk van de hoeveelheid tokens een beloning. Toch is dit niet voldoende volgens de mensen achter SafeMoon.

Dat is de reden dat er bij SafeMoon als het ware een ‘boete’ is ingesteld. Bij iedere transactie die je doet wordt er 10% van het volledige bedrag als handelskosten gerekend. Deze 10% wordt vervolgens verdeeld tussen alle andere houders en de liquidity pool.

Het effect hiervan is dat iedere wallet van SafeMoon automatisch meer tokens krijgt nadat andere mensen een transactie doen. Ook blijft hierdoor de liquidity pool gevuld en het handelen mogelijk.

Dit is overigens een controversieel mechanisme. Sommige mensen vinden het namelijk een iets te agressieve manier om liquiditeit te behouden en noemen de boeteclausule soms in een mond met een Ponzi fraude, al ontkend de CEO dit met volle overtuiging.

Een voordeel dat het project heeft ten opzichte van andere crypto projecten is dat het een grote bekendheid heeft meegemaakt op social media, zei het positief of negatief. Dit betekent dat er veel artikelen over geschreven zijn en veel over gesproken is in de media. De naam kan daarom bij veel mensen een belletje doen rinkelen.

Het heeft de aanbeveling gekregen van veel bekende mensen, waaronder Logan Paul, Lil’Yachty en Nick Carter. Gedurende de gekte is het heel hard gegaan met de koers. Recent is het project overgegaan naar een tweede versie, SafeMoon V2. De ticker is veranderd van SafeMoon naar SFM.

Wat doet de SafeMoon koers?

Er is weinig informatie te vinden over de SafeMoon token sale. Wat we wel kunnen vinden is dat het project begonnen is in maart 2021 toen de crypto markt de wind in de zijlen had. Toen nog als SafeMoon (SAFEMOON). De token is gemaakt op de Binance Smart Chain. De actuele SafeMoon koers is $ 0.000484.

Als we de oude koers bekijken zien we dat de eerste notering was op 10 maart 2021. De prijs was toen nihil. Niet lang daarna zagen we de koers voor het eerst een gigantische stijging doormaken om vervolgens weer af te koelen, net zoals de rest van de markt op dat moment.

De SafeMoon SFM All Time High staat op een waarde van $ 0.003383 (January 5, 2022). Het is coinmc info=”dayssinceath” coin=”safemoon-2″] dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin heeft de nieuwe SFM token een market cap weten te verzamelen van $ 272,643,996 en daarmee staat het op plaats 163 van grootste crypto projecten.

Het bekijken van de historische koers is heel belangrijk. Je kunt er je voordeel mee doen door inschattingen te maken over de potentie voor de toekomst en de trend te bekijken. Gaat de koers juist omhoog of omlaag denk je? Hieronder daarom de SafeMoon koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de SafeMoon verwachting 2022 – 2027?

Het is erg moeilijk om een goede SafeMoon koers verwachting te schetsen. Er zijn veel factoren die hiervoor belangrijk zijn zoals de use-case, maar in het geval van de SafeMoon crypto ook het beeld dat de menigte heeft over het project.

Wat betreft de use-case is het in ieder geval heel duidelijk wat het project wil. Namelijk een token die voor liquiditeit zorgt op de lange termijn. Dit doen ze door een boekte in te stellen die betaald wordt bij iedere transactie. Deze boete bedraagt zoals al eerder aangegeven 10% van het bedrag.

Van dit bedrag wordt 5% direct gestort in de wallet van andere SFM crypto bezitters. De andere 5% wordt gebruikt voor de liquidity pool om zo altijd iets te hebben om tegen te handelen.

De meningen zijn hierover verdeeld, maar het mag duidelijk zijn dat het project hiermee probeert zoveel mogelijk HODL’ers te creëren om zo voor de lange termijn prijsstabiliteit te krijgen. Het wordt niet meer interessant om te verkopen omdat je een boete krijgt van 10%. Een creatieve manier om te proberen de prijs hoog te houden, of je nu verwacht dat het gaat werken of niet.

Hierbij moet ik direct opmerken dat dit ook het punt is waar de meningen over verdeeld zijn. Het incentive om je coins te bewaren wordt op een agressieve manier (volgens sommigen de boete) gewaarborgd. Deze praktijk valt niet bij iedereen goed en je hoort dan ook veel verhalen op het internet die het zaakje niet vertrouwen of er hun handen niet aan willen branden.

Dat is natuurlijk prima en iedereen zou deze keuze voor zichzelf moeten maken. De reden dat veel beroemdheden aandacht aan het project besteden hoeft beslist geen reden te zijn om het zelf te kopen. In het verleden hebben we al vaker van dit soort promotionele deals gezien die uiteindelijk geen écht product hebben weten te maken.

Wat de SafeMoon verwachting voor 2022 betreft is het moeilijk te voorspellen. Het sentiment op de crypto markt in zijn algemeen is hiervoor belangrijk, maar ook de aandacht die het krijgt op social media zal op korte termijn de prijs beïnvloeden.

De SafeMoon verwachting voor 2027 is al anders. Ik kan je helaas niet vertellen dat de koers dan vele malen over de kop is gegaan zoals we al eerder gezien hebben, maar het team doet daar wel zijn best voor. Het project heet niet voor niks ‘safe to the moon’.

Helemaal in het begin hebben we een prijsstijging gezien waar vele andere projecten alleen van durven dromen. Binnen twee maanden ging het project met ruim 9200% omhoog. Hiermee wordt de kracht van hype op social media duidelijk.

Dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst van de SafeMoon voorspelling, maar het laat zien wat er kan gebeuren als beroemdheden en social media achter een project gaan staan. Wees overigens altijd voorzichtig bij dergelijke stijgingen, want de koers kan net zo snel weer omlaag komen.

* Currency in USD
Historical Price for SafeMoon
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de SFM coin?

Alles bij SafeMoon draait om de coin. Het is het mechanisme waarmee het zich wil onderscheiden van ‘traditionele’ tokens in de decentrale finance. De boete die het oplegt, wordt verdeeld tussen de gebruikers om zo de liquiditeit te waarborgen en gebruikers een beloning te geven om te hodlen. 

Een reden om de coin te kopen is omdat je vertrouwen hebt in de kracht van social media en de hype die er rond het project is geweest. Daarnaast is hodlen voor de lange termijn een overweging, omdat je bij iedere transactie die anderen doen een kleien hoeveelheid SafeMoon crypto in je wallet krijgt.

Als we kijken naar de schaarste van de token kunnen we dat de huidige supply (563,314,329,952 SFM) afzetten tegen de maximale supply (1,000,000,000,000 SFM). Dit is een belangrijke factor in de mogelijke groei in de toekomst.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 1.06% en in de laatste zeven dagen was het koersverschil -7.50%.

Waar SafeMoon kopen?

Wil je SafeMoon kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de bekendste DeFi platformen, waaronder Pancakeswap. Handig is het als je al Binance Coin of Ethereum in je wallet hebt zitten. Dit kun je eenvoudig kopen op Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan hieronder gratis aan en begin direct met traden.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste SafeMoon nieuws

We hebben in dit artikel al veel belangrijke factoren genoemd die invloed hebben op de SafeMoon prijs. De use-case en de boete, de Safemoon verwachting en de historische data. De laatste factor is het SafeMoon nieuws van vandaag.

Weet jij precies wat er op dit moment speelt bij het project? De meesten lopen achter met hun kennis en daarmee ook achter de feiten aan. Door het SFM nieuws op de voet te volgen kun je een betere analyse maken. De SafeMoon twitter kan je hierbij helpen. Je ziet ook direct hoe actief het project nog is.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?