SATOS is een handelsplatform waar je met behulp van je eigen wallets cryptocurrency kunt in- en verkopen. Het platform is opgericht in 2013 en is ontstaan vanuit een onvrede over de onoverzichtelijke processen voor het verhandelen van cryptocurrency. Het grote verschil tussen SATOS en andere handelsplatformen is dat je bij SATOS geen account hoeft aan te maken. Je kunt direct vanaf je eigen wallets (en dus vanaf bijvoorbeeld je hardware wallet) handelen, waardoor het erg veilig is. 

Missie en visie van SATOS

SATOS heeft zijn naam te denken aan de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Maar dat is niet het enige dat het handelsplatform met Nakamoto gemeen heeft. Nakamoto was namelijk van mening dat iedereen zijn eigen financiën in beheer zou moeten hebben en dit niet over zou moeten laten aan tussenpersonen zoals banken. 

Met de komst van Bitcoin was dit voor het eerst mogelijk en de oprichters van SATOS staan hier volledig achter. Dit is dan ook de reden ze begonnen zijn vanuit een hobby om het kopen en verkopen van Bitcoin zo gemakkelijk en veilig mogelijk te kunnen aanbieden. Inmiddels is het geen hobby meer en helpen ze mensen in heel Europa op een veilige en vertrouwde manier met het kopen van cryptocurrency.

Hoe werkt SATOS?

SATOS werkt zoals gezegd anders dan de andere exchanges zoals Bitvavo. Op het platform heb je namelijk de volledige controle over je eigen cryptocurrency. Je hoeft er geen account aan te maken en ze zullen dan ook geen cryptocurrency voor je beheren: Not your keys, Not your Bitcoin. 

Bij het aan- of verkopen van bijvoorbeeld Bitcoin via SATOS doe je dit namelijk vanaf je eigen wallet. Dit betekent dat je zelfs vanaf je hardware wallet kunt handelen, waardoor je tegoeden nagenoeg geen risico lopen op een hack. Anders dan bij online exchanges die je tegoeden beheren. Je hoort regelmatig in het nieuws dat er weer een exchange gehackt is en hier zijn de gebruikers de dupe van. 

Bij het aankopen van cryptocurrency via SATOS kun je al een bestelling plaatsen binnen één minuut. De verwerkingstijd is ongeveer 15 minuten. Bij je eerste aankoop dien je een korte verificatie te doen door het overmaken van €0.01 waardoor het iets langer kan duren. 

Veiligheid en gebruiksgemak

SATOS doet voortdurend onderzoek bij haar gebruikers en kunnen hierdoor een goede service leveren. Dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd in een hoge bereikbaarheid van de klantenservice. Je kunt namelijk de live support twaalf uur per dag, zeven dagen per week per telefoon, social media, live chat of email bereiken. Naar eigen zeggen kunnen ze daarnaast een verwerkingssnelheid van gemiddeld 10 minuten waarborgen.

SATOS Review

Door de jaren heeft heeft SATOS al meer dan 40.000 mensen kunnen helpen met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Mede door de hoge mate van klantenservice en de veiligheid waarmee je Bitcoin en Altcoins kunt aanschaffen wordt deze service hoog gewaardeerd. Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 1404 reviews geschreven en wordt het platform met een 4,6 van de 5 beoordeeld.

SATOS review
SATOS review

Cryptocurrency kopen en verkopen op SATOS 

Op het platform kun je de bekendste cryptocurrency kopen en verkopen. Hierbij is gekeken naar de bekendste cryptocurrency die staan op Coinmarketcap. Het assortiment ziet er alsvolgt uit:

Het platform is dus uitermate geschikt om direct bovenstaande cryptocurrency te storten in je eigen wallets. Wil je bijvoorbeeld iedere maand een beetje Bitcoin op je wallet storten? Maak dan gebruik van SATOS. Zo staat je BTC geen moment op een online exchange en loop je geen risico. 

Voor het kopen van Bitcoin geef je eenvoudig het bedrag weer, je betaalmethode (iDeal of Bancontact) en het Bitcoin wallet adres waarop je de Bitcoin wilt laten storten. Voor het verkopen van cryptocurrency gaat het nagenoeg hetzelfde.

SATOS FEE

SATOS wil een zo eerlijk en transparant mogelijke manier bieden om cryptocurrency te kopen en te verkopen, maar net zoals iedere andere exchange of broker wordt hiervoor een fee in rekening gebracht. Er wordt ongeveer een marge in rekening gebracht van 1 tot 1,5% en daarnaast de kosten voor het gebruik van de betaalmethode en de internationale koers bij handelsbeurzen. Op het bestelformulier wordt altijd duidelijk aangegeven wat de exacte fee is.

Beoordeling

SATOS is een handelsplatform waarop je eenvoudig de grootste cryptocurrency kunt kopen. Het assortiment is beperkt tot deze grootste crypto’s, maar hierdoor kunnen de meeste handelaren gewoon goed uit de voeten. Wat het platform echt onderscheidt van andere exchanges is dat ze geen wallets aanbieden maar direct de crypto storten op je eigen wallet. Hierdoor loop je geen risico op een hack en heb je altijd het beheer over je eigen cryptocurrency. Koop en verkoop hier eenvoudig cryptocurrency via SATOS.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.