Onlangs kwam de nieuwe lijst van Forbes uit waar de rijkste mensen ter wereld op stonden. Bezos staat weer op nummer 1, Musk op nummer 2 en fictief staat Satoshi Nakamoto op nummer 16.

12 crypto miljardairs

Officieel staan er twaalf crypto miljardairs op de lijst van Forbes, waaronder de oprichters van Binance en Coibase. Satoshi Nakamoto staat niet op deze lijst, maar fictief zou Nakamoto plek 16 innemen als er gekeken wordt naar de waarde van de eerst geminde bitcoin. 

De schattingen lopen wat uiteen, maar Nakamoto zou in de begindagen van bitcoin ongeveer 1 miljoen bitcoin verkregen hebben. Satoshi was in het begin de enige die de software draaide en dus ook de enige die de blockreward van 50 BTC per 10 minuten kreeg. Destijds was dit nog niets waard, maar inmiddels zou het dus goed zijn voor een plek in de top 20 rijkste mensen ter wereld.

Niemand weet zeker hoeveel BTC satoshi heeft verkregen en of het nog steeds beschikbaar is. Sommigen zeggen namelijk dat het niet meer toegankelijk zou zijn al zou Satoshi het willen. De coins hebben namelijk niet bewogen sinds het begin. Ook heeft Satoshi ooit de uitspraak gedaan dat iedere verloren bitcoin een donatie is aan de rest. 

Als we voor de vorm de waarde van de naar schatting 1 miljoen bitcoins uitrekenen met de huidige koers zou dit neerkomen op iets minder dan $ 65 miljard. Dat zou betekenen dat Satoshi op plek 16 staat op de lijst van Forbes en mensen als Carlos Slim, de familie Walton, Jack Ma en Bloomberg voor blijft. 

Dit gaat natuurlijk niet op en zoals gezegd is het niet duidelijk of de bitcoins überhaupt nog ‘gebruikt’ kunnen worden. Wel is het interessant om te zien hoe snel de waarde gestegen sinds de begindagen. Bezos staat op nummer 1 met $ 177 miljard. Met een bitcoin waarde van $ 177.000 p/s zou Satoshi fictief bovenaan de lijst staan.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.