Bitcoin mining is de basis van het Bitcoin netwerk. Hoe meer miners er zijn op het netwerk, hoe veiliger dat is. Nu lijkt het vanzelfsprekend dat het Bitcoin netwerk niet te kraken is. Dagelijks worden er door gigantisch veel en grote miners gewerkt om het netwerk te beveiligen en de block reward te verdienen.

In de begindagen van Bitcoin was dit alleen anders. De eerste 20.000 blokken bijvoorbeeld (we zitten nu op blok 640.144 op het moment van schrijven), zijn voor het grootste gedeelte door Satoshi zelf gemined om het netwerk leven in te blazen. Whale Alert heeft dit ontdekt door te kijken naar de blokken die in de eerste periode gemined zijn. 

Patoshi pattern

Er is een duidelijk patroon te ontdekken in deze eerste periode. Het lijkt er namelijk op dat Satoshi een operatie draaiende had met minstens 48 computers, allemaal met een ander ‘eindcijfer’.  Een machine was waarschijnlijk voor de controle en de rest van de computers hadden de opdracht gekregen om te minen.

Er werd door deze Patoshi operatie geprobeerd om altijd 60% van al de mining power in handen te hebben. In de begindagen was het Bitcoin netwerk namelijk nog erg vatbaar voor 51% attacks en dit wou Satoshi voorkomen. 

Naarmate het aantal miners toenam na ongeveer 20.000 blokken werd de Patoshi operatie uitgezet. Het lijkt er volgens Whale Alert dan ook op dat de gemaakte Bitcoin die Satoshi kreeg door dit te doen niet het einddoel was zoals dat wel het geval is voor de miners van nu. Satoshi wou alleen het netwerk draaiende houden en niet zozeer zoveel mogelijk Bitcoin verdienen, al is dit hem wel gelukt.

Satoshi’s Bitcoin

Omdat Satoshi de eerste was en een aanzienlijke periode het netwerk draaiende heeft gehouden zijn er veel blokken door Satoshi gevonden. Voor ieder blok kreeg hij maar liefst 50 BTC als block reward en dit is aardig opgelopen. 

Volgens schattingen heeft Satoshi nog ongeveer 1.125.150 Bitcoin die niet uitgegeven is. Het is alleen de vraag of Satoshi nog bij de wallets kan en of dit ooit de bedoeling is geweest. Opvallend is alleen wel dat de BTC niet vernietigd zijn maar nog steeds staan in de wallets waar ze in eerste instantie ook terecht zijn gekomen.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass