Leestijd: 2 minuten

De Amerikaans Securities & Exchange Commission (SEC) heeft Craig Sproule aangeklaagd wegens het niet-geregistreerd aanbieden en verhandelen van crypto.  

SEC klaagt Spoule aan

De cryptowereld mag dan over de ICO golf van 2017 heen zijn, de Securities & Exchange Commission (SEC) is dat nog niet. De SEC heeft de emittenten van een ICO van $40,7 miljoen uit 2018 aangeklaagd.

Volgens een door SEC gepubliceerd rapport worden Craig Sproule & zijn twee bedrijven door SEC aangeklaagd wegens het ongeregistreerd aanbieden en verkopen van effecten van digitale activa.

In het rapport staat dat proule tussen januari 2018 en april 2018 $ 40,7 ophaalde door een Initial Coin Offering (ICO) van Crowd Machine Compute tokens (CMCT). Crowd Machine en Sproule begonnen later geld van ICO-procedures over te hevelen naar Zuid-Afrikaanse goudmijnentiteiten zonder dat aan ICO-investeerders bekend te maken.

Op 7 januari 2022 liet SEC weten dat ze de Australische burger Craig Sproule en twee door hem opgerichte bedrijven aanklaagden voor het afleggen van valse en misleidende verklaringen in verband met een niet-geregistreerde aanbieding en verkoop van effecten van digitale activa

Volgens de klacht van de SEC gaat het om $ 5,8 Miljoen, dit is namelijk het oorspronkelijke dat beloofd was om te gebruiken voor de bouw van een nieuwe gedecentraliseerde technologie, Metavine genaamd.

De hoofd van de Cyber Unit van de SEC Enforcement Division, Kristina Littman liet in reactie op het rapport weten dat ze emittenten van effecten van digitale activa die nalaten het publiek volledige en waarheidsgetrouwe informatie te geven, ter verantwoording blijven roepen.”

Dit is niet de eerste keer dat SEC ICO-projecten aanklaagt door ze niet-geregistreerde digitale activa-effecten te noemen. In 2019 klaagde SEC ICObox en zijn oprichter aan voor de verkoop van tokens ter waarde van maar liefst $665 Miljoen dollar. SEC heeft ook acties ondernomen tegen beroemdheden als Mayweather voor het promoten van ICO-aanbiedingen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.