Projecten in de DeFi wereld schieten uit de grond. Enkele zijn nuttig, maar veel bestaan waarschijnlijk over een tijdje niet meer. Waar veel projecten in de DeFi wereld moeite mee hebben is ten eerste de schaalbaarheid, maar ook de centraliteit door de oracles. Er is daarom behoefte aan een volledig decentraal platform / exchange en Serum wil in deze behoefte voorzien.

In dit artikel gaan we het dan ook hebben over Serum en de SRM coin. We nemen de Serum koers verwachting onder de loep en hopen je een beter beeld te geven over het project.

Wat is Serum?

Serum is een decentrale exchange (DEX) in de DeFi wereld. Het platform streeft ernaar problemen in deze wereld op te lossen. Een groot aantal projecten hebben namelijk bij een groeiende hoeveelheid gebruikers moeite om alle transacties snel te doen. Ook schieten de transactiekosten hierbij omhoog en is het in de praktijk helemaal niet zo decentraal.

Met namen dit laatste punt is belangrijk. Er wordt namelijk veel gebruik gemaakt van oracles om data op te halen van buiten de blockchain. Zodra deze data beheert wordt kan het platform zelf wel decentraal zijn, maar de informatie die er gebruikt wordt niet. Dit doet dan ook afbreuk aan het decentrale karakter. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

De Serum crypto is volledig decentraal tot op het laatste protocol. Bovendien is er geen KYC noodzakelijk om cross-chain transacties te doen. Het lijkt daarnaast op de normale exchanges zoals we die kennen en dit maakt het heel toegankelijk voor iedereen.

Serum is gemaakt op de Solana blockchain, maar ook interoperabel met Bitcoin en Ethereum. Dit maakt cross-chain transacties dan ook heel eenvoudig en bovendien snel. Dit gegeven zorgt voor een concurrentievoordeel met andere decentrale exchanges die niet direct in verbinding staan met bijvoorbeeld alle ERC-20 Tokens.

Serum token

De SRM token wordt gebruik op het platform om onder andere transacties te doen. Je kunt er tot 60% korting mee krijgen op de transactiekosten bijvoorbeeld. Ook kunnen SRM token houders dit staken om bij te dragen aan het netwerk. 

Een van de voordelen van een ‘eigen’ token zoals de SRM is dat het protocol ‘zelf kan bepalen’ wat ermee gebeurt. In het geval van de SRM coin worden namelijk de opbrengsten van de transactiekosten gebruikt voor het terugkopen van coins en een coin burn. Hiermee wordt de hoeveelheid SRM coins in oploop teruggebracht waardoor het schaarser wordt. 

SRM koers

Voor investeerders is de Serum koers het belangrijkste natuurlijk. In het relatief korte bestaan van Serum heeft het al flinke schommelingen meegemaakt. In augustus 2020 werd de ICO gehouden en dit bracht 100% van het doel op, zo’n $660.000. De SRM token ging toen voor $0,11 over de toonbank. De live serum koers kun je hieronder volgen in euro.

Serum koers verwachting

Decentralized Finance is populair en heeft zeker zijn meerwaarde als we dit vergelijken met de traditionele wereld. Het probleem zit hem echter in de populariteit van dit moment. Zoals we al zeiden schieten de DeFi projecten uit de grond en is de concurrentie daarom groot.

Decentrale exchanges in het bijzonder, zoals Serum, zijn extra interessant. Je hoeft hiermee geen persoonsgegevens achter te laten en loopt ook minder risico op hacks zoals we eerder bijvoorbeeld gezien hebben bij KuCoin en andere exchanges. 

Weet Serum daarom voet aan de grond te krijgen dan is de potentie groot. De hoeveelheid mensen die gebruik willen maken van een DEX neemt toe en iedereen zoekt naar het beste platform. Wordt dit Serum? Dan is dit zeer positief voor de Serum koers verwachting. 

Serum prijs voorspelling 2020 – 2027

De concurrentie is groot en dit kan een van de grootste struikelpunten zijn voor Serum of welke DEX dan ook. Enkele interessante features waarom het Serum platform zich kan onderscheiden zijn de interoperabiliteit met Bitcoin en Ethereum. Ook het decentrale karakter van de protocollen en oracles zijn positief.

Voor investeerders is het bovendien goed om te weten dat de opbrengsten van de handelskosten gebuikt worden voor buy back & burn. Dit maakt de SRM token steeds schaarser. Heb je vroeg geïnvesteerd, dan kan dit op termijn daarom zijn vruchten afwerpen.

Hieronder hebben we enkele van de Serum prijs voorspellingen voor de komende jaren voor je op een rij gezet. 

2020: $ 1,84
2021: $ 2,18
2022: $ 2,83
2023: $ 3,37
2024: $ 4,12
2025: $ 4,48
2026: $ 4,94
2027: $ 5,82

SRM coin kopen

Laten we voorop stellen dat het altijd belangrijk is om goed zelf onderzoek te doen voordat je je geld ergens in stopt. Neem nooit zomaar voorspellingen aan van het internet en gebruik het alleen als startpunt.

Heb je echter besloten dat Serum een goede investering is en wil je de SRM token toevoegen aan je portfolio? Dan kun je dit kopen op een van de grootste exchanges ter wereld, Binance. Heb je hier nog geen account dan kun je die hier aanmaken.

Gratis crypto Masterclass

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie.

.