Shark tank investeerder Kevin O’Leary waarschuwt voor zware maatregelen van regelgevers voor Bitcoin. Ook zegt hij dat BTC niet interessant is voor de grote institutionele investeerders.

Interview met CNBC

Tijdens een debat op CNBC tussen O’Leary en Anthony Pompliano, een bekende in de Bitcoin wereld, ging het vooral over het gebruik van Bitcoin door de grootste investeerders.

Pompliano noemde bedrijven als Square en Microstrategy als voorbeeld voor de toenemende mate waarin bedrijven Bitcoin toevoegen aan de balance sheet. Hier tegen noemt O’Leary dat volgens hem gedurende de opening van de reguliere aandelenmarkt weinig mensen met Bitcoin bezig zijn.

Dit komt volgens hem vooral doordat de vermogende handelaren te maken hebben met regelgevers zoals de SEC (waar nu ook Ripple mee te maken heeft). Hij zegt hierover: “I’m waiting for the day that one of these regulators comes down hard on Bitcoin”. 

De verwachting van O’Leary is zelfs dat het een van de grootste tentoonstellingen zal zijn van verloren kapitaal. Volgens hem is dat de reden dat de institutionele investeerders hun handen niet willen branden aan Bitcoin.

Is dat wel zo?

Opvallend aan deze uitspraken is juist dat in het afgelopen jaar steeds meer bedrijven en grote investeerders zoals Microstrategy en Grayscale voor kapitalen aan Bitcoin gekocht hebben.

Het is aannemelijk dat vroeg of laat de regelgevers ‘achter bitcoin aan’ zullen komen. Dit zien we nu ook met Ripple en dit heeft geresulteerd in een flinke daling in de Ripple koers (-49,55% in de afgelopen 7 dagen). Dit is echter geen vergelijking met iets als Bitcoin. Bitcoin is namelijk niet uitgegeven door een bedrijf en valt daarom niet direct naast het voorbeeld van een Ripple te leggen.  

Het is goed om je bewust te zijn van de risico’s. O’Leary heeft gelijk dat we niet weten wat er in de toekomst zal gebeuren en dat het niet allemaal positief hoeft te zijn. Helemaal in deze tijden van een zeer positief sentiment is het goed om de andere kant te belichten. Het valt alleen nog maar te bezien of het daadwerkelijk zo negatief is als O’Leary doet vermoeden.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.