Leestijd: 2 minuten

Vorige week was een nogal turbulente week voor veel cryptovaluta’s. Dat was ook het geval voor de meme token Shiba Inu. Zijn prijs ging op en neer en de vraag is nu hoe lang de munt het kan uithouden?

Turbulente week voor Shiba Inu

De meeste cryptocurrencies zagen vorige week een aanzienlijke volatiliteit. Dit komt door de enorme duikeling die we zagen op vrijdag 26 november. Op die dag werd de Omicron variant door de Wereldgezondheidsorganisatie aangemerkt als een “variant van zorg”. Omdat cryptomarkten 24/7, 365 open zijn, zag Shiba Inu in het daaropvolgende weekend flinke dalingen. In de afgelopen week herstelden de dalingen zich enigszins.

Op dinsdag steeg Shiba Inu met meer dan 30%. De notering op Kraken, een prominente crypto beurs, was de belangrijkste katalysator voor deze stijging. Het nieuws maakte beleggers enthousiast. Gedurende de rest van de week zag Shiba Inu wel enige prijsdruk.

Op dit moment lijken beleggers wat onzeker te blijven over de richting van het momentum in de meme token ruimte. Andere sectoren van de cryptomarkt met een hoog momentum (namelijk metaverse-gerelateerde cryptocurrencies) genereren een enorme hoeveelheid aandacht.

In hoeverre deze andere momentum-gedreven segmenten van de cryptomarkt beleggersgelden tijdelijk of permanent wegleiden van de op honden geïnspireerde token valt nog te bezien.

Ongetwijfeld behoort de Shiba Inu tot de meest risicovolle activa op de markt vandaag. Voor de meeste activa komt dit risico tot uiting in volatiliteit. Shiba Inu is deze week een zeer volatiel token geweest. De week eindigde rond het punt waar de token begon.

Langdurige conservatieve beleggers met een focus op kapitaalbehoud en grote risico-aangepaste rendementen kunnen beter zo ver mogelijk uit de buurt van deze token blijven. Deze volatiliteit zal waarschijnlijk aanhouden.

Dat gezegd hebbende, lijken degenen die Shiba Inu tijdens eerdere vlagen van volatiliteit hebben vastgehouden vandaag echt de intelligente beleggers te zijn. Dat is de markt waar we ons nu in bevinden.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.