Leestijd: 2 minuten

Het Shiba Inu team waarschuwt haar gemeenschap voor een gaande scam die gericht is op SHIB-houders. De Shiba Inu oplichters hebben al veel mensen van hun geld beroofd. Het team heeft de gemeenschap gewaarschuwd geen private sleutels te delen en alert te blijven.

Shiba Inu team waarschuwt zijn gemeenschap voor scam

Het Shiba Inu team vroeg zondag de aandacht van het publiek voor een valse Shiba Telegram groep die op sociale media gedeeld wordt. In een Twitter aankondiging die het Shiba Inu team op 21 november plaatste, informeerde het team het publiek dat er een scam gaande is via verschillende sociale media platforms. Bovendien zei de groep dat de oplichters ook op andere communicatieplatforms mensen misleiden.

De oplichters doen zich voor als de officiële accounts voor de cryptocurrency terwijl ze nepgebruikers aanmaken. De oplichters reageren ook op algemene berichten. Om slachtoffers te lokken richten de oplichters zich op hashtags: #SHIB, #LEASH, #SHIBARMY, #SHIBARMY en #BONE.

In het bijzonder hebben de SHIB oplichters een oproep aan de gemeenschap gedaan en kondigden een zogenaamd “groot evenement” aan voor de Shiba Inu gemeenschap met de vraag eraan deel te nemen.

De Shiba Inu gemeenschap waarschuwde voor de recente oplichterij en verklaarde het volgende : “Er is geen Shiba Breaking News, groot evenement, Shiba airdrop. Er is ook geen Shiba bonus of Shiba weggevertje. Ook is er geen globaal Shiba geschenk.”  

Volgens het officiële Twitter-account voor het Shiba Inu wordt de gemeenschap aangeraden “alert te blijven”. Het team waarschuwde ook dat niemand persoonlijke informatie over zijn account moet delen, zoals de sleutels van zijn wallet.

Het team adviseerde verder dat niemand zijn e-mailadressen of wachtwoorden met iemand moet delen. Bovendien moet de Shiba Inu gemeenschap geen lid worden van de frauduleuze Telegram groepen, en ook geen tokens naar de oplichters sturen.

De waarschuwing luidde verder: Reageer niet op de bots, nepaccounts op sociale media. Blokkeer, rapporteer en blijf alert!


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.