Shiba Inu is een coin die veel los maakt bij het grote publiek. Zo kwam het in het nieuws dat de oprichters 50% van de totale supply aan Vitalik Buterin doneerde. Hij doneerde het op zijn beurt weer aan verschillende goede doelen. De totale waarde van deze donaties was in de miljarden. Daarnaast lijkt het natuurlijk op Dogecoin welke enorm populair is onder internet- en cryptoliefhebbers.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over de Shiba Inu crypto, niet te verwarren met de hond. We bekijken de use-case en de gemeenschap achter het project en we gaan in op de Shiba Inu verwachting. Ook behandelen we de SHIB koers, Shiba Inu coin en het nieuws. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie.

Wat is SHIBA INU?

SHIBA INU is een coin die de Dogecoin killer wordt genoemd. De coin bestaat sinds augustus 2020 en is gemaakt op het Ethereum netwerk. Dit houdt in dat de SHIB coin een ERC-20 token is. Het is volledig decentraal en community driven. Met name dit laatste is zeer belangrijk in dit geval.

De rivaal van Dogecoin maakt gebruik van het netwerk van Ethereum omdat dit netwerk veilig is en veel wordt gebruikt over de hele wereld. Ethereum gebruiken als platform is volgens de oprichter de enige manier om 100% decentraal te blijven. De community achter het SHIBA INU project zou de volledige vrijheid moeten hebben in het maken van keuzes.

De oprichters van het platform hebben ervoor gekozen om de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin 50% van de SHIB coin te geven. Hij doneerde dit onder andere aan het Covid fonds in India (totale waarde $ 1 miljard +). Dit had nogal wat gevolgen voor de Shiba Inu koers.

Een andere reden waarom SHIBA INU voor Ethereum koos was dat het de perfecte omstandigheden bood om ShibaSwap op te zetten. Ze willen namelijk een Decentralized exchange (DEX) maken die mensen betere beloningen geeft dan andere exchanges. 

Door de komst van ETH 2.0 zijn de transacties goedkoper en zullen ze sneller afgehandeld worden. Dit kan ervoor zorgen dat ShibuSwap een grote speler gaat worden binnen het DEX landschap. Het profiteert mee van de populariteit van Dogecoin, maar heeft verder grote verwachtingen.

Shiba Inu noemt zichzelf een experiment in decentrale en spontane community building. Het project is volledig in beheer van de gemeenschap en laat zich hier volledig door sturen. De filosofie hierachter is dat een grote gemeenschap van over de hele wereld iets veel beters kan maken dan een centraal team.

Belangrijke principes van de Shiba Inu crypto zijn:

 • Met helemaal niets begonnen
 • Niet gemaakt door een bedrijf, maar door mensen van over de hele wereld die nooit eerder samenwerkten. Iedereen die wil aanhaken en bijdragen kan dat doen. Ontwikkelaars, marketeers, designers etc.
 • Ze houden van Shiba Inu honden (Ja, dat staat echt in de whitepaper)

Wat doet de Shiba Inu koers?

De Shiba Inu koers is zoals gezegd niet tot stand gekomen vanuit een token sale. In eerste instantie zijn er 1 biljard tokens ter wereld gekomen. 50% daarvan zijn aan Vitalik Buterin cadeau gedaan en de andere 50% zit vast in Uniswap. Alle coins die ooit bestaan zijn actief en kunnen gekocht worden op de open markt. Hierdoor zou iedereen een eerlijke kans moeten hebben om aan de SHIB coin te komen.

Als we de SHIB coin bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering 2 augustus 2020. De waarde van Shiba Inu was destijds $ 0,0000000145. We zien gedurende de bull markt in 2021 voor het eerste een gigantische stijging. Dit had alles te maken met de populariteit en de aandacht die het kreeg op social media, o.a. van Elon Musk. De actuele Shiba Inu koers is $ 0.000012.

De eerste stijging was behoorlijk indrukwekkend. In één maand ging de SHIB koers (9 april tot 10 mei 2020) van $ 0,00000007 naar $ 0,00003503. Dit is een stijging van maar liefst ongeveer 50.000% (!). Zelfs in de crpyto wereld zijn dergelijke stijgingen uniek. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -0.92% en in de afgelopen zeven dagen was dit -33.69%.

De Shiba Inu All Time High staat op een waarde van $ 0.000086 (October 28, 2021). Deze SHIB koers werd 200 dagen geleden bereikt. Op dit moment heeft Shiba Inu een market cap van $ 6,701,971,735 en daarmee neemt het plek 16 in op coinmarketcap.

Het is belangrijk om deze koersdata in de gaten te houden om een eigen mening te vormen over de potentie. Dit geldt voor iedere coin, maar in het bijzonder om Shiba Inu. De coin is namelijk volledig door de gemeenschap gemaakt en gedreven. Hype berichten zijn dan ook aan de orde van de dag. Het is goed om je hiervan bewust te zijn en dit mee te nemen in je keuze om te investeren in Shiba Inu.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Shiba Inu verwachting 2022 – 2027?

Zoals geldt voor ieder ander crypto project is het lastig om een Shiba Inu koers verwachting te schetsen. Helemaal als we kijken naar de korte termijn. Er zijn veel factoren die hier invloed op kunnen hebben. Denk daarbij aan het nieuws rondom Shiba Inu, de huidige crypto markt en dat soort zaken. Het is veel verstandiger om te kijken naar de use-case en in dit geval de gemeenschap die met het project bezig is.

Dit laatste punt is direct de grootste kracht van Shiba Inu. Er zijn veel mensen van over de hele wereld actief bezig met de cryptocurrency en het heeft flink kunnen profiteren van de populariteit rondom Dogecoin. Door in te springen op deze trend heeft het project zich kunnen positioneren als een vergelijkbaar project en dat is zeer positief voor de coin en de waarde.

Als we naar de Shiba Inu verwachting voor 2022 kijken is het zoals gezegd best lastig om hier iets over te zeggen. Nieuws en de algemene trend in de crypto markt zijn hier doorslaggevend. Op een dergelijke korte termijn kunnen er echter wel degelijk gekke dingen gebeuren zoals we tijdens de eerste bullmarkt van de SHIB coin ook zagen.

Voor de Shiba Inu verwachting voor 2027 is dit al anders. We zien dat het project namelijk behoorlijk groeit wat betreft populariteit. Als we de Shiba Inu koers voor het gemak naast die van Dogecoin leggen heeft het nog een behoorlijk mooie groei te gaan al is dit natuurlijk geen garantie. In het verleden hebben we al stijgingen van 50.000% gezien. Het is niet uit te sluiten dat dit in de toekomst weer zal gebeuren als het deze groei door zet.

Een belangrijke kanttekening hierbij is wel dat het project volledig afhankelijk is van de mensen die zich achter het project scharen. Door memes en video’s op het internet is het project groot geworden en kan het nog flink groeien. De toekomstige Shiba Inu koers zal afhankelijk zijn van de mate waarin het deze mensen aan zich weet te binden en nieuwe mensen enthousiast kunnen maken over het project.

Wanneer cryptocoins populair worden zul je zien dat de prijsvoorspellingen op het internet tevoorschijn komen. Youtubers die de hoogste SHIB voorspellingen maken terwijl het andere filmpje juist weer negatief is over de coin. Hierom blijven wij benadrukken dat eigen onderzoek belangrijk is. Laat je nooit alleen maar beïnvloeden door hype berichten, maar houdt ook rekening met de coin data zoals beschreven in dit artikel.

* Currency in USD
Historical Price for Shiba Inu
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de SHIB coin?

SHIBA INU heeft naast de SHIB coin ook een LEASH coin en een BONE coin. Deze drie coins vormen samen het ecosysteem van SHIBA. Waar de SHIBA crypto een totale supply heeft van 1.000.000.000.000.000 SHIB, heeft LEASH maar een totale supply van 107.647 coins. 

De derde coin, de BONE coin, zit dan weer een beetje tussen SHIBA en LEASH in. De totale supply van BONE coin is namelijk 250.000.000. Deze coin is alleen verkrijgbaar op ShibaSwap. Deze coin zal vooral gebruikt worden om te kunnen stemmen op het platform. Hoe meer BONE je hebt hoe zwaarder jouw stem weegt.

Je kunt je tokens staken op ShibaSwap om hier BONE voor terug te krijgen. Hiermee kun je actief een passief inkomen opbouwen met je SHIB tokens. 3% van alle BONE per transactie wordt verdeeld onder de stakers en beschikbaar gesteld aan het netwerk.

Ook de LEASH coin kun je staken (begraven) op het netwerk. Dit mechanisme werkt vergelijkbaar als met de BONE crypto. het is een beloning voor de mensen die actief bijdragen aan het project, de gemeenschap dus. Het grote verschil is dat er maar een hele kleine supply is van LEASH.

We hebben het eerder gehad over de Shiba Inu coin verwachting wat betreft de use-case. Ook is het altijd goed om naar de SHIB coin te kijken bij je overweging op de token(s) te kopen. Hiervoor is een belangrijke pijler altijd de schaarste.

Je kunt dit bekijken door de huidige supply (549,146,987,315,505 SHIB) te vergelijken met de maximale supply (1,000,000,000,000,000 SHIB). Hou in dit geval in je achterhoofd dat 50% al vernietigd is en de andere 50% vast zit in Uniswap.

Waar Shiba Inu kopen?

Het kopen van SHIBA INU crypto kan risicovol zijn, maar zeker ook lucratief. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kan houden. Zo is het kopen van een coin terwijl die op een All Time High staat niet altijd verstandig. Wellicht heeft die de groei gehad en corrigeert de koers weer.

Daarnaast is het blind staren op voorspellingen ook niet verstandig. Zoals we al zeiden zijn er veel verschillende voorspellingen op het internet te vinden. De meeste van deze voorspellingen worden gedaan door mensen die zelf een hoop SHIB hebben. Je kunt je wel voorstellen waarom ze willen dat iedereen die coin koopt.

Wél is het zo dat de gemeenschap die zich achter het project heeft verzamelt enorm is. We hebben bij Dogecoin al gezien wat er kan gebeuren qua koers stijgingen en het is niet uitgesloten dat ook Shiba Inu nog een paar keer door het dak zal schieten.

Wil je daarom Shiba Inu kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Dan kun je die hieronder aanmaken en profiteren van de welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Shiba Inu nieuws

We hebben het gehad over de Shiba Inu verwachting en de use-case bij het vormen van je mening over het project. Tot slot is het Shiba Inu nieuws erg belangrijk. Weet jij dit altijd als eerste? Dan kun je inspelen op de trends en ontwikkelingen en hier veel winst mee behalen. Zoals ik eerder al aangaf doen de meeste mensen enkel trades aan de hand van hype berichten en minder aan de hand van feiten en het nieuws rondom Shiba Inu.

Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Shiba Inu coin? Dan weet jij als eerste welke kant de koers op zou kunnen gaan. De beste manier om deze informatie te krijgen zonder al te veel hype tot je te nemen is het officiële twitteraccount. Hieronder vind je het laatste SHIB nieuws.

FAQ

Shiba Inu is een cryptocurrency met een sterke focus op de gemeenschap. Het positioneert zichzelf als dé Dogecoin concurrent. Shiba Inu heeft een market cap van en staat daarmee op plaats van grootste crypto projecten. De waarde van de SHIB coin staat op en in de afgelopen 24 uur was het handelsvolume .

Ik kan je helaas niet vertellen of de Shiba Inu koers gaat stijgen of dalen. We hebben al indrukwekkende stijgingen gezien en de hype rondom de koers is enorm. Niets is dan ook uitgesloten.

De Shiba Inu coin kun je wel zien als een aandeel in het netwerk. Je kunt het staken en je koopt het als je vertrouwen hebt in het project. Beleggers kopen het dan ook massaal in de hoop dat het straks meer waard is.

De Shiba Inu koers in euro is 0,000012 .

De Shiba Inu koers in dollar is $ 0.000012.

De Shiba Inu koers stijgt als er meer kopers dan verkopers op de markt zijn. Beleggers hebben dan vertrouwen in de toekomst en verkopers kunnen een hogere koers vragen voor dezelfde SHIB coin.

De koers van Shiba Inu daalt als er weinig vertrouwen is in de toekomst van het project. Bezitters verkopen massaal hun tokens en de kopers die er dan nog zijn hoeven daarom minder te betalen voor dezelfde tokens.

Iedere cryptocurrency heeft haar eigen wallet waarmee je vaak kunt staken en je tokens kunt bewaren. Toch is de beste manier op crypto te bewaren nog steeds een hardware wallet. Je slaat zo je tokens op zonder dat hackers erbij kunnen.

Je kunt de Shiba Inu kopen op verschillende exchanges. Als Nederlander is Bitvavo hiervoor geschikt. We hebben daarnaast een overzicht gemaakt met de meest geschikte platformen.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?