Leestijd: 2 minuten

Afgelopen vrijdag zag SnowdogDAO zijn waarde met bijna 90% instorten en is vermoedelijk slachtoffer geworden van een “rug pull”. Ondanks het verlies van miljoenen dollars aan investeringen, stelt het SnowdogDAO team dat de gebeurtenis een “speltheorie experiment” was dat verkeerd afliep, in plaats van een “rug pull”.

SnowdogDAO $30 miljoen rug pull

De ontwikkelaars van SnowdogDAO hadden een achtdaags speltheorie-experiment in scène gezet waarbij ze hun tokens zouden terugkopen uit fondsen in hun schatkist. Maar na slechts acht dagen op de markt, is SnowdogDAO, een gedecentraliseerde reserve memecoin gebaseerd op Avalanche, eergisteren tragisch gecrasht.

Het uitgangspunt was dat het project $SDOG tokens zou slaan en ze aan investeerders zou verkopen. De fondsen zouden in een schatkist gaan en na 8 dagen zouden ze de tokens terugkopen met dit geld. En het werkte, want het project haalde $44 miljoen op.

Het SnowdogDAO team wist dat het gemakkelijk zou zijn om de terugkoop te vervroegen en de $SDOG tokens van de houders te kopen en ze tegen een hogere prijs te verkopen. En dus bouwden ze hun eigen geautomatiseerde market maker (AMM) gebaseerd op Uniswap v2. Ze namen ook maatregelen om te voorkomen dat bots zich met de buyback zouden bemoeien.

Na 8 dagen zou de buyback beginnen. Echter, de ontwikkelaars werden naar verluidt voor de gek gehouden door individuen waar ze naar eigen zeggen niets mee te maken hebben, en die er samen met $21 miljoen vandoor gingen.

Zoals een analist deelde, kocht een adres $190.000 aan $SDOG. Een dag later was dit adres in staat om $10,39 miljoen aan MIM cryptocurrency te stelen. Twee andere wallets pasten dezelfde strategie toe en gingen er vandoor met $7,7 miljoen en $3,4 miljoen.

De ontwikkelaars hebben beweerd dat ze geen connectie hadden met de drie wallets. Echter, zoals een expert onthulde, het Snowswap contract dat alle liquiditeit in handen had vereiste een “challenge key” om te kunnen handelen. Alleen degenen binnen het project hadden deze sleutel.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.