Bitcoin was een doorbraak wat betreft vertrouwde transacties tussen vreemden. Echter is er sinds de opkomst van Bitcoin één groot probleem dat nog niet echt opgelost is, namelijk de schaalbaarheid. Om het de betaalgiganten van dit moment echt moeilijk te maken moet er namelijk nog wel iets gebeuren met de hoeveelheid transacties per seconde. Dit moet flink omhoog en Solana wil hiervoor het platform ontwikkelen.

In dit artikel bekijken we Solana. We gaan in op de SOL koers en nemen de Solana koers verwachting voor de toekomst onder de loep. Is Solana een goede investeren?

Wat is Solana?

Solana is een project dat zich richt op de schaalbaarheid van de blockchain met een aantal interessante innovaties. Wellicht de meest interessante innovatie is Proof of History (PoH). Hierbij wordt een tijdstempel op de blockchain geplaatst om te bewijzen dat het daadwerkelijk voor een andere transactie gedaan is.

Bij het Proof of Work mechanisme wordt dit gedaan met behulp van hashes. Aangezien de blockchain groeit neemt de hoeveelheid hashes die gecontroleerd moet worden toe waardoor de schaalbaarheid, helemaal met drukte, in de problemen komt. 

Met PoH worden er ook hashes toegevoegd aan de blokken, echter komt er bij Solana een tijdstempel bij die helpt de ‘volgorde’ van de blokken te bepalen. Dit scheelt een hoop tijd in het verifiëren van de hashes zelf.

TowerBFT

Wat daarnaast helpt om geknoei met de blockchain in de toekomst te voorkomen is de TowerBFT functie. Dit zorgt er namelijk voor dat de keuze van een block door een validator (node) op het netwerk vastgelegd wordt. Heeft de validator consensus (overeenstemming) bereikt met de andere nodes over een block? Dan wordt de keuze van die node vastgelegd voor het block en is het niet mogelijk om later te kiezen voor een ander block. 

Voor een hacker om een 51% attack uit te voeren is het dus niet mogelijk om ver terug te gaan en de volgorde van blokken aan te passen. Dit staat allemaal vast nadat de nodes eenmaal consensus bereikt hebben.

Dit is slechts een kleine greep uit de interessante innovaties van Solana. Op het moment van schrijven zorgen deze technieken ervoor dat het Solana netwerk ongeveer 50.000 transacties per seconde aan kan. Hiermee heeft het de snelheid al flink omhoog gegooid vergeleken met de ‘wat oudere’ blockchains. 

Wel moet hierbij gezegd worden dat het netwerk tot nu toe nog niet getest is met de hoeveelheid transacties zoals die bij Bitcoin of Ethereum voorkomen.

SOL coin

De SOL token wordt gebruikt op het Solana netwerk. Door het Delegated Proof of Stake mechanisme is het mogelijk om je SOL coins beschikbaar te stellen aan het netwerk. Hiervoor krijg je een beloning in de vorm van meer SOL coins. Je kunt dit doen door de SOL te verplaatsen naar een geschikte wallet, zoals die op de Ledger Nano S en een validator te kiezen achter wie jij je SOL plaatst. De beloning wordt automatisch bijgeschreven in je wallet. 

Historische koers Solana

Solana bestaat sinds 2017 en doet dus al even mee. In maart 2020 is er een veiling gehouden voor Solana tokens die ongeveer $25 miljoen opgeleverd hebben. 1 SOL ging toen over de toonbank voor $0,22. De actuele SOL koers vind je hieronder.

Solana koers verwachting

Solana is een interessant project, dat mag duidelijk zijn. Het heeft misschien wel de populairste use-case uitgekozen, namelijk die van de schaalbaarheid van de blockchain. Dit maakt de concurrentie enorm, zelfs de grootste projecten als Bitcoin en Ethereum maakten ze hiermee als directe concurrent. Dit geeft dan ook wel aan hoe groot de potentie is. 

Weet Solana gebruikers naar het platform te trekken door de schaalbaarheid te verbeteren en investeerders wat te bieden met DPoS? Dan is dit zeer positief voor de Solana koers verwachting.

Technische Analyse Solana

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Solana prijs voorspelling 2020 – 2027

Er zijn veel verschillende voorspellingen op het internet net vinden over de SOL koers. De een verwacht dat de koers zal stijgen en de ander denkt dat het lastig wordt om op te boksen tegen de grootste concurrenten. Feit is wel dat Solana met interessante technieken in ieder geval de interesse wekken van investeerders. Weet het zich te ontwikkelen tot geduchte ‘tegenstander’? Dan kunnen de positievere Solana prijs voorspellingen wel eens gelijk krijgen. Hieronder vind je een overzicht.

2020: $ 4,03
2020: $ 4,79
2020: $ 5,54
2020: $ 6,66
2020: $ 7,98
2020: $ 9,22
2020: $ 9,44
2020: $ 11,65

Hoe Solana kopen?

Heb je besloten dat Solana een interessant project is en verwacht je dat de koers gaat stijgen in de toekomst? Dan kun je Solana kopen op enkele van de grootste exchanges ter wereld, zoals Binance. Je kunt hier een account aanmaken als je dat nog niet hebt gedaan. Wees een mogelijke ‘ledenstop’ voor.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.