Spartan Protocol: THIS IS SPARTAA! Het eerste liquiditeitsproject op de Binance Smart Chain (BSC). De BEP-20 coin draaft lekker door in cryptoland en vooral in het begin van 2021 zijn ze populair geworden.

In dit artikel gaan we kijken waarom Spartan Protocol zo populair wordt, hoe het gaat met de Spartan Protocol koers en kijken we naar de SPARTA verwachting en voorspellingen voor de toekomst. Wat gaat de Spartan Protocol crypto doen?

Wat is Spartan Protocol

Spartan Protocol is een liquiditeitsprotocol dat het mogelijk maakt om activa uit te wisselen op de BSC. Je kan ze vergelijken met de grote speler Uniswap, maar waar Uniswap gebruikmaakt van “fixed-rate fee model” maakt SPARTA gebruik van een “liquidity-sensitive fee model”.

SPARTA kijkt goed naar de concurrenten en past elementen toe die goed te blijken werken. Op deze manier creëren ze een innovatief project. Veel van de concurrenten maken gebruik van het Ethereum-netwerk, maar Spartan protocol maakt juist gebruik van Binance. Het gebruiken van de Binance Smart Chain heeft een aantal voordelen.

Als eerste is Binance een groot platform met een sterke community. Hierdoor kan het makkelijker zijn om voet aan de grond te krijgen in de concurrerende Decentralised Exchange (DEX) markt. Het tweede voordeel zijn de transactiekosten. Deze kosten zijn erg laag op de Binance Smart Chain.

Lage transactiekosten kan ervoor zorgen dat handelaren voor SPARTA kiezen in plaats van bijvoorbeeld Uniswap. Als meer mensen gaan handelen op het protocol dan kan de SPARTA koers stijgen.

De transactiekosten die gemaakt zijn in het Spartan Protocol worden betaald door middel van Binance Coins (BNB). Dit is te vergelijken met het betalen van GAS op Ethereum.

Het protocol van SPARTA bestaat uit vijf onderdelen.

 • SpartanSwap – een Automated Market Maker
 • SpartanDAO – Hiermee wordt het systeem bestuurd en kan er gestemd worden voor protocol incentives
 • SpartanLending – Hiermee kan je activa uitlenen of zelf lenen
 • SpartanSynths – Een mechanisme voor “minting” op de Binance Smart Chain
 • SPARTA – Een supply network dat investeringen en deelname aan het netwerk stimuleert

Wanneer Spartan Protocol genoeg liquiditeit heeft voor handelaren om te kunnen handelen en zij gaan de voordelen van de Binance Smart chain in zien dan kan dat gunstig uitvallen voor de SPARTA koers verwachting.

Wat doet de Spartan Protocol koers?

Sinds eind september 2020 staat de koers van Spartan Protocol op Coinmarketcap. Beleggers konden op het eerste moment de token kopen voor $ 0,093. Eind december 2020 begon de koers langzaam te stijgen, maar vanaf januari 2021 vloog de koers omhoog. Het nog jonge project is in een korte tijd een stuk waardevoller geworden en dat zorgt aan onze kant in ieder geval voor vertrouwen in de coin. De actuele Spartan Protocol koers is $ 0.013636.

Daarnaast is er geen ICO gehouden en zijn er ook geen coins verdeeld onder de bedenkers van het protocol. Er is ook geen airdrop geweest. Mensen konden de coins bemachtigen door middel van Proof of Burn (POB). In het volgende kopje zal ik uitleggen hoe dit werkt.

De Spartan Protocol All Time High staat op een waarde van $ 2.25 (February 19, 2021). Het is inmiddels alweer 586 dagen geleden dat de koers dit hoogtepunt bereikte. Sinds de start van het project is er een totale waarde (marketcap) verzamelt van $ 1,406,195. Hiermee staat de SPARTA coin op plaats 1746 van grootste projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Spartan Protocol verwachting 2022 – 2027?

Er moet een eerlijke manier zijn om de Spartan Protocol coin te bemachtigen. Proof of Burn is daar eentje van. Met Proof of Burn kunnen mensen een bepaalde coin verbranden op een afgesproken moment. De coins die jij verbrand zijn dan vernietigd en in ruil daarvoor krijg je in dit geval SPARTA coins.

Zo hebben ze op deze manier 100 miljoen coin vrijgegeven. Hiervoor moesten mensen BNB coins verbranden. Het voordeel van Proof of Burn is dat de mensen die hun BNB verbranden voor SPARTA daadwerkelijk geld inleggen om SPARTA te bemachtigen. Het idee is dat hierdoor de coin niet zomaar wordt verkocht.

Wanneer mensen gratis coins krijgen zijn ze waarschijnlijk eerder geneigd om het te verkopen bij een mooie stijging in de koers.

Om Spartan Protocol decentraal te houden hebben ze de SpartanDAO bedacht. Dit is een van de vijf onderdelen waar Spartan Protocol uit bestaat. Het is de bedoeling dat de community zo veel mogelijk controle heeft over de toekomst van SPARTA. Controle kan worden uitgeoefend door iemand die liquiditeit verschaft. Zij kunnen dan stemmen over bijvoorbeeld tarieven of het upgraden van code.

De liquiditeitsverschaffers zijn eigenlijk wel genoodzaakt om te stemmen omdat wanneer er slechte beslissingen worden gemaakt dit geld kan kosten. Op deze manier wordt stemmen indirect beloond.

Zonder liquiditeit kan een DEX niet bestaan. Weet Spartan Protocol genoeg liquiditeit te houden en kunnen ze de groei van het aantal handelaren op het netwerk aan dan kan dit goed uitpakken voor de SPARTA koers en leidt dit tot een hoge SPARTA verwachting.

* Currency in USD
Historical Price for Spartan Protocol
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de SPARTA coin?

Je kunt de Spartan Protocol coin wel zien als de valuta op de DEX en een aandeel in het netwerk zelf. Zoals je hebt kunnen lezen probeert het project met o.a. het burn mechanisme mensen betrokken te houden bij de token. Dit in combinatie met de handelskosten op de Binance Chain moet het interessant worden voor gebruikers.

Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om de SPARTA crypto te kopen als belegging. Dit doe je zodra je denkt dat het protocol in de toekomst meer waard zal worden. Hiervoor is het verstandig te letten op de trends op de korte termijn en de hoeveelheid tokens in omloop oftewel de supply

Huidige supply103,120,704 SPARTAMaximale supply99,021,692 SPARTA
% verschil 24u-2.16%% verschil 7D2.90%

Waar Spartan Protocol kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van SPARTA is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in SPARTA? Dan kan je dit doen op verscheidene exchange waaronder die van Binance. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Spartan Protocol nieuws

Wil je echt goed op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes rondom Spartan Protocol? Dan raden we je aan om de twitterpagina goed in de gaten te houden. Je ziet hier direct welke nieuwe ontwikkelingen er zijn rondom de coin, maar ook hoe actief het project is.

Dat in combinatie met de factoren op deze pagina maakt hopelijk dat jij een betere Spartan Protocol verwachting op kunt stellen. Doe je goed onderzoek en ben je kritisch op de markt, dan bestaat de kans dat je hier veel geld mee kunt verdienen.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?