Leestijd: < 1 minuut

Betalingsverwerkingsbedrijf Square voert een rebranding door naar Block. Deze zet zal waarschijnlijk zijn invloed en bijdragen aan blockchaintechnologie vergroten. Square liet woensdag in een tweet weten dat de verandering vijf gerelateerde projecten gaat samenbrengen onder de paraplu van Block.

Square verandert van naam in Block

Slechts twee dagen geleden stapte Square – nu Block – CEO Jack Dorsey op als Twitter CEO. Parag Agrawal, de chief technology officer (CTO) van het bedrijf, nam de functie over. Dorsey noemde de noodzaak om zijn vervanger de ruimte te geven om zonder zijn invloed bij de social mediagigant te werken.

Dorsey’s ontslag bracht speculaties op gang dat hij zich via Square meer zou richten op crypto en blockchain. Net zoals ook Facebook zijn naam heeft gewijzigd naar Meta.

Volgens een tweet van woensdag zei Square dat de verandering vijf gerelateerde projecten zou samenbrengen onder de paraplu van Block. De projecten zijn Square zelf, Bitcoin-georiënteerde gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) TBD, muziek- en videostreamingplatform Tidal, en Square Crypto.

Square liet weten dat het meer dan een jaar heeft gewerkt om deze verandering door te voeren. Het vertegenwoordigt alleen een verandering van hun officiële bedrijfsnaam; niet hun doel, visie, structuur, of hoe Square werkt.

“Block is een nieuwe naam, maar ons doel van economische empowerment blijft hetzelfde,” zei Dorsey over de naamsverandering. “Het maakt niet uit hoe we groeien of veranderen, we zullen tools blijven bouwen om de toegang tot de economie te helpen vergroten.”

De naamswijziging zal volgens Square op of rond 10 december van kracht worden. Er zullen verder geen organisatorische veranderingen plaatsvinden bij een van de vijf projecten.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.