Leestijd: 2 minuten

De Avalanche (AVAX) prijs is vanaf begin 2021 met meer dan 3000% gestegen. In de eerste helft van november kreeg AVAX een pomp van 130%, van $62 naar de ATH van $147. Sindsdien heeft de 12e gerangschikte altcoin de meeste tijd besteed aan het consolideren of corrigeren.

Lancering stablecoin USDC op Avalanche

Op 14 december leek de rally van AVAX, ondanks de toestand van de bredere markt, aan te trekken. Dit kwam met name door het nieuws dat Circle zijn stablecoin, USDC, op Avalanche heeft gelanceerd. De komst van USDC naar het Ethereum-killer smart contract platform zal naar verwachting een duwtje geven aan het DeFi ecosysteem van het netwerk.

De totale vergrendelde waarde (TVL) in Avalanche is het afgelopen jaar meer dan vervijfendertigvoudigd. Het DeFi ecosysteem op de blockchain kreeg een flinke impuls na het $180 miljoen stimuleringsprogramma-‘Avalanche Rush’ initiatief van het netwerk. De groeiende TVL was ook tekenend voor de groeiende institutionele belangstelling voor de blockchain.

Interessant is dat de op de 11e plaats gerangschikte munt LUNA een rally zag in de eerste week van december. De groei van Terra in de stablecoin sector hielp de groei ervan in de afgelopen maand. Nu hetzelfde gebeurt voor AVAX, maakt de altcoin een behoorlijke kans om in het resterende jaar te rallyen.

Aan de door fiat gesteunde stablecoins wordt vaak toegeschreven dat ze een piek in de on-chain activiteit van het netwerk teweegbrengen en ontwikkelaars ertoe aanzetten hun projecten op de blockchains te bouwen.

Behalve de dominantie van de altcoin in de DeFi ruimte en zijn stijging in TVL waren ook AVAX’s stijgende actieve adressen een aanwijzing voor een stijgende deelname op de blockchain. Avalanche’s Daily Active Addresses bereikten een all-time-high op 14 december naast stijgende prijzen. 

Prijstechnisch moest Avalanche zich echter nog steeds boven de $95 mark vestigen, want op het moment van schrijven staat AVAX op $89.32.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.