Bitcoin is de veiligste blockchain en een van de grootste technologische online doorbraken sinds het internet. Het is dan ook logisch dat nieuwe ontwikkelingen op de bitcoin blockchain gemaakt worden. Het team van Stack is van mening dat dit altijd op de veiligste blockchain moet gebeuren. Stacks maakt daarom een ‘layer 1’ op bitcoin met smart contract functionaliteiten en decentrale applicaties.

In dit artikel nemen we daarom Stacks onder de loep. We kijken naar de Stacks verwachting voor de toekomst, de STX coin, de technologie die het gebruikt voor een samenwerking met bitcoin en meer. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over Stacks en de potentie.

Wat is Stacks?

De Stacks crypto is een decentraal platform dat gemaakt is als laag op bitcoin. Bitcoin en stacks samen is het beste van beide werelden. De bekende veiligheid van bitcoin, de grootste en meest bekende blockchain en de schaalbaarheid en veilige contracten die via Stacks mogelijk zijn.

Beide blockchains werken afzonderlijk van elkaar, maar de gebeurtenissen op de Stacks blockchain zijn te verifiëren op die van Bitcoin. Door middel van Proof of Transfer (PoX) staan beide projecten met elkaar in verbinding.

Dit werkt door een basis currency te versturen waardoor er een nieuwe coin ontstaat. In het geval van Stacks gebuikt men hiervoor BTC. Op de blockchain van Stacks kan vervolgens met de nieuwe tokens gewerkt worden aan smart contracts en decentrale applicaties zonder dat hiermee de transactiesnelheid van bitcoin in gevaar komt zoals we wel bij projecten als Ethereum gezien hebben bij drukte.

Een van de interessante dingen aan Stacks is dat het bitcoin gebruikt om bitcoin te verdienen. Door bitcoin vast te zetten via de Stacks token kun je namelijk bitcoin verdienen via het consensus mechanisme. 

De combinatie van de twee blockchains maakt de Stacks crypto interessant. Er kan namelijk een onbeperkte hoeveelheid transacties gedaan worden op de stacks blockchain. Iedere tien minuten worden al deze transacties gebundeld en op de bitcoin blockchain geplaatst met één hash. 

Het draaien van een decentrale applicatie, exchange, NFT’s of smart contract op bitcoin wordt hierdoor in principe mogelijk. De transacties worden nog steeds opgeslagen op bitcoin en je kunt dus profiteren van de veiligheid. Dit zonder dat de schaalbaarheid in gevaar komt door drukte op de bitcoin blockchain.

Stacks koers

Uit de whitepaper van Stacks blijkt dat het idee voor het project in 2013 tot stand is gekomen. Vanuit een research paper en PhD is de basis gelegd. Uiteindelijk is er in 2017 een tokensale gehouden waarbij $ 47 miljoen opgehaald is. Destijds was de naam van het project Blockstack.

In totaal is er ruim $ 80 miljoen opgehaald voor het project en konden beleggers tijdens de sale 1 STX coin kopen voor $ 0,12. Bekende deelnemers aan deze verkoop waren de gebruikers Winklevoss en Naval Ravikant. De huidige Stacks koers staat op $ 1.20.

De koers heeft zoals de meeste andere projecten al behoorlijk wat schommelingen gezien. In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil -4.88%. Hieronder vind je nog meer aanvullende historische Stacks data.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Stacks verwachting

Aan de bekende beleggers te zien die geïnvesteerd hebben in het project kunnen we wel concluderen dat de Stacks koers verwachting positief is voor de toekomst, al is dit natuurlijk geen zekerheid. 

Het is duidelijk dat bitcoin niet alle functionaliteiten heeft voor smart contracts en decentrale applicaties. Het heeft daarom in ieder geval wat dat betreft voor nu de concurrentie met Ethereum verloren. Ethereum wordt aanzienlijk meer gebruikt om nieuwe projecten op te ontwikkelen.

Stacks team is van mening dat deze nieuwe projecten allemaal op de veiligste blockchain gemaakt moeten worden en hier is natuurlijk wat voor te zeggen. Het is dan ook interessant om te zien dat dit met de extra laag van stacks nu mogelijk is. 

De Stacks verwachting voor de toekomst blijft afhankelijk van de mate waarin het ook gebruikt gaat worden, maar het biedt een hoop kansen. Het is dan ook interessant om in de gaten te houden hoe de ontwikkelingen van Stacks (en de STX koers) zich zullen bewijzen in de toekomst.

Om de populariteit in de gaten te houden kun je o.a. kijken naar het handelsvolume in de afgelopen 24 uur ($ 101,121,939). Hoe hoger dit is, hoe meer de STX crypto ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Meer historische data vind je hieronder.

* Currency in USD
Historical Price for Stacks
DateOpenCloseHighLowVolume

Stacks prijs voorspelling 2021 – 2028

Laten we direct maar duidelijk maken dat het niet te doen is om een precieze stacks voorspelling te geven voor de toekomst. Er zijn een hoop externe factoren die hier invloed op kunnen hebben. Je kunt beter zelf een mening vormen over het project en de beschikbare informatie dan afgaan op vaak toch willekeurige voorspellingen.

De vraag naar meer functionaliteiten op bitcoin is groot en Stacks heeft dan ook een interessante use-case uitgekozen. Er worden meer lagen op bitcoin gemaakt, maar hier is in principe ook ruimte voor. Wat betreft de STX koers zal het wel uitmaken welk project daadwerkelijk ‘de standaard’ wordt voor deze functionaliteiten.

De veiligheid van Bitcoin in combinatie met de functionaliteiten en schaalbaarheid van Stacks kan een belangrijke factor zijn bij de groei van het project. Hoe meer nieuwe ontwikkelingen er komen op beide blockchains, hoe beter dit kan zijn voor de toekomstige koers.

Een ander interessant punt aan Stacks is de mogelijkheid om meer bitcoin te verdienen door het beschikbaar te stellen aan het netwerk. Hierbij moet je natuurlijk wel nadenken over de veiligheid (not your keys, not your bitcoins), maar interessant is het zeker.

We hebben toch even gezocht op het internet en hebben enkele Stacks voorspellingen voor je gevonden. Nogmaals, je kunt altijd beter zelf een mening vormen door goed onderzoek te doen. Het koersverschil in de afgelopen zeven dagen was -23.35%. Voor een investering op de lange termijn is het handiger om verder vooruit te kijken:

2021$3,32
2022$3,93
2023$4,84
2024$5,67
2025$6,56
2026$8,19
2027$8,80
2028$10,52

Stacks coin kopen

Wil je Stacks kopen voor de functionaliteiten of gewoon als belegging? Dan kun je dit doen op de grootste exchange ter wereld, Binance. Hieronder vind je een link waarmee je voor altijd 10% korting op je handelskosten krijgt.

Om te kijken naar een goed instapmoment kun je bijvoorbeeld letten op de schaarste. Hoeveel van de STX tokens zijn al uitgegeven (1,052,561,462 STX) in vergelijking met het totaal (1,818,000,000 STX). 

 1. Ga naar de Binance exchange
 2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
 3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
 4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.