Een beloning voor het maken en plaatsen van content, dat klinkt als muziek in de oren voor vele content creators. Steem maakt dit mogelijk en ze zijn goed bezig. Met een strakke top- 150 notering op Coinmarketcap hebben ze onze interesse gewekt.

In dit artikel gaan we kijken waarom Steem in de top staat, hoe het gaat met de Steem koers en kijken we naar de Steem koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

De kracht van Steem

Steem bestaat uit twee onderdelen. Het Steem platform en de Steem currency. Op het platform kunnen mensen content plaatsen waarmee ze Steem kunnen verdienen. Hoe meer mensen hun waardering laten blijken naar de content maker toe hoe meer geld de maker kan verdienen.

Zelfs als je geen content maakt op het platform kan je geld verdienen. Je moet dan wel actief zijn op het netwerk. Aangeven welke content goed is en waarom heeft een bepaalde waarde. Hierdoor wordt de kwaliteit van content op het netwerk verbeterd en draag jij dus je steentje bij. Hiervoor krijg je een beloning.

Steem wil op deze manier een probleem aanpakken waar content marketeers mee te maken hebben. Er valt namelijk niet direct geld te verdienen met content marketing. Vaak is het zo dat de content marketeers pas geld verdienen als er op een advertentie wordt geklikt of wanneer een bepaald product wordt gekocht.

Omdat dit nu de dag een serieus probleem is heeft Steem enorme potentie. Een nieuw social media model waar de content makers het geld verdienen in plaats van de aandeelhouders lijkt gewaardeerd te worden. Dit kan de steem koers goed doen.

Het platform van Steem blijft groeien en de eerlijke manier van geld verdienen wordt erg gewaardeerd door de community. Mocht het zo zijn dat ze aan populariteit winnen en er meer mensen content plaatsen op het platform dan kan dit erg gunstig zijn voor de Steem koers verwachting.

Steem koers verwachting

Nu weten we in een notendop wat Steem inhoudt, maar wat verdienen de content makers en de actieve gebruikers van het platform nou? Het Steem platform maakt namelijk gebruik van drie cryptocurrencies waarvan elk hun eigen functie.

De eerste cryptocurrency is Steem. Deze coin kan je op verschillende exchanges kopen en verkopen. De Steem waarde kan omhoog schieten naarmate het platform populairder wordt, maar het kan ook minder waard worden omdat er steeds meer nieuwe Steem coins bijkomen. Laten we hopen dat de populariteit wint.

Dan hebben we de Steem dollar. Deze coin is in het leven geroepen om stabiel te blijven. De coin is gekoppeld aan de US dollar. Content makers en actieve gebruikers van het platform krijgen 50% van de beloning uitgekeerd in Steem dollar.

De derde cryptocurrency is Steem power. Hoe meer Steem power hoe meer macht je in principe hebt op het platform. Hoe meer Steem power je namelijk hebt hoe meer je stem meetelt op het platform. Wanneer jij content een like geeft dan krijg je een beloning. Hoe meer Steem power hoe hoger de beloning.

Maar Steem power kan ook geld opleveren voor jezelf. Hard meewerken aan het platform wordt uiteraard beloont. Het is alleen niet zo dat je meteen al je Steem power kan omzetten naar geld. De verworven Steem power moet minimaal 13 weken in je bezit zijn voordat je het kan verkopen.

De Steem koers is afhankelijk van het aantal gebruikers. Het heeft natuurlijk tijd nodig om een grote speler te worden en te concurreren met bijvoorbeeld Reddit of een ander social media platform.

Mocht het ze lukken om de content makers naar hun platform te trekken dan zal dit goed uitpakken voor de Steem koers en resulteert dit in een hoge Steem koers verwachting.

Hieronder zie je de live Steem koers in euro.

Historische Steem koers

Steem gaat al een paar jaar mee. Het platform is ontwikkeld door Ned Scott en Dan Larimer in 2016. Ze hebben geen ICO gehad.

De Steem koers is een koers die veel heeft geschommeld. In de zomer van 2016 schoot de prijs van Steem voor het eerst omhoog. Daarna schoot het meteen omlaag en duurde het even voordat de volgende grote piek zou komen.

Deze piek ontstond in de tijd dat de hele cryptomarkt omhoog schoot. Dit was in januari 2018. Op drie januari 2018 hadden ze hun All Time High behaald. De prijs van een Steem stond toen op 8,57 dollar.

Technische Analyse Steem

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Steem prijs voorspelling 2020 – 2026

Zoals hierboven al genoemd is is het voor de Steem waarde erg belangrijk dat ze gebruikers naar het platform toe trekken. Dit zorgt voor meer verkeer en meer content.

Ook de crypto markt speelt een belangrijke rol. Wanneer de prijzen weer omhoog schieten zoals in begin 2018 zal de prijs van Steem ook omhoog schieten. Dit betekent niet meteen dat ze de All Time High zullen verbeteren, maar elke coin is wel degelijk gevoelig voor grote prijsstijgingen.

2020: $ 0,37
2021: $ 0,27
2022: $ 0,48
2023: $ 0,56
2024: $ 0,50
2025: $ 0,78
2026: $ 0,87

Steem kopen 

Steem kopen doe je gemakkelijk bij deze exchange. Stort je euro’s met iDeal en betaal ook eventuele winst direct uit op je bankrekening. Je kunt je hier direct aanmelden voor Bitvavo.

  1. Stort euro’s via Bitvavo
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?