STEEMIT: Creëer content en verdien STEEM en STEEM dollars


STEEMIT

Er zijn veel manieren waarop sociale media’s tegenwoordig geld verdienen. Ze verkopen bijvoorbeeld de gegevens van gebruikers of bombarderen mensen met reclame. Daarnaast profiteren de mensen die content produceren voor op dat platform soms maar minimaal van hun inspanningen. Dit is de reden dat het STEEMIT platform in het leven is geroepen.

Wat is STEEMIT?

STEEMIT is een social media platform ontwikkeld op de STEEM blockchain. Het is een platform zoals we die kennen als Medium, Reddit of andere plekken waarop content geplaatst wordt.

Het enige verschil tussen STEEMIT en deze andere platformen is dat gebruikers van het platform een beloning ontvangen voor hun tijd en/of content. Deze beloning is in de vorm van Cryptocurrency, namelijk STEEM.

In principe kunnen gebruikers en makers van content op drie verschillende manieren verdienen. Content schrijvers kunnen hun geschreven artikelen plaatsen op het platform. Hierop kunnen vervolgens mensen stemmen (upvote). Hoe meer stemmen en reacties een artikel heeft, hoe meer het in principe waard is. Deze beloning ontvangt de schrijver van de content in de STEEM wallet op het platform. Op STEEMIT zijn drie verschillende valuta te vinden. Hoe hoger de waarde van het account (STEEM power), hoe hoger de beloning is bij een upvote voor een artikel.

Verschillende valuta STEEMIT

  • STEEM: STEEM is de valuta die hoofdzakelijk gebruikt wordt op de STEEM blockchain. Je kunt dit vergelijken met NEO en GAS. NEO is de cryptocurrency van het platform zelf, en daaronder staan andere valuta. STEEM kan gebruikt worden om om te wisselen voor Bitcoin of andere cryptocurrencies. En de valuta is te traden op veel verschillende exchanges, waarover later meer.
  • STEEM POWER (SP): Maar om te stemmen op artikelen om deze te beoordelen maakt het platform gebruik van SP. Je kunt dit krijgen door STEEM in je wallet op het platform om te wisselen voor STEEM Power. Dit proces heet ‘powering up’. Hoe meer SP je op je account hebt staan, hoe meer een stem die je uitbrengt waard is. Content schrijvers worden gemotiveerd om de STEEM die ze krijgen te herinvesteren in SP. Dit komt omdat 90% van alle nieuw geproduceerde STEEM weer uitgedeeld wordt aan de mensen die het meeste bezitten.
  • STEEM dollar (SBD): De STEEM dollar is een valuta waarvan de prijs altijd bijgesteld wordt naar 1 dollar. Als je je STEEM hiernaar omwisselt, stel je in feite die fictieve dollars ter beschikking van het platform om groei te stimuleren. Over het geld dat je bezit in SBD op het platform ontvang je jaarlijks ongeveer 10% rente.

STEEM verkrijgen

Je kunt op verschillende manieren STEEM verkrijgen. De gratis variant is door het creëren van content en dit te plaatsen op het platform. Maak je een goed en informatief artikel? Dan kunnen andere gebruikers dit beoordelen en je hiermee een beloning geven in de vorm van STEEM.

Er zijn inmiddels hele gemeenschappen op het platform van schrijvers. Ze beoordelen elkaar en geven elkaar hiermee dus telkens beloningen. Een manier om hier geld mee te verdienen is door de STEEM weer om te wisselen voor STEEM Power, zodat de beloning die je geeft hoger is. Als een aantal mensen dit doen worden de beloningen die schrijvers ontvangen voor de ‘upvote’ telkens hoger.

STEEM kopen

Maar de makkelijkste manier om aan STEEM te komen is het kopen van STEEM. Je zou dit bijvoorbeeld nodig kunnen hebben om te gebruiken op STEEMIT. Je kunt het omwisselen voor STEEM Power, om zo je ‘stem kracht’ te verhogen. Daarnaast kun je STEEM kopen omdat je denkt dat de STEEM koers zal stijgen. Een goede exchange waar je STEEM kopen kunt is deze Nederlandse exchange. Je kunt gemakkelijk euro’s storten en deze omruilen voor STEEM. Heb je winst gemaakt op een trade? Dan kun je je euro’s ook direct en kosteloos weer op je rekening laten storten. Je kunt je rekeningnummer eenvoudig koppelen.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan