Er zijn veel manieren waarop sociale media’s tegenwoordig geld verdienen. Ze verkopen bijvoorbeeld de gegevens van gebruikers of bombarderen mensen met reclame. Daarnaast profiteren de mensen die content produceren voor op dat platform soms maar minimaal van hun inspanningen. Dit is de reden dat het STEEMIT platform in het leven is geroepen.

Wat is STEEMIT?

STEEMIT is een social media platform ontwikkeld op de STEEM blockchain. Het is een platform zoals we die kennen als Medium, Reddit of andere plekken waarop content geplaatst wordt.

Het enige verschil tussen STEEMIT en deze andere platformen is dat gebruikers van het platform een beloning ontvangen voor hun tijd en/of content. Deze beloning is in de vorm van Cryptocurrency, namelijk STEEM.

In principe kunnen gebruikers en makers van content op drie verschillende manieren verdienen. Content schrijvers kunnen hun geschreven artikelen plaatsen op het platform. Hierop kunnen vervolgens mensen stemmen (upvote). Hoe meer stemmen en reacties een artikel heeft, hoe meer het in principe waard is.

Deze beloning ontvangt de schrijver van de content in de STEEM wallet op het platform. Op STEEMIT zijn drie verschillende valuta te vinden. Hoe hoger de waarde van het account (STEEM power), hoe hoger de beloning is bij een upvote voor een artikel.

Verschillende valuta STEEMIT

  • STEEM: STEEM is de valuta die hoofdzakelijk gebruikt wordt op de STEEM blockchain. Je kunt dit vergelijken met NEO en GAS. NEO is de cryptocurrency van het platform zelf, en daaronder staan andere valuta. STEEM kan gebruikt worden om om te wisselen voor Bitcoin of andere cryptocurrencies. En de valuta is te traden op veel verschillende exchanges, waarover later meer.
  • STEEM POWER (SP): Maar om te stemmen op artikelen om deze te beoordelen maakt het platform gebruik van SP. Je kunt dit krijgen door STEEM in je wallet op het platform om te wisselen voor STEEM Power. Dit proces heet ‘powering up’. Hoe meer SP je op je account hebt staan, hoe meer een stem die je uitbrengt waard is. Content schrijvers worden gemotiveerd om de STEEM die ze krijgen te herinvesteren in SP. Dit komt omdat 90% van alle nieuw geproduceerde STEEM weer uitgedeeld wordt aan de mensen die het meeste bezitten.
  • STEEM dollar (SBD): De STEEM dollar is een valuta waarvan de prijs altijd bijgesteld wordt naar 1 dollar. Als je je STEEM hiernaar omwisselt, stel je in feite die fictieve dollars ter beschikking van het platform om groei te stimuleren. Over het geld dat je bezit in SBD op het platform ontvang je jaarlijks ongeveer 10% rente.

STEEM verkrijgen

Je kunt op verschillende manieren STEEM verkrijgen. De gratis variant is door het creëren van content en dit te plaatsen op het platform. Maak je een goed en informatief artikel? Dan kunnen andere gebruikers dit beoordelen en je hiermee een beloning geven in de vorm van STEEM.

Er zijn inmiddels hele gemeenschappen op het platform van schrijvers. Ze beoordelen elkaar en geven elkaar hiermee dus telkens beloningen. Een manier om hier geld mee te verdienen is door de STEEM weer om te wisselen voor STEEM Power, zodat de beloning die je geeft hoger is. Als een aantal mensen dit doen worden de beloningen die schrijvers ontvangen voor de ‘upvote’ telkens hoger.

Steem koers verwachting

De grootste sociale media die we op dit moment hebben zijn nou niet bepaald ‘sociaal’. De data die verkregen wordt kan voor kapitalen verkocht worden en dit gaat ten koste van onze privacy. Een goed sociaal netwerk waar wij zelfs aan kunnen verdienen klinkt dan ook nog niet zo gek. Weet Steem veel gebruikers te krijgen dan zal dit goed uitpakken voor de Steem koers verwachting.

Steem prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn veel voorspellingen gedaan op het internet over Steem. De een verwacht dat het niet kan opboxen tegen de socialmediagiganten en de ander verwacht juist dat Steem zich onderscheidt door de unieke features. Hieronder vind je enkele Steem voorspellingen voor de toekomst.

2020: $ 0,4587 ($ 0,30)
2021: $ 0,3382
2022: $ 0,5945
2023: $ 0,6880
2024: $ 0,6148
2025: $ 0,9414
2026: $ 1,07

Technische Analyse Steem

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

STEEM kopen

Maar de makkelijkste manier om aan STEEM te komen is het kopen van STEEM. Je zou dit bijvoorbeeld nodig kunnen hebben om te gebruiken op STEEMIT. Je kunt het omwisselen voor STEEM Power, om zo je ‘stem kracht’ te verhogen. Daarnaast kun je STEEM kopen, omdat je denkt dat de STEEM koers zal stijgen.

Een goede exchange waar je STEEM kopen kunt is deze Nederlandse exchange. Je kunt gemakkelijk euro’s storten en deze omruilen voor STEEM. Heb je winst gemaakt op een trade? Dan kun je je euro’s ook direct en kosteloos weer op je rekening laten storten. Je kunt je rekeningnummer eenvoudig koppelen.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.