Steeds vaker zien we berichten voorbij komen over grote partijen die Bitcoin kopen. Grayscale bijvoorbeeld bezit ongeveer 2,4% van alle BTC in omloop. Ook recent weer liet Stone Ridge weten ongeveer 10.000 bitcoin gekocht te hebben ter waarde van $115 miljoen.

Stone Ridge is het moederbedrijf van NYDIG, een aanbieder van investerings- en technologieoplossingen voor Bitcoin en digitale valuta. NYDIG heeft afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt en veel nieuwe klanten aan weten te trekken. Bovenal is het zeer positief over Bitcoin. Robert Gutmann, de CEO zegt hierover het volgende:

As Bitcoin transitions to a predominantly institutionally-owned asset, NYDIG is better positioned than ever to be the leading provider of Bitcoin solutions to corporations, institutions, and banks.  NYDIG grew out of the core capabilities we developed in 2017 to manage Stone Ridge Holdings Group’s investment and treasury holdings in Bitcoin, and today we serve our clients with the same platform. We are proud to have facilitated one of the largest commitments of treasury assets to Bitcoin announced to date, and see demand for our full suite of corporate treasury and investment solutions accelerating

Het moederbedrijf van NYDIG liet onlangs weten voor meer dan $100 miljoen aan bitcoin gekocht te hebben als onderdeel van de financiële reserves. Deze aankoop werd gedaan door NYDIG. 

Het bedrijf is erg positief over Bitcoin en geeft aan Bitcoin te zien als superieur aan cash. De toenemende hoeveelheid geld die bijgedrukt wordt en de negatieve rentes worden bovendien aangegeven als belangrijke beweegreden om deze hoeveelheid geld om te zetten in Bitcoin.

Hierbij wordt genoemd dat de balans van alleen de US sinds het begin van 2019 is gegroeid met ruim 3 biljoen. In de tussentijd is de dollar met 70% in waarde afgenomen in vergelijking met Bitcoin. Volgens Stone Ridge dus een logische investering.

Interesse door het personeel

Opvallend is dat de vraag naar Bitcoin bij de klanten van Stone Ridge enkele jaren geleden is aangewakkerd door de hoeveelheid Bitcoin die gekocht werd door senior werknemers.

Het begon op te vallen dat de werknemers van de investeerder voor zichzelf Bitcoin kochten en hieruit is de New York Digital Investment Group ontstaan (NYDIG). Sindsdien is het hard gegaan en heeft de organisatie onder andere een investering van $50 miljoen binnen weten te slepen.

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency