Traden met een protocol is met de opkomst van de Decentralized Finance (DeFi) wereld populair geworden. Geen exchange meer die zorgt voor liquiditeit, maar een protocol waar je direct handel drijft met andere gebruikers. Een van deze protocollen die het anders doet dan de anderen is SushiSwap.

In dit artikel gaan we het dan ook hebben over SushiSwap en de SUSHI koers. We gaan in op de kracht, maar ook de controverses van het project en we bekijken de SushiSwap koers verwachting.

Wat is SushiSwap?

SushiSwap is een decentrale cryptocurrency exchange gemaakt op het Ethereum netwerk. Het is een fork van een van de populairste decentrale exchanges, Uniswap

Voordat we verder gaan met SushiSwap is het handig om kort te vertellen wat een decentrale exchange precies doet want dit verschilt van de ‘normale’ exchanges. 

Op een decentrale exchange handel je namelijk zonder een order book zoals je dat wel doet op een exchange zoals Binance of Bitvavo. Op deze platformen voorziet de exchange de markt van liquiditeit. Op een decentrale exchange zijn het de gebruikers die het protocol voorzien van liquiditeit (liquidity providers).

Gebruikers kunnen geld storten in een ‘liquidity pool’ en dit is dan de markt waarop gebruikers kunnen handelen. In ruil voor het storten van crypto en het voorzien van liquiditeit ontvangen de liquidity providers een vergoeding, een soort rente.

Op SushiSwap is de SUSHI coin de gebruikte cryptocurrency. Zodra je de SUSHI coin bezit ben je eigenaar van een stukje van het netwerk en deel je mee in alle betaalde handelskosten. Je bezit daadwerkelijk een stukje van het protocol. 

Op de SushiSwap exchange kun je direct ERC20 tokens met elkaar ‘swappen’ / omruilen. Hiervoor is geen KYC nodig en je kunt dit direct doen vanuit je eigen wallet.

Voor het handelen via het protocol betaal je 0,3% kosten. 0,25% hiervan gaat direct naar de mensen die de liquiditeit verzorgen en de rest gaat naar de ‘SUSHI bar’. Hier kunnen gebruikers SUSHI tokens staken om meer SUSHI coins te ontvangen. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

SushiSwap ophef

Binnen enkele dagen na het oprichting van SushiSwap steeg de totale liquiditeit naar ruim boven de $1 miljard. In september (2020) was het een van de oprichters die ineens ongeveer $14 miljoen uitbetaalde. Hierop daalde de SushiSwap koers met ongeveer 75%.

Hierover ontstond een hoop ophef en veel gebruikers van het protocol noemde het een exit scam. De oprichter maakte de tegoeden weer terug over en gaf toe een grote fout gemaakt te hebben. Na dat bericht klom de koers direct weer omhoog.

SushiSwap koers

De SushiSwap koers heeft in het korte bestaat al flinke schommelingen meegemaakt. In het begin steeg de koers enorm, mede door de DeFi gekte die destijds heerste. Na de problemen met het zogenaamde exit scam van de oprichter ging de koers hard omlaag om vervolgens weer te stijgen toen dit loos alarm bleek te zijn. 

Hieronder kun je de SushiSwap koers live volgen in euro.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

SushiSwap koers verwachting

De voorspellingen voor de SUSHI coin lopen ver uiteen zoals je wellicht wel kunt begrijpen. Het gedoe met de oprichter was voor veel investeerders een wakeup call. Aan de andere kant zijn de opkomst van decentraliteit en de afkeer tegen bijvoorbeeld KYC enkele goede voorbeelden waarop SushiSwap goed kan werken.

Het kunnen omwisselen van je ERC20 tokens zonder hiervoor je tegoeden naar een exchange te hoeven sturen is een ander goed voorbeeld van het nut van decentrale exchanges. Weet SushiSwap de controverses van zich af te schudden en zich door te ontwikkelen? Dan kan dit goed uitpakken voor de SushiSwap koers verwachting.

SushiSwap prijs voorspelling 2020 – 2027

Hetzelfde gaat eigenlijk op voor de SushiSwap prijs voorspelling. De een verwacht dat SushiSwap geen toekomst heeft. Het kruit is verschoten met het gedoe rondom de oprichters. Daarnaast vinden sommige investeerders dat de DeFi gekte voorbij is en dat er geen ruimte is voor oneindig veel decentrale exchanges. 

Andere investeerders zien het nut wel in van SushiSwap en de SUSHI coin. Het biedt ze de mogelijkheid om een passief inkomen te verdienen door het protocol te voorzien van liquiditeit bijvoorbeeld. Wat de toekomst van SushiSwap zal zijn kan niemand met zekerheid voorspellen. Hieronder hebben we enkele voorspellingen voor je op een rij gezet:

2020: $ 2,77 ($ 11,93)
2021: $ 3,27
2022: $ 4,15
2023: $ 4,72
2024: $ 5,82
2025: $ 6,76
2026: $ 6,25
2027: $ 8,66

SUSHI kopen

Heb je besloten dat SushiSwap een goede aanvulling is op je portfolio en wil je SushiSwap kopen? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via deze link en betaal in je eerste week geen handelskosten.

 1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
 2. Geld storten met iDeal
 3. Omzetten naar je gewenste crypto
 4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.