Traden met een protocol is met de opkomst van de Decentralized Finance (DeFi) wereld populair geworden. Geen exchange meer die zorgt voor liquiditeit, maar een protocol waar je direct handel drijft met andere gebruikers. Een van deze protocollen die het anders doet dan de anderen is SushiSwap.

De naam doet vermoeden dat het lijkt op voedselgerelateerde exchanges als PancakeSwap. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen die we met je door willen nemen.

In dit artikel gaan we het dan ook hebben over SushiSwap. We bekijken de use-case en de manier waarop het project werkt aan een verbeterde gebruikerservaring voor de gebruikers. Daarnaast gaan we in op de SushiSwap verwachting, de SUSHI coin en de controverse uit het verleden. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project, de SUSHI koers en de potentie voor de toekomst.

Wat is SushiSwap?

SushiSwap is een decentrale cryptocurrency exchange gemaakt op het Ethereum netwerk. Het is een fork van een van de populairste decentrale exchanges, Uniswap

Voordat we verder gaan met SushiSwap is het handig om kort te vertellen wat een decentrale exchange precies doet want dit verschilt van de ‘normale’ exchanges. 

Op een decentrale exchange handel je namelijk zonder een order book zoals je dat wel doet op een exchange zoals Binance of Bitvavo. Op deze platformen voorziet de exchange de markt van liquiditeit. Op een decentrale exchange zijn het de gebruikers die het protocol voorzien van liquiditeit (liquidity providers).

Gebruikers kunnen geld storten in een ‘liquidity pool’ en dit is dan de markt waarop gebruikers kunnen handelen. In ruil voor het storten van crypto en het voorzien van liquiditeit ontvangen de liquidity providers een vergoeding, een soort rente.

Op SushiSwap is de SUSHI coin de gebruikte cryptocurrency. Zodra je de SUSHI coin bezit ben je eigenaar van een stukje van het netwerk en deel je mee in alle betaalde handelskosten (yield farming). Je bezit daadwerkelijk een stukje van het protocol. 

Op de SushiSwap exchange kun je direct ERC20 tokens met elkaar ‘swappen’ / omruilen. Hiervoor is geen KYC nodig en je kunt dit direct doen vanuit je eigen wallet. Dit is de kracht van decentrale exchanges. Je hoeft namelijk het bezit van je cryptocurrency niet meer af te staan. Je houdt je eigen private key in beheer en dit is cruciaal voor je veiligheid.

Voor het handelen via het protocol betaal je 0,3% kosten. 0,25% hiervan gaat direct naar de mensen die de liquiditeit verzorgen en de rest gaat naar de ‘SUSHI bar’. Hier kunnen gebruikers SUSHI coin staken om meer SUSHI tokens te ontvangen. 

Ophef

Binnen enkele dagen na het oprichting van SushiSwap steeg de totale liquiditeit naar ruim boven de $1 miljard. In september (2020) was het een van de oprichters die ineens ongeveer $14 miljoen uitbetaalde. Hierop daalde de SushiSwap koers met ongeveer 75%.

Hierover ontstond een hoop ophef en veel gebruikers van het protocol noemde het een exit scam. De oprichter maakte de tegoeden weer terug over en gaf toe een grote fout gemaakt te hebben. Na dat bericht klom de koers direct weer omhoog.

Wat doet de SushiSwap koers?

SushiSwap heeft geen ICO of token sale gehad. In plaats daarvan was de token direct beschikbaar voor de hele gemeenschap. Iedereen kon Uniswap LP tokens staken in het protocol en zo de SushiSwap coin verdienen. In het begin was de supply 1000 SUSHI per blok (12 seconden) en dit is later omlaag gegaan naar 100 per blok.

Als we de SushiSwap koers bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering was op 29 september 2020. De SUSHI waarde was destijds $ 1,20 en zag begin 2021 toen de bull markt op de stoep stond direct een grote stijging. De actuele SushiSwap koers is $ 1.08.

De SushiSwap koers heeft in het relatief korte bestaat al flinke schommelingen meegemaakt. In het begin steeg de koers enorm, mede door de DeFi gekte die destijds heerste. Na de problemen met de zogenaamde exit scam van de oprichter ging de koers hard omlaag om vervolgens weer te stijgen toen dit loos alarm bleek te zijn. 

De All Time High van Sushi staat op een waarde van $ 23.38 (March 13, 2021). Deze koers werd 564 dagen geleden bereikt. Op het moment heeft het project een market cap van $ 207,779,845 en staat daarmee op plaats 154 op de lijst met grootste crypto projecten.

Ik vertel je deze koers data omdat maar weinig beleggers dit echt goed in de gaten houden. Hype berichten zoals we die ook zagen in de begindagen van DeFi waren toen voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de koersstijgingen en dalingen. Door de echte koersdata van SushiSwap in de gaten te houden ontdek je als eerste grote afwijkingen en daar kun je flink van profiteren.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de SushiSwap verwachting 2022 – 2027?

De voorspellingen voor de SUSHI coin lopen ver uiteen zoals je wellicht wel kunt begrijpen. Het gedoe met de oprichter was voor veel investeerders een wake up call. Aan de andere kant zijn de opkomst van decentraliteit en de afkeer tegen bijvoorbeeld KYC enkele goede voorbeelden waarop SushiSwap goed kan werken.

Het kunnen omwisselen van je ERC20 tokens zonder hiervoor je tegoeden naar een exchange te hoeven sturen is een ander goed voorbeeld van het nut van decentrale exchanges. Weet SushiSwap de controverses van zich af te schudden en zich door te ontwikkelen? Dan kan dit goed uitpakken voor de SushiSwap crypto verwachting.

Hetzelfde gaat eigenlijk op voor de SushiSwap prijs voorspelling. De een verwacht dat SushiSwap geen toekomst heeft. Het kruit is verschoten met het gedoe rondom de oprichters. Daarnaast vinden sommige investeerders dat de DeFi gekte voorbij is en dat er geen ruimte is voor oneindig veel decentrale exchanges. 

Andere investeerders zien het nut wel in van SushiSwap en de SUSHI coin. Het biedt ze de mogelijkheid om een passief inkomen te verdienen door het protocol te voorzien van liquiditeit bijvoorbeeld. Wat de toekomst van SushiSwap zal zijn kan niemand met zekerheid voorspellen. Wél is het interessant om in de gaten te houden.

Wat betreft de SushiSwap verwachting voor 2022 is het lastig om hier iets zinnigs over te zeggen. Er zijn veel factoren doorslaggevend bij het maken van een goede potentie-analyse. Op de korte termijn is dit o.a. het SushiSwap nieuws, de algemene trend van de cryptocurrency markt en de activiteit van de ontwikkelaars en de gemeenschap.

De SushiSwap voor 2027 is al anders. Het lijkt erop dat het project namelijk de controverse van zich af heeft weten te schudden die het in het begin had. We hebben alweer grote koersstijgingen gezien. Blijft het project zich goed ontwikkelen en nieuwe features en voordelen bieden aan de gebruikers?

Dan kunnen we deze stijgingen mogelijk ook in de toekomst verwachten. Stijgingen van 100% of zelfs meer zijn niet uniek. Dit zagen we bijvoorbeeld ook tussen 14 november 2020 en 13 maart 2021 toen de koers maar liefst met 2372% steeg.

* Currency in USD
Historical Price for Sushi
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de SUSHI coin?

De SushiSwap coin is de currency die men gebruikt op het netwerk. Handelskosten kun je ermee betalen, je kunt het inzetten om liquiditeit te bieden en daarmee een passief inkomen op te bouwen en het is een aandeel in het netwerk. Heb je vertrouwen in de DEX? Dan is het kopen van de SUSHI coin een logische optie.

We hebben het gehad over de use-case en de voordelen van een dergelijke decentrale exchanges als SushiSwap ten opzichte van ‘normale’ exchanges. Dat maakt het interessant om in de gaten te houden in combinatie met de SushiSwap koers verwachting.

Wat ook goed is om te bekijken is de coin data zelf, bijvoorbeeld de schaarste. Dit kun je doen door de huidige supply (192,789,256 SUSHI) te vergelijken met de maximale supply (244,737,490 SUSHI). Als vuistregel kun je aanhouden dat hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe schaarser deze zijn in de toekomst.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van de SushiSwap crypto 4.17%. Voor een belegging over de lange termijn is het verstandiger om verder vooruit en achteruit te kijken om de grotere trends in de koers te ontdekken.

Huidige supply192,789,256 SUSHIMaximale supply244,737,490 SUSHI
% verschil 24u1.80%% verschil 7D4.17%

Waar SushiSwap kopen?

Heb je besloten dat SushiSwap een goede aanvulling is op je portfolio en wil je SushiSwap kopen? Dan kan je dit doen op verschillende exchanges waaronder Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan direct aan via onderstaande link en profiteer nog van de welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten. Het aanmaken van een account is gratis, het blijft altijd geldig en is binnen enkele minuten gefixt.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste SushiSwap nieuws

Tot slot is het goed om te benoemen dat er nog een belangrijke factor is bij het bepalen van je potentie analyse en dat is het laatste SushiSwap nieuws. Ben je goed op de hoogte van de koers, de schommelingen en het SushiSwap nieuws van vandaag? Dan kun je het beste oordeel vellen over het project en de richting die het op gaat.

De meeste mensen investeren enkel en alleen in berichten van Youtubers en die hoef je niet per se te vertrouwen. Beter is het om zelf een mening te vormen aan de hand van de data die o.a. te vinden is op deze pagina. Wat betreft het SushiSwap nieuws kun je dit het beste volgen op het officiële twitteraccount. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en samenwerkingen.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?