We vertellen je op deze pagina alles over Synthetix. Als we de handel in aandelen, valuta en bijv. grondstoffen bekijken zien we dat dit voornamelijk gebeurt bij de reuzen als Wall Street, in Londen of Hong Kong en de andere financiële centra.

Er zijn geavanceerde tools beschikbaar voor de handelaren en het volume is onvoorstelbaar hoog. Deze toolkits moeten voor een groot gedeelte nog ontwikkeld worden voor de wereld van cryptocurrency en Synthetix is hiermee bezig.

In dit artikel kijken we de Synthetix en gaan we in op synthetische assets. We bekijken de SNX koers en Synthetix coin. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over de potentie en je te helpen in je onderzoek naar de Synthetix analyse. Wat gaat de Synthetix crypto doen?

Wat is Synthetix?

Synthetix is een decentraal protocol voor synthetische assets gemaakt op Ethereum. Deze synthetische assets worden ‘gemaakt’ door Synthetix te gebruiken als onderpand. Door deze manier van het hebben van een onderpand op het protocol kunnen handelaren direct tegen het protocol traden en is er dus niet direct een tegenpartij nodig voor het handelen zoals wel noodzakelijk op veel andere exchanges.

Synthetische assets kunnen gemaakt worden van verschillende soorten assets, bijvoorbeeld Bitcoin, goud of reguliere aandelen. Je kunt dus bijvoorbeeld Synthetische bitcoin bezitten zonder daadwerkelijk Bitcoin te hebben. Dit is dan sBitcoin. 

Een van de voordelen van synthetische crypto tokens is dat je veel eenvoudiger kunt handelen tussen andere synthetische tokens. In theorie zou je direct sBitcoin kunnen kopen voor sApple aandelen of sGoud. De handelskosten zijn goedkoper en je kunt het bovendien zomaar omruilen. Iedere Synthetix kan omgeruild worden voor de andere. 

Nog een voordeel van Synths is dat je door de Synthetix dus allerlei assets kunt bezitten zonder derde partijen te hoeven vertrouwen voor de opslag. Synthetische tokens blijven op de Decentrale Exchange (DEX) en het protocol. 

Liquiditeit op het platform wordt geregeld door SNX tokens beschikbaar te stellen aan het netwerk. Iedere synthetische token moet namelijk voor ten minste 750% gedekt zijn door Synthetix . Dit proces noemen we ‘minting’ en gebruikers kunnen hierdoor sUSD verdienen. Bovendien worden 0,3% van de transactiekosten verdeeld tussen de mensen die voor liquiditeit zorgen op het platform.

Wat doet de Synthetix koers?

Met de opkomst van Decentralized Finance is ook Synthetix flink gegroeid. Het is een interessant project en de synthetische tokens kunnen uitkomst bieden voor mensen die in verschillende assets willen handelen. Synthetix is ter wereld gekomen middels een ICO in februari 2018 en 100% van het doel is behaald. In totaal werd er $ 30 miljoen opgehaald.

Tijdens deze token sale konden beleggers de Synthetix coin kopen voor $ 0,67 per stuk. De sale was een groot succes en in totaal is er 60% van de totale hoeveelheid tokens verkocht. De actuele waarde van de Synthetix crypto is $ 2.34.

Het hoogste punt van de Synthetix coin was op een waarde van $ 28.53 (February 14, 2021). Inmiddels is dat alweer 592 dagen geleden. Sinds het begin heeft Synthetix een marketcap van $ 558,756,711 weten te verzamelen waarmee het op positie 77 staat van grootste projecten.

De eerste notering van de koers vinden we terug op 16 maart 2018. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,43. We zien heel duidelijk dat dit net na de bull markt was, waardoor de koers zijwaarts bewoog voor een lange tijd tot de volgende bull markt.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Synthetix verwachting 2022 – 2027?

Synthetische assets zijn een interessante ontwikkeling en de wereld van DeFi. Deze nieuwe tools maken het traden in de wereld van crypto alsmaar interessanter, ook voor investeerders die niet zoveel met bitcoin en blockchain hebben. Het biedt ze namelijk de mogelijkheid om ook in ‘normale’ assets te handelen met alle voordelen van decentraliteit.

Het is een nieuwe wereld dus het blijft afwachten hoe snel het aanslaat. Wel is duidelijk dat de Synthetix veel nieuwe opties biedt voor gebruikers. Voor investeerders is het daarnaast interessant om passief inkomen mee te verdienen door liquiditeit te bieden. Al met al lijkt de Synthetix crypto verwachting dan ook positief.

Het is belangrijk dat je nooit zomaar voorspellingen van het internet blind gaat volgen. Wel kun je ze gebruiken als startpunt voor je eigen onderzoek. Synthetix heeft een hoop geld opgehaald met de ICO en de rek lijkt er dan ook nog niet uit.

Als we de Synthetix verwachting voor 2022 erbij pakken moeten we concluderen dat net zoals bij de meeste andere coins de markt in zijn algemeen een grotere impact heeft op de koers dan ontwikkelingen zelf. Een periode van één jaar is hiervoor simpelweg te kort.

Als we verder vooruit kijken naar de Synthetix verwachting voor 2027 dan kunnen we wat anders concluderen. De koers en het team hebben in vijf jaar namelijk veel meer tijd om écht nieuwe stappen te maken. Slaat het project een met de synthetische coins, dan lijkt geen voorspelling te hoog.

We zagen dit immers ook na de eerste paar jaar van het project. De koers begon op ongeveer $ 0,43 en stond enkele jaren later op het (destijds) hoogste punt ruim 6295% hoger! Dit is geen garantie voor de toekomst, maar het laat wel zien hoe hard het kan gaan.

* Currency in USD
Historical Price for Synthetix Network
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de SNX coin?

Synthetix is een platform waarop synthetische tokens gemaakt kunnen worden voor praktische alle soorten assets. De Synthetix crypto is het aandeel in het netwerk en de coin die gebruikt wordt op het platform om transacties te doen.

Met behulp van het platform zou je in theorie alle soorten assets op de blockchain kunnen plaatsen zonder dat je hiervoor een tegenpartij nodig hebt om mee te handelen. Het is als het ware een liquidity pool voor derivaten.

Naast de use-case op het platform zelf kun je de Synthetix coin natuurlijk ook kopen als beleggen wanneer je verwacht dat de waarde zal stijgen in de toekomst. Hiervoor is het belangrijk om o.a. te letten op de supply en de trend van de koers op korte termijn.

Huidige supply238,883,505 SNXMaximale supply298,948,646 SNX
% verschil 24u-1.88%% verschil 7D-0.56%

Waar Synthetix kopen?

Wil je Synthetix kopen? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via deze link en betaal in je eerste week geen handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Synthetix nieuws

Hopelijk heb ik je op deze pagina iets meer kunnen vertellen over de belangrijke factoren die je nodig hebt voor de Synthetix verwachting. Hoe beter je onderzoek is, hoe beter je kans om er straks veel geld mee te verdienen. Om dit compleet te maken is het Synthetix nieuws ook cruciaal.

Door dit op de voet te volgen zie je namelijk direct wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom het project en ook wat dit eventueel voor de koers kan betekenen. We raden je aan dit in ieder geval op twitter te volgen, want zo zie je snel hoe actief het project nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?