Op de weekgrafiek hebben we een equal high neergezet en gezien de wick van de weekcandle hebben de beren flink hun best gedaan om er een inverted hammer van te printen tegen de supply zone. De groene balk eronder is nog een klein beetje support waar de koers op kan gaan bouncen. Droppen we daar doorheen en we zouden richting de open van 2020 gaan dan zouden we wel eens een inverted head and shoulders kunnen gaan printen. Maar voor nu is dat nog niet aan de orde maar houden we het in onze achterhoofd. Laten we eens gaan inzoomen naar de daggrafiek om wat meer details te bekijken.

daggrafiek bitcoin technische analyse
Technische analyse Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek zien we een zijwaartse range (wit) met daarin een bullish triangle (paars). Na de uitbraak van de triange is deze de dag erop gelijk goed getest en weten we er momenteel boven te blijven traden. Op de lagere timeframes (1h – 4h) zien we daar ook weer een nieuwe zijwaarste range ontstaan (blauw).

Kijkend naar de ema’s dan staan deze allen in het voordeel van de bulls. De rsi bevindt zich boven de mediaan maar ondervindt weerstand van de ema. De daily rsi moet boven de mediaan blijven willen de bulls nog kans gaan maken de komende dagen/weken.

Voorlopig ziet de 4h grafiek er nog redelijk uit maar of dit zo zal blijven is afwachten. Waar we gister nog een flinke bounce vanaf de onderkant hebben gezien worden we momenteel afgewezen aan de bovenkant van de range en zitten we weer op de mediaan. Dit kan een kleine retrace van de bounce van gister zijn waarna we weer verder gaan stijgen maar we kunnen ook zomaar weer aan de onderkant van de range gaan zitten.

Op de rsi begint het bullish momentum wat af te nemen en is de rsi op het moment van schrijven gearriveerd bij de ema en de mediaan. Een bounce van beide is goed voor de bulls en wanneer we er doorheen zakken worden de beren blij.

De levels die ik momenteel in de gaten ga houden zijn die van de range op de 4h grafiek.  Deze range bevindt zich op 9420 – 9860 dollar. De opwaartse trendlijn (paars) op de daggrafiek moet in iedergeval stand houden voor een verdere koerstijging. Een candle close boven de supply zone (oranje) op de daily is een bevestiging van een mooie longterm stijging.

Wil je nou vaker op de hoogte gehouden worden van de Bitcoin koers of wil je graag een analyse van een altcoin zien vraag er dan naar in ons Telegram kanaal (t.me/CryptoNL_Trading). Je kan ook met ons mee komen scalpen in de VIP (geen kosten aan verbonden) meer informatie vind je op BybtitBulls.com (https://bybitbulls.com/)

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.