Op de weekgrafiek zijn we inmiddels aangekomen bij de groene zone wat nog iets van support kan gaan bieden, maar het zal me niets verbazen als we die ook gaan verliezen en richting de open 2020 gaan om een inverted head and shoulders te printen. Voor de whales zou dit een prima inkoop moment zijn gezien de confluence die het heeft met de longterm up-trendline. Tevens is er confluence van de zijwaartse range die je kan zien tussen de twee oranje zones. Wanneer de IHS zou spelen dan ligt het koersdoel van het patroon rond de 16K.

Het bullish momentum op de rsi begint af te zwakken en de rsi is ook opweg om de ema en eventueel ook gelijk de mediaan bearish te gaan kruisen. Je kunt vast al wel raden wat er dan gaat gebeuren, inderdaad dan is de kans groot dat we ook de groene support zone gaan verliezen. Een mooi moment om dan een short positie uit te gaan zoeken.

Daggrafiek Bitcoin week 25
Daggrafiek Bitcoin

Op de daggrafiek zijn we vandaag door de meidaan van de zijwaartse range gezakt. Deze kans was aardig groot aangezien we de dag ervoor al buiten de opwaartse trendlijn (paars) zijn gesloten. Nadat de bullish crossover van ema8/21 op ema55 (groene circkel) is geweest heeft de koers altijd boven de ema55 weten te sluiten, om enigszins nog wat bullish power te tonen is het belangrijk om vandaag boven de ema55 te sluiten, doen we dat niet dan gaan we zeker de groene zone knuffelen waar de daily ema100/200 zich bevinden.

Kijkend naar de rsi kunnen we wel stellen dat er behoorlijk wat berenkracht te zien is. De rsi is onder de ema en mediaan gedoken en heeft beide ook al geretest en is rejected. Op dit moment duikt de rsi zelfs het berenbos in.

4u grafiek bitcoin week 25
4u grafiek

Op de 4h zien we eigenlijk direct een bevestiging van wat we eerder genoemd hebben. Op dit moment hebben we de blauwe zone bearish gebroken en zetten we een LL neer. De rsi zweeft al een behoorlijke tijdje onder de mediaan en is vandaag hard gedaald naar het oversold gedeelte. Voor ons als traders zou het fijn zijn als we nog een retest van de blauwe zone krijgen om een mooie short positie in te gaan nemen. Dit zullen we vandaag op de lagere timeframes gaan bekijken.

Wil jij ook eens af en toe een free call meepakken kom dan in het Telegram kanaal van CryptoNL (http://t.me/CryptoNL_Trading) waar dagelijks TA van diverse altcoins wordt besproken.

Ben jij meer een scalper op de lagere timeframes. Kom dan eens een kijkje nemen in onze margin VIP kanaal die je free kunt joinen. Meer informatie vind je op www.BybitBulls.nl

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.