De technologie gaat steeds sneller vooruit. Eerst de ontwikkeling van het internet, toen de ontdekking van de blockchain en recent de verschuiving naar Decentralized Finance (DeFi) met behulp van smart contracts. Informatie wordt hierdoor makkelijker bereikbaar en de mogelijkheden voor nieuwe applicaties zijn oneindig. 

Voor de applicaties die werken met Ethereum smart contracts is echter wel informatie nodig van buiten de blockchain. Deze informatie wordt gebruikt om de voorwaarden van een contract te controleren en moet opgehaald worden van verschillende bronnen. 

Bij de ontwikkeling van de DeFi wereld zijn oracles dan ook onmisbaar. Een Oracle wordt gebruikt om van betrouwbare bronnen informatie op te halen dat gebruikt kan worden door de smart contracts om contracten af te handelen. Hier komt Tellor om de hoek kijken.

In dit artikel gaan we in op Tellor. We bekijken daarnaast de TRB koers en de Tellor koers verwachting voor de toekomt. We hopen je hiermee een beeld te geven over het project en je te helpen met de vraag: “Is Tellor een goede investering?”.

Wat is Tellor?

Tellor is een decentrale Oracle dat ernaar streeft om de meest veilige oplossing te zijn voor off chain data in smart contracts. Het maakt de infrastructuur voor decentrale applicaties om altijd veilige en betrouwbare data op te halen van buiten de blockchain om te gebruiken voor smart contracts.

Op het moment dat je een contract afsluit over bijvoorbeeld de prijs van Bitcoin over twaalf maanden moet er een betrouwbare bron zijn die deze prijsdata kan ophalen om het contract af te sluiten. Dit maakt het Oracle probleem een ingewikkelde, want hoe doe je dit zonder ‘tussenpersoon’. Er moet een decentrale manier bedacht worden om dit voor elkaar te krijgen en dit is precies waar Tellor aan werkt. 

TRB token | Tributes

Op het Tellor netwerk krijgen de mensen die bijdragen Tributes (TRB tokens) voor de geleverde data. De Tellor Oracle is een onchain bank voor data waar de miners voor een beloning werken om extra data toe te voegen. Mensen die de Tellor Oracle nodig hebben voor het afronden van een smart contract  kunnen deze data afnemen in ruil voor TRB coins. 

Door de competitie op het netwerk en de minimale inleg van 1000 TRB is de data die toegevoegd wordt aan het netwerk altijd juist. Ook zorgt deze relatief hoge inleg ervoor dat mensen die kwaad in de zin hebben hier geen baat bij hebben. 

Op het moment dat er een aanvraag voor data gedaan wordt maakt het netwerk een ‘probleem’ aan op de blockchain dat de miners moeten oplossen. Iedere poging verzamelt prijsdata en voegt dit toe op de chain met behulp van het Proof of Work algoritme.

Drie sleutelfactoren voor Tellor zijn:

  • Het zorgen voor veiligheid op het netwerk door miners een beloning te bieden 
  • Het bouwen van een gemeenschap rondom het netwerk door een actieve token economie te ontwikkelen
  • De ontwikkeling van een duurzaam platform dat gebruikt wordt voor smart contracts
Werking Tellor
Werking Tellor

Tellor koers verwachting

Het mag duidelijk zijn dat de behoefte aan Oracles groot is met alle nieuwe ontwikkelingen die gedaan worden op het gebied van smart contracts en DeFi. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat Chainlink een flink opmars gemaakt heeft. Dit maakt het tegelijk voor Tellor ook een competitieve markt. 

De use case is groot en daarmee ook de concurrentie. Weet Tellor echter een veilig ecosysteem te maken dat gebruikt wordt voor het afhandelen van smart contracts? Dan is de Tellor koers verwachting zeer positief.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Technische Analyse Tellor

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Tellor prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn verschillende Tellor voorspellingen te vinden en het is dan ook lastig om te bepalen wie er gelijk gaat krijgen. Het valt en staat bij de werking van het platform en de verdere ontwikkeling van niet alleen Tellor, maar ook de DeFi markt.

Niet iedereen denkt dat de TRB verwachting goed is in de toekomst, al zijn er ook een hoop positieve voorspellingen te vinden. Hieronder vind je een overzicht:

2020: $ 52,14 ($ 76,22)
2021: $ 63,55
2022: $ 72,57
2023: $ 86,85
2024: $ 109,55
2025: $ 103,03
2026: $ 134,53

Hoe Tellor kopen?

Verwacht je dat Tellor een goede investering is en dat de voorspellingen waarheid gaan worden? Dan kun je gemakkelijk Tellor kopen op de grootste exchanges ter wereld, zoals bijvoorbeeld Binance. Heb je hier nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.