Op deze pagina behandelen we Tellor. De technologie gaat steeds sneller vooruit. Eerst de ontwikkeling van het internet, toen de ontdekking van de blockchain en recent de verschuiving naar Decentralized Finance (DeFi) met behulp van smart contracts. Informatie wordt hierdoor makkelijker bereikbaar en de mogelijkheden voor nieuwe applicaties zijn oneindig. 

Voor de applicaties die werken met Ethereum smart contracts is echter wel informatie nodig van buiten de blockchain. Deze informatie wordt gebruikt om de voorwaarden van een contract te controleren en moet opgehaald worden van verschillende bronnen. 

Bij de ontwikkeling van de DeFi wereld zijn oracles dan ook onmisbaar. Een Oracle wordt gebruikt om van betrouwbare bronnen informatie op te halen dat gebruikt kan worden door de smart contracts om contracten af te handelen. Hier komt Tellor om de hoek kijken.

In dit artikel gaan we in op Tellor. We bekijken daarnaast de TRB koers en de Tellor verwachting voor de toekomt. We hopen je hiermee een beeld te geven over het project en je te helpen met de vraag: “Is Tellor een goede investering?”. Wat gaat de Tellor crypto doen?

Wat is Tellor?

Tellor is een decentrale Oracle dat ernaar streeft om de meest veilige oplossing te zijn voor off chain data in smart contracts. Het maakt de infrastructuur voor decentrale applicaties om altijd veilige en betrouwbare data op te halen van buiten de blockchain om te gebruiken voor smart contracts.

Op het moment dat je een contract afsluit over bijvoorbeeld de prijs van Bitcoin over twaalf maanden moet er een betrouwbare bron zijn die deze prijsdata kan ophalen om het contract af te sluiten. Dit maakt het Oracle probleem een ingewikkelde, want hoe doe je dit zonder ‘tussenpersoon’. Er moet een decentrale manier bedacht worden om dit voor elkaar te krijgen en dit is precies waar Tellor aan werkt. 

Tributes

Op het Tellor netwerk krijgen de mensen die bijdragen Tributes (TRB tokens) voor de geleverde data. De Tellor Oracle is een onchain bank voor data waar de miners voor een beloning werken om extra data toe te voegen. Mensen die de Tellor Oracle nodig hebben voor het afronden van een smart contract  kunnen deze data afnemen in ruil voor TRB coins. 

Door de competitie op het netwerk en de minimale inleg van 1000 TRB is de data die toegevoegd wordt aan het netwerk altijd juist. Ook zorgt deze relatief hoge inleg ervoor dat mensen die kwaad in de zin hebben hier geen baat bij hebben. 

Op het moment dat er een aanvraag voor data gedaan wordt maakt het netwerk een ‘probleem’ aan op de blockchain dat de miners moeten oplossen. Iedere poging verzamelt prijsdata en voegt dit toe op de chain met behulp van het Proof of Work algoritme.

Drie sleutelfactoren voor Tellor zijn:

 • Het zorgen voor veiligheid op het netwerk door miners een beloning te bieden 
 • Het bouwen van een gemeenschap rondom het netwerk door een actieve token economie te ontwikkelen
 • De ontwikkeling van een duurzaam platform dat gebruikt wordt voor smart contracts
Werking Tellor
Werking Tellor

Wat doet de Tellor koers?

Bij de oprichting van Tellor was geen sprake van een token sale. Alle coins die bestaat zijn via het ‘normale’ mining proces ter wereld gekomen. Dit maakt voor een eerlijke eerste verdeling zoals we ook gezien hebben bij bitcoin.

De eerste notering van de Tellor crypto op coinmarketcap was in november 2019. Eén Tellor coin werd toen verkocht voor $ 2,10. We hebben in de loop der jaren veel schommelingen gezien met hoge pieken. De actuele Tellor koers is $ 16.03.

De All Time High van de Tellor crypto staat op een waarde van $ 161.12 (May 10, 2021). Inmiddels is het al 507 dagen geleden dat we op dit hoogtepunt stonden. Bij het begin had het project nog helemaal geen waarde, maar inmiddels staat de marketcap op $ 37,703,751. Hiermee neemt het plaats 472 in op de lijst met grootste cryptocurrency.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Tellor verwachting 2022 – 2027?

Het mag duidelijk zijn dat de behoefte aan Oracles groot is met alle nieuwe ontwikkelingen die gedaan worden op het gebied van smart contracts en DeFi. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat Chainlink een flinke opmars gemaakt heeft. Dit maakt het tegelijk voor Tellor ook een competitieve markt. 

De use case is groot en daarmee ook de concurrentie. Weet Tellor echter een veilig ecosysteem te maken dat gebruikt wordt voor het afhandelen van smart contracts? Dan is de Tellor verwachting zeer positief.

Betrouwbare data wordt steeds belangrijker in de digitale wereld. Er worden constant nieuwe projecten gemaakt in bijvoorbeeld de DeFi wereld die deze data nodig hebben. Er bestaat inmiddels een paar alternatieven, maar een go-to in de crypto markt is er nog niet.

Het is een markt waar nog veel innovatie staat te gebeuren en waarvan de meeste échte toepassingen nog niet eens bedacht zijn. Door je goed te verdiepen projecten als Tellor zou je met deze trend mee kunnen groeien mocht het waarheid blijken.

Als we naar de Tellor verwachting voor 2022 kijken dan is dit alleen nog moeilijk te voorspellen. Een bull- of bearmarkt hebben in deze periode veel meer effect op de waarde. Bij de Tellor verwachting voor 2027 is dat wel anders. Een periode van vijf jaar geeft de markt de tijd om volwassen te worden.

Ontwikkelen veel nieuwe projecten zich met de techniek van Tellor? Dan is de kans praktisch 100% dat ook de Tellor crypto in waarde zal toenemen. We hebben in het verleden ook al grote stijgingen gezien. Tussen juli 2020 en juli 2021 bijvoorbeeld steeg de koers met 1768%!

* Currency in USD
Historical Price for Tellor
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Tellor coin?

De TRB coin is zoals je eerder al hebt kunnen lezen het draaiende mechanisme op het netwerk. Zodra projecten data nodig hebben binnen hun producten kan dit betaald worden met de Tellor crypto. Miners en bijdragers aan het netwerk leveren de data in ruil voor de coin en de applicaties kunnen deze dat ophalen voor een betaling.

Daarnaast kan iedere belegger de token kopen als investering. Je kunt het namelijk ook wel zien als aandeel in het netwerk. Als Tellor in de toekomst meer gebruikt gaat worden, dan zal de koers ook stijgen en daarvan kun jij als belegger profiteren.

Daarvoor is het verstandig om goed je eigen onderzoek te doen en ik hoop dat we je daarmee geholpen hebben op deze pagina. Onder andere de koerstrends op de korte termijn zijn belangrijk en de supply. Hoeveel tokens komen erbij in de toekomst?

Huidige supply2,353,607 TRBMaximale supply2,422,813 TRB
% verschil 24u3.69%% verschil 7D13.69%

Waar Tellor kopen?

Verwacht je dat Tellor een goede investering is en dat de voorspellingen waarheid gaan worden en wil je daarom Tellor kopen? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken. Koop de eerste € 1000 zonder handelskosten te betalen!

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Tellor nieuws

Op deze pagina heb je meer informatie kunnen vinden over de Tellor crypto. De supply, de use-case en de werking van een oracle zijn belangrijke punten om te overwegen tijdens je onderzoek naar de Tellor verwachting.

De laatste factor die niet mag ontbreken in dit verhaal is het Tellor nieuws. Door dit goed te volgen zie je namelijk direct welke richting het project op wil en of jij daar nog vertrouwen in hebt. Volg je dit nieuws op Twitter? Dan zie je ook direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?