Cryptocurrency lijkt hier om te blijven en hetzelfde geldt voor Terra Classic. Er worden steeds meer interessante toepassingen bedacht op het gebied van decentraliteit, anonimiteit en veiligheid in de cloud. Toch is er nog één belangrijke kanttekening die de grote adoptie tegenhoudt en dat is de volatiliteit.

Dit houdt veel, vooral nieuwe, beleggers tegen om de crypto wereld te betreden. Je kunt je voorstellen dat je wel tegen deze grote schommelingen van de waarde van je portfolio moet kunnen. Hierom is Terra bedacht. Met verschillende technieken wil het ervoor zorgen dat crypto gebruikers een stabiel alternatief kunnen kiezen.

Belangrijke update: op 21 mei 2022 werd duidelijk dat de Terra chain opgesplitst werd vanwege grote problemen met de stablecoin. De Terra coin gaat verder als Terra Classic en Terra 2.0.

We nemen in dit artikel Terra Classic onder de loep. We gaan in op de Terra Luna verwachting, de LUNC coin en bekijken de potentie voor de toekomst. We hopen je hiermee een beter beeld te geven over het project en de potentie. Wat gaat de Terra Classic crypto doen?

Wat is Terra Luna Classic?

Terra Luna Classic is een blockchain project dat met behulp van smart contract technologie en verschillende tokens op het netwerk voor prijs-stabliteit wil zorgen. Hiermee moet Terra Classic het grote probleem van volatiliteit oplossen. Snelle, maar bovendien stabiele transacties moeten hiermee binnen handbereik komen.

Bedrijven en particulieren zitten er namelijk niet op te wachten om bijvoorbeeld hun hypotheekbetalingen of boodschappen te doen in een currency die veel in prijs schommelt. Je kunt hiermee op het moment van betaling aan het korte eind trekken en relatief veel moeten betalen. Hierdoor zal de adoptie van cryptocurrency in het algemeen langzamer gaan dan mogelijk. 

Het systeem van Terra dat voor deze stabiliteit moet zorgen is interessant in theorie. Het werkte voor de problematiek namelijk met twee verschillende coins. De LUNA coin en de TerraUSD coin (UST). Samen zorgen deze twee coins voor stabiliteit en een incentive om van het netwerk gebruik te maken.

De stablecoin op het netwerk is de TerraUSD. Deze currency moet altijd rond de waarde van $ 1 staan om de stabiliteit te garanderen. De LUNA (nu LUNC) coin werkt zoals iedere andere coin aan de hand van vraag en aanbod en kan in waarde toenemen op het moment dat de vraag groter wordt.

De truc zit in het geval van Terra in de samenwerking tussen de twee. De LUNA token staat op het netwerk gelijk aan de hoeveelheid mining power. Op het Terra Classic netwerk is Proof of Stake de manier waarop dit gebeurt.

Op het moment dat de vraag naar TerraUSD toeneemt zou normaal gesproken de prijs van 1 UST in waarde toenemen. Er is namelijk meer vraag met hetzelfde aanbod. In het geval van UST wordt deze ‘overwaarde’ gecompenseerd door LUNA houders.

Op het moment dat UST namelijk meer dan $ 1 dollar waard is kan een LUNA bezitter een beetje LUNA coin omwisselen en dit verkopen voor deze overwaarde. Hierdoor wordt de maximale hoeveelheid TerraUSD groter en brengt het de waarde terug naar 1 dollar. De LUNA bezitter heeft $ 1 aan LUNA kunnen omwisselen voor $ 1 + de overwaarde en hiermee een winst kunnen behalen.

Hetzelfde geldt voor de omgekeerde situatie. Wordt de vraag naar UST lager? Dan kan iemand 1 UST omwisselen voor LUNA en hiermee een winst behalen. Tijdens dit proces wordt er ook altijd een gedeelte van de LUNA verbrand (coin burn) en dit maakt LUNA constant schaarser.

Belangrijk: Dit mechanisme is gebroken en heeft geleid tot een bijna 100% daling van de waarde en de splitsing in twee verschillende tokens. Terra 2.0 gaat verder op dezelfde manier, maar zonder de stablecoin. Terra Classic is de oorspronkelijke Terra.

Veel stablecoins werken in de regel goed. Het probleem zit hem echter in de reden waarom mensen een stablecoin zouden gebruiken. Waarom zou je stablecoin a gebruiken en niet stablecoin b? De oplossing van Terra was simpel, je kunt het gebruiken om winst te maken terwijl de stabiliteit van de stablecoin gegarandeerd is. Helaas is het mislukt.

Wat doet de Terra Classic koers?

Terra heeft meerdere investeringsrondes gehad. Allereerst is er een private sale geweest waar o.a. Binance aan meegedaan heeft. Hierbij werd $ 32 miljoen opgehaald. Ook is er een publieke token sale geweest. Hierbij is ongeveer $ 10 miljoen opgehaald. Dit gebeurde in maart 2019 en één LUNA werd toen verkocht voor $ 0,80. Inmiddels staat de Terra Classic koers op $ 2.51.

De Terra Luna Classic koers is in de begindagen relatief rustig gebleken, maar dit was ook in het ‘dieptepunt’ van de bear markt. Gedurende de bull markt zag Terra de koers snel oplopen. De eerste keer dat we het project terug zien op coinmarketcap is 28 juli 2019. Beleggers konden toen één Terra coin kopen voor $ 1,30. Het is heel duidelijk te zien dat de boel op 4 mei 2022 in elkaar gestort is.

De Terra Classic All Time High staat op een waarde van $ 18.87 (May 28, 2022). Het is 123 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Het project heeft een totale market cap van $ 414,200,389 en daarmee staat het op plaats 97 van grootste crypto projecten.

Voor verder onderzoek naar de LUNC koers is het goed om ook de historische data te bekijken. Hiermee kun je zien wat de trends in de koers zijn en of je hier iets mee kunt voor je eigen strategie. Hieronder vind je daarom de Terra Classic koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Terra Luna Classic verwachting 2022 – 2027?

Het is bijna niet te doen om een goede Terra Classic crypto verwachting te geven zonder een foutmarge. De toekomstige Terra Classic koers valt en staat bij het gebruik van de LUNC coin, hoe het precies gaat met de stablecoin blijft onduidelijk voor de toekomst.

Het is een interessant gegeven dat de stablecoin direct verbonden is aan de LUNC koers. Het is dan ook goed om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Zodra meer bedrijven Terra Classic gaan gebruiken is dit direct terug te zien in de Terra Luna Classic verwachting. Hetzelfde geldt voor het gebruik door consumenten. Zodra meer particuliere beleggers gebruik willen maken van de stablecoin zorgt dit voor een hogere vraag en daarmee een hogere Terra koers verwachting.

De Stablecoin van het project is terug te vinden onder de naam TerraClassicUSD. Wat er in de toekomst mee gaat gebeuren is niet duidelijk en dat maakt dit een lastige voorspelling.

Het is interessant dat dit zo aan elkaar verbonden zit, want lang niet iedere stablecoin heeft een dergelijk incentive voor beleggers om erin te stappen. Dit kan een katalysator zijn voor verder gebruik van het project in zijn algemeen. Het omgekeerde is waar gebleken. De stablecoin ging kapot en dat bracht het gehele project omlaag.

Ook de samenwerking met grote exchanges zoals Binance kan een goede stok achter de deur zijn. Hierdoor komt het Terra Classic project onder de aandacht van meer mensen en bedrijven en wordt de kans op toekomstige groei groter.

Als we kijken naar de Terra Classic verwachting voor 2022 is dit zoals aangegeven moeilijk te voorspellen. Het project heeft in het verleden al laten zien dat het weet hoe het moet groeien. Weten ze deze lijn door te zetten? Dan lijkt geen prijs te gek. Toch hebben factoren zoals het Terra nieuws, de algemene crypto markt en dat soort zaken een grote invloed op de koers op de korte termijn.

Sinds de crash zijn veel beleggers hun hele inleg kwijtgeraakt. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de koers ooit weer naar het oorspronkelijke punt zal gaan om de gedupeerden te compenseren.

Kijken we naar de Terra Classic verwachting voor 2027 dan is dit al iets anders. De verwachting is namelijk dat de crypto markt in een periode van vijf jaar volwassener zal worden. Hiervan kan ook de combinatie van stablecoin & Terra flink profiteren. We hebben in het verleden al grote stijgingen gezien. Zo ging de koers in 2021 omhoog met maar liefst 1309% om vervolgens weer naar praktisch 0 te gaan.

Of en wat er met het project gaat gebeuren is niet duidelijk. Mochten er nog mensen zijn die het project nieuw leven in willen blazen dan zou dit iets met de koers kunnen doen. Dit is vooralsnog niet duidelijk en de potentie lijkt nog laag.

* Currency in USD
Historical Price for Terra
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de LUNC coin?

Op het netwerk werken de Terra coin en TerraUSD met elkaar samen. Het nut van het project zit hem in de manier waarop de stablecoin zijn waarde behoudt zoals eerder in dit artikel al uitgelegd. LUNA coin bezitters hebben in feite een deel van het netwerk in handen en worden gecompenseerd zodra de vraag naar TerraUSD toeneemt.

Dit is zoals al aangegeven mislukt en alle beleggers zijn hun geld kwijtgeraakt. De LUNC crypto is de oorspronkelijke Terra waarvan iedereen met een grote zak is blijven zitten. Het lijkt er op het moment niet op dat er in de toekomst iets gaat gebeuren met de token.

Huidige supply164,897,632 LUNAMaximale supply1,028,848,791 LUNA
% verschil 24u1.69% % verschil 7D-7.04%

Waar Terra Classic kopen?

Er zijn veel factoren belangrijk bij je overweging voor het kopen van Terra Classic. Niemand kan met zekerheid zeggen of dit of welk ander project dan ook succesvol zal zijn. We hebben je in dit artikel hopelijk nuttige informatie gegeven waarmee je je eigen mening kunt vormen.

Heb je besloten dat Terra Classic een interessant project is en hoop je dat het project in de toekomst nieuw leven ingeblazen zal worden? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak hieronder dan een gratis account aan en ontvang direct een welkomstbonus.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Terra Classic nieuws

Op deze pagina hebben we al een aantal belangrijke zaken genoemd die je zou moeten behandelen in je zoektocht naar de Terra Classic verwachting. De supply is bijvoorbeeld belangrijk. Hoeveel nieuwe coins komen erbij en zit hier een maximum aan? Maar ook de coin data zelf en de schommelingen in de koers zijn belangrijk. Tot slot moeten we het nog hebben over het laatste Terra Classic nieuws.

Volg je dit namelijk op de voet, dan ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Nieuwe samenwerkingen, maar ook eventueel negatief nieuws zijn doorslaggevend in je succes met je belegging. Door het Terra nieuws van vandaag te volgen blijf je de meute voor en kun je er als eerste op inspelen. Een goede bron van informatie is bijvoorbeeld de officiële twitterpagina.

FAQ

Wat is Terra?

Terra is een crypto project waarbij op een nieuwe manier een stabiele coin wordt gemaakt (TerraUSD). Beleggers kunnen in het geval van Terra zelfs profiteren van een stijging in de populariteit van deze stablecoin.

Het project heeft een totale market cap van $ 414,200,389 en staat daarmee op plaats 97 van grootste crypto projecten. De Terra koers is op dit moment $ 2.51 en in de afgelopen 24 uur was het handelsvolume $ 212,315,736.

Niemand kan je met zekerheid vertellen of de Terra koers zal stijgen of dalen. In het verleden is het heel goed gegaan met de LUNA crypto en de verwachting is ook dat dit in de toekomst ook zo zal zijn. Dit is overigens niet zeker. Het is daarom verstandiger om zelf onderzoek te doen en hierover een eigen mening te vormen.

De Terra coin (LUNA) kun je wel zien als een aandeel in het netwerk. Samen met de TerraUSD vormen ze de basis van het netwerk en bieden ze beleggers en gebruikers vele voordelen.

De Terra koers in euro is 2,62 .

De Terra koers in dollar is $ 2.51.

De Terra koers stijgt als er meer gebruikers zijn op het netwerk. De vraag neemt dan toe en de verkopers kunnen een hogere prijs vragen voor hun tokens.

De Terra koers daalt als er minder kopers zijn op het netwerk. De vraag neemt dan af en de verkopers moeten hun prijs verlagen om nog van hun tokens af te komen.

Ieder crypto project heeft haar eigen wallet. Toch blijft de beste manier op je crypto te bewaren een hardware wallet. Hier sla je je cryptocurrency los van het internet op.

De meest gebruikte exchange om Terra te kopen is Binance. Hierop kun je als Nederlandse belegger eenvoudig crypto kopen en verkopen. We hebben daarnaast een overzicht gemaakt met andere interessante exchanges.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?