Dat cryptocurrency hier is om te blijven mag duidelijk zijn. De koersen nemen toe in waarde en steeds meer mensen gaan het gebruiken. Hier zit echter voor sommigen ook een probleem verborgen, namelijk de volatiliteit. Helemaal voor nieuwe beleggers is het vervelend om je inleg hard te zien schommelen in waarde. Dit kan er zelfs voor zorgen dat de adoptie door het grote publiek langer op zich laat wachten. Hier wil Terra met de LUNA coin verandering in brengen.

In dit artikel kijken we daarom naar Terra. We gaan in op de Terra verwachting en de prijs voorspellingen voor de toekomst. We hopen je hiermee een beter beeld te geven over het project en de potentie.

Wat is Terra?

Terra is een blockchain project dat met behulp van smart contract technologie en verschillende tokens op het netwerk voor prijs-stabliteit wil zorgen. Hiermee moet Terra het grote probleem van volatiliteit oplossen. Snelle, maar bovendien stabiele transacties moeten hiermee binnen handbereik komen.

Bedrijven en particulieren zitten er namelijk niet op te wachten om bijvoorbeeld hun hypotheekbetalingen of boodschappen te doen in een currency die veel in prijs schommelt. Je kunt hiermee op het moment van betaling aan het korte eind trekken en relatief veel moeten betalen. Hierdoor zal de adoptie van cryptocurrency in het algemeen langzamer gaan dan mogelijk. 

Het systeem van Terra dat voor deze stabiliteit moet zorgen is interessant. Het werkt namelijk met twee verschillende coins. De LUNA coin en de TerraUSD coin (UST). Samen zorgen deze twee coins voor stabiliteit en een incentive om van het netwerk gebruik te maken.

De stablecoin op het netwerk is de TerraUSD. Deze currency moet altijd rond de waarde van $ 1 staan om de stabiliteit te garanderen. De LUNA coin werkt zoals iedere andere coin aan de hand van vraag en aanbod en kan in waarde toenemen op het moment dat de vraag groter wordt.

De truc zit in het geval van Terra in de samenwerking tussen de twee. De LUNA token staat op het netwerk gelijk aan de hoeveelheid mining power. Op het Terra netwerk is Proof of Stake de manier waarop dit gebeurt.

Op het moment dat de vraag naar TerraUSD toeneemt zou normaal gesproken de prijs van 1 UST in waarde toenemen. Er is namelijk meer vraag met hetzelfde aanbod. In het geval van UST wordt deze ‘overwaarde’ gecompenseerd door LUNA houders.

Op het moment dat UST namelijk meer dan $ 1 dollar waard is kan een LUNA bezitter een beetje LUNA coin omwisselen en dit verkopen voor deze overwaarde. Hierdoor wordt de maximale hoeveelheid TerraUSD groter en brengt het de waarde terug naar 1 dollar. De LUNA bezitter heeft $ 1 aan LUNA kunnen omwisselen voor $ 1 + de overwaarde en hiermee een winst kunnen behalen.

Hetzelfde geldt voor de omgekeerde situatie. Wordt de vraag naar UST lager? Dan kan iemand 1 UST omwisselen voor LUNA en hiermee een winst behalen. Tijdens dit proces wordt er ook altijd een gedeelte van de LUNA verbrand (coin burn) en dit maakt LUNA constant schaarser.

Beleggers kunnen in het geval van Terra dus winst maken door te speculeren op het toekomstige gebruik van TerraUSD. Gaan meer bedrijven het gebruiken in de toekomst? Dan moet er dus meer UST op de markt komen en hiermee kun je als LUNA token bezitter winst maken. 

Veel stablecoins werken in de regel goed. Het probleem zit hem echter in de reden waarom mensen een stablecoin zouden gebruiken. Waarom zou je stablecoin a gebruiken en niet stablecoin b? De oplossing van Terra is simpel, je kunt het gebruiken om winst te maken terwijl de stabiliteit van de stablecoin gegarandeerd is. 

Terra koers

Terra heeft meerdere investeringsrondes gehad. Allereerst is er een private sale geweest waar o.a. Binance aan meegedaan heeft. Hierbij werd $ 32 miljoen opgehaald. Ook is er een publieke token sale geweest. Hierbij is ongeveer $ 10 miljoen opgehaald. Dit gebeurde in maart 2019 en één LUNA werd toen verkocht voor $ 0,80. Inmiddels staat de Terra koers op $ 27.77.

De Terra koers is in de begindagen relatief rustig gebleken, maar dit was ook in het ‘dieptepunt’ van de bear markt. Gedurende de bull markt zag Terra de koers snel oplopen. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -20.77%.

Voor verder onderzoek naar de LUNA koers is het goed om ook de historische data te bekijken. Hiermee kun je zien wat de trends in de koers zijn en of je hier iets mee kunt voor je eigen strategie. 

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Terra verwachting

Het is bijna niet te doen om een goede Terra koers verwachting te geven zonder een foutmarge. De toekomstige Terra koers valt en staat bij het gebruik van de LUNA coin, maar zoals uitgelegd ook bij het gebruik van de stablecoin.

Het is een interessant gegeven dat de stablecoin direct verbonden is aan de LUNA koers. Het is dan ook goed om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Zodra meer bedrijven Terra gaan gebruiken is dit direct terug te zien in de LUNA verwachting. Hetzelfde geldt voor het gebruik door consumenten. Zodra meer particuliere beleggers gebruik willen maken van de stablecoin zorgt dit voor een hogere vraag en daarmee een hogere Terra koers verwachting.

Naast dit gegeven is het ook goed om naar de data te kijken. Dit is namelijk makkelijker te vergelijken met andere projecten. Het handelsvolume en de veranderingen hierin geeft namelijk aan of de interesse in Terra toeneemt. In de afgelopen 24 uur was dit volume $ 1,449,054,084.

* Currency in USD
Historical Price for Terra
DateOpenCloseHighLowVolume

Terra prijs voorspelling 2021 – 2028

Wat geldt voor de Terra verwachting gaat ook zeker op voor de Terra prijs voorspelling. De mate waarin de stablecoin gebruikt wordt is van grote invloed op de LUNA voorspelling voor de toekomst. 

Het is interessant dat dit zo aan elkaar verbonden zit, want lang niet iedere stablecoin heeft een dergelijk incentive voor beleggers om erin te stappen. Dit kan een katalysator zijn voor verder gebruik van het project in zijn algemeen. 

Ook de samenwerking met grote exchanges zoals Binance kan een goede stok achter de deur zijn. Hierdoor komt het Terra project onder de aandacht van meer mensen en bedrijven en wordt de kans op toekomstige groei groter.

In de afgelopen dagen is het koersverschil van Terra -29.58%. Wil je echter investeren voor de langere termijn? Dan is het verstandig ook verder vooruit te kijken. Hiervoor hebben we enkele voorspellingen voor je gevonden, maar verder onderzoek is altijd noodzakelijk.

2021$27,28
2022$33,01
2023$40,12
2024$46,29
2025$57,67
2026$65,46
2027$70,89
2028$80,98

Terra coin kopen

Er zijn veel factoren belangrijk bij je overweging voor het kopen van Terra. Niemand kan met zekerheid zeggen of dit of welk ander project dan ook succesvol zal zijn. We hebben je in dit artikel hopelijk nuttige informatie gegeven waarmee je je eigen mening kunt vormen.

Ook kun je voor het Terra kopen kijken naar de schaarste. Hoe meer coins er namelijk al zijn uitgegeven, hoe schaarser het is. Dit samen met de coin burn die gedaan wordt bij het omwisselen van de LUNA naar de UST kan dit invloed hebben op de prijs. Dit is de hoeveelheid Terra coin die nu in omloop is: 400,782,284 LUNA. De maximale hoeveelheid is 995,205,760 LUNA.

Heb je besloten dat Terra een interessant project is en wil je Terra kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange ter wereld, Binance. Heb je hier nog geen account? Maak die dan vooral aan via deze link en begin direct met het handelen in LUNA.

 1. Ga naar de Binance exchange
 2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
 3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
 4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.