Leestijd: < 1 minuut

Tesla gaat Dogecoin accepteren als betaling voor bepaalde Tesla producten. Zo kondigde Elon Musk, de CEO van de fabrikant van elektrische auto’s, dinsdag aan in een Twitter bericht. Vooralsnog is dit een test. Als deze proef slaagt, kan het assortiment producten dat met Dogecoin gekocht, mogelijk worden uitgebreid. De Dogecoin koers steeg ruim 20%.

“Tesla zal een aantal merchandise producten beschikbaar stellen om met Dogecoin te kunnen betalen, we gaan kijken hoe het gaat,” zei Musk in een tweet. Musk specificeerde niet welke koopwaar, waarvan de prijzen beginnen bij $50 en oplopen tot $1.900, met Dogecoin gekocht kan worden. De Dogecoin koers steeg tot $0,20 na Musk’s tweets over de cryptocurrency.

“Elon Musk is al vele jaren een voorvechter voor de cryptogemeenschap. Zijn laatste aankondiging zal een nieuw tijdperk van handel inluiden en een pad banen voor altcoins om hun gebruiksmogelijkheden uit te breiden,” zei Chris Kline, mede-oprichter van Bitcoin IRA.

Musk, een voorstander van cryptocurrency, heeft vaak Dogecoin onderschreven en gezegd dat het beter is voor transacties. Dit zei hij onlangs nog in een interview aan het tijdschrift Time, dat hem maandag uitriep tot “Persoon van het Jaar” voor 2021.

Hij had in mei gebruikers gevraagd of ze wilden dat Tesla Dogecoin accepteerde in een Twitter poll. Musk, die meer dan 66 miljoen volgers op Twitter heeft, is dit jaar zeer betrokken geweest bij de ontwikkelingen in de cryptomarkt. Dit deed hij vooral door veel te tweeten over cryptocurrencies en te helpen om de prijzen omhoog te stuwen.

Tesla, s’ werelds grootste elektrische voertuigen producent, stopte eerder dit jaar met het accepteren van Bitcoin voor auto-aankopen. Dit nadat het bedrijf pas twee maanden de grootste digitale valuta ter wereld voor betaling begon te accepteren.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.