Elon Musk is de laatste dagen al veel in het (crypto) nieuws geweest. Hij plaatste onder andere een hoop berichten over Dogecoin waardoor de koers hard omhoog schoot. Op 8 februari werd duidelijk dat Tesla Inc. voor minstens $ 1,5 miljard aan bitcoin gekocht heeft. Ook de bitcoin koers schoot hierdoor hard omhoog tot een nieuwe All Time High.

Tesla en Bitcoin

Uit een jaarlijks rapport van Tesla Inc. blijkt dat het bedrijf een gedeelte van hun reserves omzet naar alternatieve assets. Hierbij werd specifiek genoemd dat het bedrijf $ 1,5 miljard aan bitcoin gekocht heeft.

Ook werd hierbij direct duidelijk dat Tesla zo snel mogelijk zal beginnen met het accepteren van bitcoin voor alle producten die het bedrijf verkoopt. Tesla gaat ervan uit dat bitcoin een hoge liquiditeit heeft, maar is zich bewust van de volatiliteit. 

Na de grote investeringsmaatschappijen en andere bekende bedrijven die hun reserves omzette in Bitcoin is Tesla veruit de grootste en bekendste. Bovendien heeft het bedrijf een topman die met een druk op de Twitter knop een behoorlijke hoeveelheid mensen kan bereiken. 

Direct nadat het nieuws naar buiten kwam steeg de koers van bitcoin behoorlijk. Voor het nieuws stond de bitcoin rond een waarde van € 32.600. Tussen 13:40 en 14:40 steeg de koers naar een hoogtepunt van € 36.522. Een stijging van ruim 12%. Nog nooit eerder stond Bitcoin zo hoog. 

Naast de koers stijging waren de gevolgen hiervan ook te merken bij exchanges. Binance bijvoorbeeld lijkt technische problemen te ondervinden door de plotselingen drukte. Wat ook opvalt is dat Musk zelf hier nog niets over gezegd heeft. Zijn laatste tweet over crypto ging nog over Dogecoin.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.