Leestijd: 2 minuten

Eric Rosengren, een Amerikaanse bankier, heeft de cryptomunt Tether, ook wel bekend als USDT, een mogelijke ‘disruptor’ van de kredietmarkten genoemd. Hij vindt dat de markt niet genoeg gereguleerd is.

Hoort de stablecoin markt gereguleerd te worden of juist niet?

Er is de laatste tijd veel te doen rondom stablecoins, een cryptomunt waarvan de waarde gelinkt is aan een fiat valuta. De meest bekende stablecoin op de markt op dit moment is Tether. De bedoeling is dat Tether altijd evenveel waard is als een dollar.

Het doel van stablecoins is om zo precies mogelijk een andere asset te volgen. Populaire stablecoins zijn degenen die werken als synthetische dollars, zoals het geval is bij Tether. Door zijn populariteit is het handelsvolume van Tether bijna altijd hoger dan dat van bitcoin. Er is echter een gebrek aan duidelijke regels omtrent stablecoins, waardoor het afwachten is tot er strengere regels komen voor stablecoins.

Eric Rosengren is de directeur van de Boston Federal Reserve, een onderdeel van de centrale bank in Amerika. In een presentatie van Rosengren stelt hij verschillende scenario’s, maar hij doelt vooral op een betere regulatie om de stabiliteit van het financiële systeem te waarborgen.

De reden dat we ons zorgen moeten maken om stablecoins in het algemeen is omdat de groei van de coins te hard gaat, volgens Rosengren. Hij vindt dat de Federal Reserve verder moet kijken dan alleen stablecoins, hoewel hij de tokens elementen vindt die ze goed in de gaten zullen houden in de toekomst.

Daarnaast zegt hij dat hij zich zorgen maakt om de stablecoin-market, die op dit moment vrijwel ongereguleerd is. Door een grote groei van deze sector wordt het een belangrijk deel van de economie. Door deze groei moet er goed nagedacht worden over wat er gebeurt als veel mensen er plotseling uitstappen.

Avanti topvrouw Caitling Long vindt de woorden van Rosengren een aanval, omdat zij de woorden van Rosengren ziet als een mogelijke start van wettelijke richtlijnen voor stablecoins. Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.