De oprichters van The Graph kwamen dankzij hun ervaring in de blockchainwereld erachter dat er nog geen indexeringssoftware bestond om blockchain data te verzamelen. Met The Graph hopen ze hier verandering in te maken en dat lijkt aardig te lukken.

GRT staat al een tijdje in de top-50 op Coinmarketcap. Het is een populair project en daarom gaan we kijken waarom GRT in de top staat, hoe het gaat met The Graph koers en kijken we naar de GRT koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

Wat is The Graph

The Graph is een indexeringsprotocol voor blockchain data. Via The Graph kunnen ontwikkelaars API’s maken en publiceren. Dit wordt op het netwerk een Subgraph genoemd. Het platform kan je gebruiken om gemakkelijk data te zoeken door zoekopdrachten in te voeren.

Via de Subgraphs die worden aangemaakt indexeert The Graph blockchain data. Gebruikers hebben toegang tot deze data via de GraphQL API. Het is een enorm populair project. In juni 2020 werd er al meer dan een miljard keer naar data gevraagd. Het is ook niet zo gek dat het platform populair is. De data die ze verzamelen van transacties en Dapps op het Ethereum netwerk kunnen erg waardevol zijn.

The Graph koers verwachting

Er zijn een aantal stappen die gemaakt moeten worden voordat een Dapp informatie kan inzien die is opgevraagd via The Graph. Een Dapp voegt gegevens toe aan de Ethereum-blockchain door middel van smart contracts. Deze gegevens bestaan uit transacties zijn gedaan tot het punt dat het definitief is geworden.

Op dat moment is er een NODE van The Graph die de Ethereum-blockchain scant en gegevens opzoekt om vervolgens deze te filteren en te categoriseren. Een gebruikers vraagt gegevens op en zoals een soort Google crawler vindt The Graph het juiste antwoord. Dit antwoord wordt geplaatst in de juiste Subgraph.

GraphQL API speelt hier een belangrijke rol. De opgehaalde gegevens kunnen hierdoor namelijk bekeken worden vanuit de Dapp waar de aanvraag vandaan komt. Dit maakt het leven van ontwikkelaars een stuk gemakkelijker.

Hoe meer zoekopdrachten The Graph binnenkrijgt hoe beter. Een zoekopdracht kost namelijk GRT coins. De GRT koers wordt dus voor een deel bepaald door het aantal zoekopdrachten. Nemen deze opdrachten dus toe en kunnen in de toekomst Dapps buiten het Ethereum netwerk ook gebruik maken van The Graph? Dan kan dit gunstig zijn voor de GRT koers verwachting.

https://vimeo.com/493450988

The Graph koers

Voordat de GRT koers op Coinmarketcap verscheen werd er eerst een private sale gehouden. Begin 2019 was deze sale en er werd toen 7,5 miljoen dollar opgehaald. Op 23 oktober 2020 werd er een ICO gehouden om nog wat extra geld op te halen. Er werd toen 12 miljoen dollar opgehaald.

Twee maanden later verscheen de koers van GRT op Coinmarketcap. Als we daar naar kijken zien we meteen dat de prijs omhoog schiet en goed zijn waarde vasthoudt na een correctie.

Hieronder kun je de live GRT koers volgen in euro.

The Graph koers verwachting

Er is veel support van andere blockchain bedrijven voor de use-case van GRT. Er zijn al meer dan 2300 subgraphs aangemaakt. Ontwikkelaars van AAVE, Aragon en bijvoorbeeld Uniswap maken maar al te graag gebruik van The Graph.

In de toekomst wilt GRT ook andere blockchains indexeren. Ethereum is allang niet meer het enige platform waar Dapps op gemaakt kunnen worden dus de vraag naar data op andere blockchains neemt alsmaar toe.

Om het netwerk draaiende te houden zijn er een aantal belangrijke spelers nodig, namelijk:

  1. Consumers
  2. Indexers
  3. Curators
  4. Delegators

De consumers zijn de gebruikers die betalen voor de zoekopdrachten. Zij betalen in principe de indexers die aan de slag gaan wanneer ze een opdracht krijgen.

De indexers voeren dus de zoekopdracht uit. Een indexer is een NODE die ervoor zorgt dat de juiste wordt gevonden. Jij kan zo’n NODE draaien wanneer je GRT coins inlegt. Dit heet staken. Wanneer de NODE onjuiste informatie geeft aan de zoeker kunnen de ingelegde coins afgepakt worden. Dit is een mooi principe omdat ze dus een incentive hebben om te presteren.

Curators laten zien welke data waar naartoe moet. Hierdoor voorkomen ze dat bepaalde informatie in de verkeerde Subgraph komt. Ook curators moeten GRT coins staken om hieraan mee te doen. Doet een curator zijn werk goed, dan krijgt die een deel van de gemaakte transactiekosten.

Als laatste heb je delegators. Dit zijn gebruikers die GRT coins aan een NODE uitlenen zodat ze een beloning kunnen krijgen voor de coins die ze staken.

Op deze manier wordt The Graph draaiende gehouden en met de groeiende vraag naar overzichtelijke blockchain data kan de The Graph een grote speler worden. Ze hebben het voordeel dat ze de eerste zijn.

Weet The Graph de verwachtingen waar te maken in de toekomst, dan kan dit goed uitpakken voor de GRT koers en resulteert dit in een hoge The Graph verwachting.

The Graph prijs voorspelling 2020 – 2028

De use-case van The Graph is veelbelovend. Ze zijn de eerste in zijn soort en de vraag stijgt met de dag. Dit kan uiteraard een positief effect hebben op de prijs van GRT, maar het blijft altijd lastig voorspellen wat de GRT waarde over een paar jaar zal zijn.

Hieronder hebben we een aantal GRT prijs voorspellingen gevonden:

2021$2,91
2022$3,47
2023$4,44
2024$5,00
2025$5,88
2026$6,95
2027$7,53
2028$8,79

GRT kopen

Wil je The Graph kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.