Blockchain technologie en games zijn een goede combinatie. Eerder schreven we al een artikel over Enjin en nu is The Sandbox aan de beurt. Een virtuele wereld waar gamers baas zijn over hun eigen gemaakte game-ervaringen.

Als je het een aantal jaar geleden gevraagd had, zou niemand je antwoord kunnen geven: wat is de Metaverse. Tegenwoordig wordt er veel over geschreven en zijn de grootste bedrijven als Meta (voorheen Facebook) ermee aan de slag even verwachten ze dat het de toekomst is. De Metaverse is in feite een online wereld waar we met z’n allen aan deel kunnen nemen.

The Sandbox is ook een eigen wereld voor gamers en heeft dan ook veel raakvlakken met deze nieuwe trend. Daarom kijken we in het artikel naar The Sandbox verwachting, de use-case en de technieken die het gebruikt om deze wereld mogelijk te maken. Ook kijken we naar de SAND coin en gaan we in op het laatste nieuws rondom het project.

Wat is The Sandbox?

The Sandbox is een virtuele wereld waar spelers eigen game-ervaringen kunnen creëren, bezitten en verkopen. In deze wereld worden de ervaringen die gemaakt worden gekocht en verkocht door middel van de SAND coin.

The Sandbox bestaat al een langere tijd en heeft zonder het gebruik van de blockchain technologie al successen gekend. Op Android en iOS kunnen mensen al The Sandbox gebruiken. Deze “Non-crypto” versie heeft meer dan 40 miljoen downloads en heeft daardoor een enorme community op kunnen bouwen.

Deze community kan goed van pas komen om de SAND koers te doen stijgen. Een community rondom een coin is vaak belangrijk en een groot pluspunt voor The Sandbox is dat ze een werkend product hebben.

De blockchain versie is populair en de voorspellingen voor de toekomst zijn erg positief. SAND maakt gebruik van de Ethereum blockchain. Op deze blockchain worden dus ook je game-ervaringen gebouwd. Een game ervaring kan van alles zijn, van draken tot gebouwen.

Deze game-ervaringen worden gemaakt met Voxel graphics. Deze graphics worden ook gebruikt door de bekende game Minecraft. Met VoxEdit kan je je favoriete draak maken en deze later omzetten in een Non Fungible Token (NFT). Deze NFT die jouw draak bevat zet je op de marktplaats voor een bepaald bedrag. Op deze manier kan jij dus geld verdienen aan het spel.

The Sandbox zorgt ervoor dat jij ten alle tijden baas bent over jouw gemaakte, of gekochte producten. Tevens biedt uitbetaling in SAND coins een paar voordelen. Je hebt geen last van creditcard fraude en microtransacties zijn geen probleem.

Games op de blockchain zijn erg populair. Dit geldt ook voor The Sandbox. SAND heeft een werkend product en miljoenen gebruikers die gemakkelijk kunnen overstappen en uitbetaald kunnen worden in SAND coins. Een toename in gebruikers op het platform kan gunstig zijn voor de SAND koers verwachting.

Wat doet The Sandbox koers?

De koers van The Sandbox is tot stand gekomen naar aanleiding van een ICO gehouden op 14 augustus 2020. Gedurende de token sale is er $ 3 miljoen opgehaald. Een relatief klein bedrag voor de crypto wereld van tegenwoordig, maar dat heeft het team niet tegengehouden. Beleggers konden 1 SAND coin kopen voor $ 0,008333. De actuele The Sandbox koers is $ 1.35.

Het project had geen traditionele ICO, maar is gelanceerd via de Launchpad van Binance. In totaal is 12% van de maximale supply hier verkocht. 17,18% is in een eerdere (seed) ronde verkocht. 4% van de tokens is voor strategische sales, 12% voor de foundation, 19% voor het team, 10% voor adviseurs en de resterende 25,82% zit in de reserve.

Zodra we de koers bekijken zien we dat we de SAND waarde voor het eerst terugvinden op 15 augustus 2020. Voor $ 0,051 konden de eerste investeerders toen de tokens kopen op de vrije markt. Redelijk lang heeft de token zijwaarts bewogen tot de eerste piek in 2021. Begin 2022 werd het nog veel gekker toen de koers binnen no-time vele malen over de kop ging.

The Sandbox All Time High staat op een bedrag van $ 8.40 (November 25, 2021). Het is in totaal 173 dagen geleden dat deze prijs bereikt werd. Ondanks de relatief kleine token sale heeft het project een totale market cap van $ 1,658,333,488 en daarmee staat het op plaats 44 van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee belangrijk om de data van The Sandbox crypto in de gaten te houden. Je kunt hiermee namelijk trends ontdekken. Ben je zo de grote stijgingen voor, dan kun je hier veel geld mee verdienen. Hieronder daarom de SAND koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is The Sandbox verwachting 2022 – 2027

Eerder in dit artikel hadden we het over de game-ervaringen die gemaakt kunnen worden via VoxEdit. Vervolgens kan je de gemaakte producten verkopen voor SAND, alleen is er natuurlijk de vraag hoe er gespeeld kan worden.

Elke speler kan zijn eigen 3D game maken. Hiervoor heeft The Sandbox een game maker gemaakt. Met deze Game maker kan je zonder enige voorkennis van programmeertaal een game bouwen.

Je bouwt op deze manier aan je eigen wereld. Wil je ervoor zorgen dat gamers een kasteel moeten aanvallen? Dan bouw je met gemak een kasteel en zorg je ervoor dat deze wereld wordt gevuld met ridders en draken. De ridders en draken kan je zelf maken, maar dus ook kopen van iemand anders.

De potentie van The Sandbox is enorm. Minecraft en Roblox mogen dan nog de grote spelers zijn, maar het aantal actieve spelers op The Sandbox neemt toe en dat is niet voor niets. Vooral bij Roblox is er de irritatie dat de spelers maar gelimiteerd eigenaar zijn van hun eigen gebouwde games en ervaringen.

Als je heel goed bent in het bouwen van game-ervaringen dan kan je ook prijzen winnen. De foundation van The Sandbox houdt wedstrijden onder bouwers. Dit doen ze door de creativiteit van de speler de vergroten en om ervoor te zorgen dat het interessant genoeg blijft voor de actieve community.

Weet The Sandbox erin te slagen meer gebruikers naar het platform te trekken waardoor het spel meer wordt gespeeld, dan kan dit positief zijn voor de SAND koers en leidt dit tot een hoge The Sandbox koers verwachting. Het verkrijgen van betrokkenheid van je gebruikers is een van de belangrijkste factoren voor succes.

Als we kijken naar The Sandbox verwachting voor 2022 dan is hier moeilijk iets over te zeggen. Schommelingen in de koers zijn heel normaal in de cryptocurrency en helemaal voor projecten die écht nieuwe dingen ontwikkelen kan dit soms hard gaan. Nieuws, maar ook veranderingen in de markt in zijn algemeen kunnen voor grote schommelingen zorgen.

Kijken we verder vooruit, bijvoorbeeld in een periode van vijf jaar dan ziet de The Sandbox verwachting voor 2027 er al heel anders uit. Gaming is een industrie die hard blijft groeien. Dit is zelfs in een sneltreinvaart gekomen sinds corona. Weet het team achter het project en de gebruikers van de game mee te groeien met deze trend? Dan lijkt geen voorspelling te gek.

We hebben eerder ook al behoorlijke stijgingen gezien. Zo ging de SAND coin koers eind 2021 ook al hard omhoog. Binnen enkele maanden steeg de waarde van de coin met ruim 1010%. Dit is geen garantie voor de toekomst, maar het laat wel zien dat er beleggers met het project bezig zijn.

* Currency in USD
Historical Price for The Sandbox
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de SAND coin?

The Sandbox coin (SAND) is de valuta op het netwerk en dus binnen de game-omgeving. Gebruikers kunnen dingen ontwikkelen binnen de game en dit later omzetten naar een NFT. Op de marktplaats kunnen deze items vervolgens verkocht worden voor de SAND crypto.

Ook kan de coin gebruikt worden om te staken op het netwerk. Hiermee help je de transacties te versturen en maak je het netwerk robuuster. Sinds 26 april 2021 ontvang je niet alleen de SAND coin als beloning, maar maak je ook kans op unieke NFT’s. Dit zou dus een interessante bezigheid kunnen zijn van je passieve tokens om een inkomen mee te verzamelen.

Daarnaast kun je The Sandbox crypto natuurlijk gebruiken als belegging. Je koopt de token (hieronder daarover meer) en bewaart het voor de toekomst als je denkt dat het meer waard gaat worden (of staken natuurlijk). Deze aanname zou je kunnen doen als je verwacht dat er meer gebruikers en meer investeerders richting het project zullen verschuiven.

Een goede manier om de schaarste van de token te bekijken is o.a. door de huidige supply (1,227,539,778 SAND) te vergelijken met de maximale supply (3,000,000,000 SAND). Hoe meer coins er al zijn uitgegeven van het totaal, hoe beter dit in theorie is voor de toekomstige waarde.

Verder is het goed om naast de SAND verwachting voor de lange termijn te kijken naar de schommelingen op de korte termijn. Hieraan kun je zien wat er in de afgelopen dagen met de koers gebeurd is. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -1.94% en in de laatste zeven dagen was dit -32.46%. Door dit soort data naast elkaar te leggen vind je wellicht een goed in- of uitstap moment dat winstgevend voor je kan zijn.

Waar The Sandbox kopen?

Wil je The Sandbox kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Maak dan via onderstaande link een gratis account aan. Je handelt de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste The Sandbox nieuws

We hebben het in dit artikel al over verschillende belangrijke factoren gehad die je in overweging zou moeten nemen bij het opstellen van een The Sandbox verwachting voor jezelf. De use-case en de trend rondom de Metaverse zijn hiervoor belangrijk. Ook de SAND coin en de waarden hieromheen kunnen je houvast geven.

De laatste factor die nog ontbreekt in dit verhaal is het The Sandbox nieuws van vandaag. Denk aan nieuwe ontwikkelingen rondom het project, samenwerkingen en veranderingen in het team. Door dit goed te volgen kun je hier ook als eerste op inspelen. De meesten krijgen hun nieuws van influencers, maar hierdoor loop je eigenlijk ook altijd achter de feiten aan. Hieronder vind je de officiële twitterpagina van het project voor het laatste SAND nieuws.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?