Videostreaming is gigantisch op het internet. Dagelijks worden er duizenden en duizenden uren aan video’s en andere content geüpload op het internet. Dit gebeurt via grote bedrijven als YouTube, Netflix en ga zo maar door. Een van de problemen hierbij is dat met de groei van deze bedrijven ook de druk toeneemt om alles online te kunnen houden. Een decentrale oplossing voor dit probleem is Theta.

In dit artikel gaan we het kort hebben over Theta, maar gaan vooral in op Theta fuel, de brandstof op het netwerk. We bekijken de TFUEL koers en gaan in op de Theta fuel koers verwachting en prognose voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie.

Wat is Theta?

Theta is een decentraal netwerk voor het uploaden en streamen van video’s. Waar bij de bekende bedrijven zoals Youtube en Netflix gebruikt gemaakt wordt van één enkele CDN (content delivery network) gebeurt dit bij Theta door een DSN (decentralized streaming network).

Op het internet moet data opgehaald worden van servers voordat je het kunt bekijken. Servers staan overal ter wereld en de fysieke locatie heeft invloed op de snelheid waarmee je de data (video’s bijvoorbeeld) kunt ophalen. Een CDN helpt op het internet om de data snel bij de gebruikers te krijgen, waar ook ter wereld.

Bij drukte, bijvoorbeeld wanneer het regent buiten, kijken op hetzelfde moment een hoop mensen video’s. Al die data moet via een CDN lopen en het kan daarom wat langer duren voordat mensen de video kunnen zien. Bufferen of de laadtijd zijn een gevolg van de drukte bij CDN’s. Het heeft niet altijd met je eigen internet verbinding te maken.

Theta is een decentraal netwerk dat haar gebruikers ‘gebruikt’ als CDN. Door deel te nemen aan het Theta netwerk stel je een gedeelte van je bandbreedte beschikbaar aan het netwerk om te helpen de content te verspreiden. Hoe meer gebruikers hieraan deelnemen, hoe dichter de content bij iedereen in de buurt is. Video’s die bekeken worden in Nederland hoeven niet meer vanuit een server in bijvoorbeeld Ijsland te komen. Via het DSN netwerk van Theta komt de video bij je terecht van iemand dichter bij je in de buurt. 

Deel nemen aan het netwerk kan je niet alleen sneller aan je video’s helpen. Het is ook veel schaalbaarder. Een data centrum kan nooit opboksen tegen iedereen ter wereld met een internet connectie. Bovendien kun je een extraatje verdienen door je computer en bandbreedte beschikbaar te stellen aan het Theta netwerk. 

Theta Fuel coin

Op het Theta netwerk zijn er twee verschillende tokens die allebei een belangrijke rol spelen. Allereerst heb je THETA zelf. Dit is een aandeel in het netwerk. Dit kun je wel vergelijken met NEO. Daarnaast het je Theta Fuel TFUEL. Dit is de brandstof op het netwerk en kun je wel vergelijken met GAS op het NEO netwerk.

De THETA coin is de token waarmee de koers bepaald wordt op het netwerk. Het is een aandeel in het netwerk zelf en kan worden gebruikt voor Proof of Stake (het verdienen van een beloning). De maximale hoeveelheid THETA tokens is vastgesteld op 1 miljard.

Theta Fuel (TFUEL) is zoals al aangegeven de brandstof op het netwerk. Zodra je een transactie doet betaal je hier TFUEL voor. Het is de currency op het netwerk om het zomaar te zeggen. Als je THETA beschikbaar stelt aan het netwerk om te steken ontvang je hiervoor TFUEL voor. Ook voor het leveren van bandbreedte ontvang je TFUEL als beloning. Beide tokens zijn apart van elkaar te verhandelen.  

Theta Fuel koers

De TFEUL koers is nauw verbonden met die van THETA zelf zoals je kunt begrijpen. Neemt het netwerk toe wat betreft gebruikers en gaat hierdoor de koers omhoog? Dan is er ook meer vraag naar de brandstof op het netwerk om transacties te doen. Logischerwijs gaat de TFUEL dan ook omhoog. In de afgelopen jaren is de koers zoals de meeste andere projecten volatiel geweest. Hieronder kun je de live Theta Fuel koers volgen in euro.

Theta Fuel koers verwachting

De Theta Fuel verwachting is zoals aangegeven bijna een op een te kopiëren van de Theta koers verwachting. Bijvoorbeeld gedurende de coronacrisis kregen streamers het plotseling erg druk. Er zaten veel meer mensen dan normaal video’s te kijken en het netwerk kreeg het moeilijk. De verwachting is dat er in de toekomst alleen nog maar meer video’s het internet op geschoten worden en een netwerk dat dit allemaal kan bolwerken is daarom noodzakelijk.

Voorlopig zijn platformen als Youtube en Netflix nog heer en meester op het gebied van streaming. Weet Theta echter voet aan de grond te krijgen en gebruikers naar het platform te trekken? Dan zouden ze wel eens een behoorlijke hap uit deze markt kunnen nemen. Helemaal wanneer de ‘gevestigde orde’ het vaker moeilijk krijgt om de videokwaliteit de waarborgen. Dit zal dan goed zijn voor de Theta Fuel koers verwachting. De TFUEL prognose is daarom goed te noemen met de kennis van nu.

Theta Fuel prijs voorspelling

Op het internet zijn een hoop verschillende voorspellingen te vinden. Eigenlijk moet je deze allemaal met een korrel zout nemen. Ze kunnen je echter wel helpen als startpunt voor verder onderzoek. Wat betreft Theta hebben we in dit artikel eigenlijk de belangrijkste punten genoemd. Het valt en staat bij het netwerk van gebruikers. Dit wordt krachtiger naarmate de hoeveelheid gebruikers toeneemt. 

Weet Theta dit voor elkaar te krijgen dan is de TFUEL pronose goed voor de toekomst. Hiervoor hebben we enkele Theta Fuel voorspellingen voor je gevonden. Die vind je hieronder:

2021: $ 0,138
2022: $ 0,160
2023: $ 0,196
2024: $ 0,229
2025: $ 0,281
2026: $ 0,325
2027: $ 0,323
2028: $ 0,420

TFUEL kopen

Theta Fuel kun je kopen om te gebruiken op het netwerk of als een investering. Heb je de verwachting dat TFUEL in de toekomst meer waard zal worden door de ontwikkelingen op het netwerk? Dan kun je TFUEL kopen op de grootste exchange ter wereld, Binance.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
  3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.