Op deze pagina behandelen we Theta Fuel. Videostreaming is gigantisch op het internet. Dagelijks worden er duizenden en duizenden uren aan video’s en andere content geüpload op het internet. Dit gebeurt via grote bedrijven als YouTube, Netflix en ga zo maar door. Een van de problemen hierbij is dat met de groei van deze bedrijven ook de druk toeneemt om alles online te kunnen houden. Een decentrale oplossing voor dit probleem is Theta.

In dit artikel gaan we het kort hebben over Theta, maar gaan vooral in op Theta fuel coin, de brandstof op het netwerk. We bekijken de TFUEL koers en gaan in op de Theta fuel verwachting en prognose voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie. Wat gaat de Theta Fuel crypto doen?

Wat is Theta?

Theta is een decentraal netwerk voor het uploaden en streamen van video’s. Waar bij de bekende bedrijven zoals Youtube en Netflix gebruikt gemaakt wordt van één enkele CDN (content delivery network) gebeurt dit bij Theta door een DSN (decentralized streaming network).

Op het internet moet data opgehaald worden van servers voordat je het kunt bekijken. Servers staan overal ter wereld en de fysieke locatie heeft invloed op de snelheid waarmee je de data (video’s bijvoorbeeld) kunt ophalen. Een CDN helpt op het internet om de data snel bij de gebruikers te krijgen, waar ook ter wereld.

Bij drukte, bijvoorbeeld wanneer het regent buiten, kijken op hetzelfde moment een hoop mensen video’s. Al die data moet via een CDN lopen en het kan daarom wat langer duren voordat mensen de video kunnen zien. Bufferen of de laadtijd zijn een gevolg van de drukte bij CDN’s. Het heeft niet altijd met je eigen internet verbinding te maken.

Theta is een decentraal netwerk dat haar gebruikers ‘gebruikt’ als CDN. Door deel te nemen aan het Theta netwerk stel je een gedeelte van je bandbreedte beschikbaar aan het netwerk om te helpen de content te verspreiden. Hoe meer gebruikers hieraan deelnemen, hoe dichter de content bij iedereen in de buurt is.

Video’s die bekeken worden in Nederland hoeven niet meer vanuit een server in bijvoorbeeld IJsland te komen. Via het DSN netwerk van Theta komt de video bij je terecht van iemand dichter bij je in de buurt. 

Deel nemen aan het netwerk kan je niet alleen sneller aan je video’s helpen. Het is ook veel schaalbaarder. Een data centrum kan nooit opboksen tegen iedereen ter wereld met een internet connectie. Bovendien kun je een extraatje verdienen door je computer en bandbreedte beschikbaar te stellen aan het Theta netwerk. 

Wat is het nut van de Theta Fuel coin?

Op het Theta netwerk zijn er twee verschillende tokens die allebei een belangrijke rol spelen. Allereerst heb je THETA zelf. Dit is een aandeel in het netwerk. Dit kun je wel vergelijken met NEO. Daarnaast het je Theta Fuel TFUEL. Dit is de brandstof op het netwerk en kun je wel vergelijken met GAS op het NEO netwerk.

De THETA coin is de token waarmee de koers bepaald wordt op het netwerk. Het is een aandeel in het netwerk zelf en kan worden gebruikt voor Proof of Stake (het verdienen van een beloning). De maximale hoeveelheid THETA tokens is vastgesteld op 1 miljard.

Theta Fuel (TFUEL) is zoals al aangegeven de brandstof op het netwerk. Zodra je een transactie doet betaal je hier TFUEL voor. Het is de currency op het netwerk om het zomaar te zeggen. Als je THETA beschikbaar stelt aan het netwerk om te steken ontvang je hiervoor TFUEL voor. Ook voor het leveren van bandbreedte ontvang je TFUEL als beloning. Beide tokens zijn apart van elkaar te verhandelen.  

Huidige supply5,865,574,960 TFUELMaximale supply5,865,574,964 TFUEL
% verschil 24u4.15%% verschil 7D6.47%

Wat doet de Theta Fuel koers?

De TFEUL koers is nauw verbonden met die van THETA zelf zoals je kunt begrijpen. Neemt het netwerk toe wat betreft gebruikers en gaat hierdoor de koers omhoog? Dan is er ook meer vraag naar de brandstof op het netwerk om transacties te doen. Logischerwijs gaat de TFUEL dan ook omhoog. In de afgelopen jaren is de koers zoals de meeste andere projecten volatiel geweest.

De eerste notering van de Theta Fuel coin vinden we terug op 30 maart 2019. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,016. Lang bewoog de TFUEL coin zijwaarts tot het uitbreken van de bullmarkt in 2021. De actuele Theta Fuel koers is $ 0.05508.

De hoogste notering van de THUEL waarde was op $ 0.68159 (June 9, 2021). Dat is inmiddels 476 dagen geleden. Sinds de start van het project is er een marketcap verzamelt van $ 322,799,294 en hiermee staat Theta Fuel op plek 119 van grootste crypto projecten.

Hieronder kun je de live Theta Fuel koers volgen in euro.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Theta Fuel verwachting 2022 – 2027?

De Theta Fuel verwachting is zoals aangegeven bijna een-op-een te kopiëren van de Theta koers verwachting. Bijvoorbeeld gedurende de coronacrisis kregen streamers het plotseling erg druk. Er zaten veel meer mensen dan normaal video’s te kijken en het netwerk kreeg het moeilijk.

De verwachting is dat er in de toekomst alleen nog maar meer video’s het internet op geschoten worden en een netwerk dat dit allemaal kan bolwerken is daarom noodzakelijk.

Voorlopig zijn platformen als Youtube en Netflix nog heer en meester op het gebied van streaming. Weet Theta echter voet aan de grond te krijgen en gebruikers naar het platform te trekken? Dan zouden ze wel eens een behoorlijke hap uit deze markt kunnen nemen.

Helemaal wanneer de ‘gevestigde orde’ het vaker moeilijk krijgt om de videokwaliteit de waarborgen. Dit zal dan goed zijn voor de Theta Fuel koers verwachting. De TFUEL prognose is daarom goed te noemen met de kennis van nu.

* Currency in USD
Historical Price for Coin
DateOpenCloseHighLowVolume

Waar TFUEL kopen?

Theta Fuel kun je kopen om te gebruiken op het netwerk of als een investering. Heb je de verwachting dat TFUEL in de toekomst meer waard zal worden door de ontwikkelingen op het netwerk? Dan kun je TFUEL kopen op de grootste exchange ter wereld, Binance.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Theta Fuel nieuws

Je kunt op veel manieren informatie verzamelen om te gebruiken bij het opstellen van een Theta Fuel verwachting. Hopelijk heb ik je met de info op deze pagina kunnen helpen. De laatste belangrijke bron van informatie die ik je niet wil onthouden is de twitterpagina van het project. Door dit namelijk te volgen zie je direct welke richting het op gaat en hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?