Diensten als Youtube zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Er wordt dagelijks voor miljoenen uren aan beeldmateriaal geüpload en bekeken. Hierdoor neemt ook de vraag naar genoeg bandbreedte en snel internet toe. Iedereen heeft wel ervaring met het kijken van een video waarbij je moet wachten tot het gebufferd is, heel vervelend. Theta bouwt het netwerk en decentrale videosysteem dat deze problemen oplost.

In dit artikel kijken we naar Theta. We gaan in op de Theta koers en kijken ook naar de Theta koers verwachting voor de toekomst. Hiermee proberen we je een beeld te geven rondom de vraag: “Is Theta een goede investering?”.

Wat is Theta?

Theta is een decentraal video netwerk met zijn eigen blockchain. Theta wil met het netwerk en haar eigen blockchain de toenemende vraag naar video en streamingsdiensten veiligstellen. Het wil de problemen met de schaalbaarheid voorkomen, helemaal met het oog op de toekomstige groei.

Op het moment worden video’s die je wil bekijken ‘geleverd’ door grote centrale datanetwerken (CDN / Content Delivery Network). Deze zijn gevestigd in data centra van over de hele wereld en moeten op het moment dat jij zoekt naar een video dit van waar dan ook ‘leveren’. Je zou het misschien niet zeggen van het internet, maar hoe verder dit datacentra bij je vandaan is, hoe langer het duurt voordat je video er is. Ook kost dit meer internet.

Theta lost dit op door een peer tot peer (gebruiker tot gebruiker) netwerk te ontwikkelen dat voor dit doeleinde gebruikt wordt. Gebruikers van over de hele wereld kunnen hun bandbreedte beschikbaar stellen aan dit netwerk om zo heel snel video’s te kunnen bekijken / streamen. Het werkt vergelijkbaar met hoe je torrents download. Hiermee wil Theta de huidige CDN’s vervangen.

Gebruikers kunnen deelnemen aan het netwerk en functioneren als ‘opslag’ voor data. Op het moment dat iemand bij jou in de buurt die data nodig heeft kunnen ze dit opvragen. Hierdoor heb je zoveel mogelijk data bij je in de buurt. Geen last meer van buffering en ook minder internet kosten, de data is dichtbij.

Theta coin

Het tweede gedeelte van het netwerk is de Theta token / coin. Mensen die namelijk hun bandbreedte beschikbaar stellen aan het netwerk ontvangen hiervoor een beloning in de vorm van Theta tokens. Dit maakt een ecosysteem waar gebruikers actief op willen zijn, omdat het ze tijd en geld scheelt. Tegelijk worden de mensen die helpen met de opslag van de bestanden een beloning aangeboden om dit te blijven doen. 

Door dit ecosysteem te bouwen kan in het beste geval volgens Theta de kosten met 80% omlaag gebracht worden voor het streamen van video’s. Er zijn geen grote datacentra meer nodig en iedereen heeft de video’s altijd ‘in de buurt’, omdat mensen dit opslaan over de hele wereld. 

Schaalbaarheid

In theorie kunnen duizenden mensen gebruik van dit netwerk om of video’s te bekijken of om een beloning te verdienen. Hierdoor is het video netwerk erg schaalbaar in tegenstelling tot de reguliere datacentra. Hiervan moeten constant nieuwe gemaakt worden om de toenemende vraag en productie van video data te kunnen bolwerken. 

Theta koers verwachting

Theta is een interessant project, dat mag duidelijk zijn. De grootste video giganten ter wereld zoals Youtube groeien hard maar hebben ook moeite om de toenemende vraag en kijkende ogen te kunnen bedienen. Aan het begin van de Coronacrisis bijvoorbeeld kondigden ze aan de kwaliteit van de video’s te verlagen om het allemaal te kunnen bolwerken.

In het geval van Theta zou bij een enorme groei aan gebruikers ook de bandbreedte toenemen waardoor de plotselinge toename geen probleem zou zijn. Dit maakt de Theta koers verwachting dan ook zeer postitief. De actuele Theta koers vind je hieronder

Theta prijs voorspelling 2020 – 2026

Het nut van Theta is duidelijk al valt en staat het wel bij de hoeveelheid gebruikers die het naar het platform weet te trekken. De concurrentie is groot, helemaal als we Youtube bekijken. Het is er bij iedereen ingesleten om naar dat platform te gaan voor video’s. Weet Theta en de Theta coin echter mensen naar het platform te trekken dan is de Theta prijs voorspelling voor de toekomst rooskleurig zoals je ook kunt zien in onderstaande overzicht.

2020: $ 0,9454

2021: $ 1,19

2022: $ 1,22

2023: $ 1,29

2024: $ 1,04

2025: $ 1,61

2026: $ 1,05

Hoe Theta coin kopen?

Heb je besloten dat Theta een interessant project is en wil je daarom Theta coins kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de grootste exchanges ter wereld, waaronder Binance. Heb je nog geen account hier? Dan kun je die hier gratis aanmaken.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass