Er komen elk jaar weer nieuwe crypto exchanges bij. De ene keer is het een centralized exchange en de andere keer een decentralized exchange. Vooral die laatste exchanges zijn populairder geworden. Vandaag nemen we de decentralized exchange: THORChain onder de loep. We kijken naar de use-case en naar de THORChain verwachting.

Verder gaan we kijken naar de RUNE koers verwachting, THORChain prognoses en bekijken we waar deze coin voor wordt gebruikt. 

Wat is THORChain?

THORChain is een liquiditeitsprotocol dat op een bepaalde manier is gemaakt waardoor alle blockchain-activa verbonden kunnen worden. Deze verbinding wordt gemaakt door cross-chain bridges. De ‘liquiditeitspools’ zoals die worden genoemd worden door de validators beveiligd, maar hier gaan we het later meer over hebben. 

RUNE heeft een cross-chain oplossing waardoor je makkelijk alle activa kan ruilen op het netwerk. Dit maakt ze vrij speciaal in de wereld van decentralized exchanges. Het project is gebouwd op Tendermint. Dit is een protocol die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de technische aspecten achter de blockchain technologie te skippen. 

De gebruikers van THORChain kan je in twee groepen verdelen. Je hebt de gebruikers en de personen die voor liquiditeit zorgen. De gebruikers maken gebruik van het netwerk om coins uit te wisselen. Zo kopen ze bijvoorbeeld Bitcoin met Ethereum. Vanwege de cross-chain kunnen ze elke coin die ze willen kopen.

De liquiditeitsverschaffers zorgen ervoor dat er genoeg activa in de pool zit. Deze mensen ‘staken’ hun liquide middelen om op die manier geld te verdienen. Wanneer ik bijvoorbeeld een Bitcoin koop dan moet er wel een Bitcoin in de pool zitten. Degene die de pool aanvullen krijgen een deel van de transactiekosten.

Op deze manier verdienen ze geld met activa die ze anders op een wallet hebben staan waar ze niks mee doen. De verdiensten worden in RUNE coins uitbetaald. Wanneer meer mensen de DEX gebruiken kan de RUNE koers ook omhoog gaan wat op zijn beurt kan zorgen voor een positieve THORChain koers verwachting. 

THORChain koers

Het blockchainplatform bestaat nog niet zo lang. Sinds 2018 timmeren ze aan de weg en dat gaat best goed. 20 Juli tot 22 juli hebben ze een IEO gehouden. Dit is een initial exchange offering. Hiervoor maakten ze gebruik van het Binance platform. Tijdens deze IEO kon je voor 0,032 dollar een RUNE coin kopen. De RUNE koers staat nu op $ 3.32.

In het begin van de RUNE koers was de waarde nog niet zo hoog. De eerste maanden gebeurde er nog niet zoveel, maar we zien op Coinmarketcap dat rond oktober 2020 de koers een beetje begint te stijgen. Dit bleek stilte voor de storm, want ook de THORChain waarde steeg net zoals vele andere coins enorm begin 2021. De afgelopen 24 uur heeft de RUNE coin ook zijn schommelingen gekend. Het verschil in RUNE waarde was namelijk -22.24%.

Wanneer je zelf onderzoek gaat doen moet je naar meer kijken dan alleen het koersverschil in de afgelopen 24 uur. Meer data is welkom tijdens je onderzoek. Wij vinden het ook altijd goed als iemand zelf op onderzoek uitgaat en het niet alleen bij een artikel houdt. Wellicht dat deze aanvullende THORChain data goed van pas komt.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

THORChain verwachting

Zoals we al eerder aangaven zouden we terugkomen op de liquiditeit pools en de validators. Wanneer iemand gebruik maakt van deze pool wordt er een transactie gemaakt. Om deze transactie goed te keuren heb je validators nodig. Validators zijn personen die RUNE crypto hebben en die gebruiken om deze transacties te controleren.

Hoe meer RUNE crypto iemand bezit hoe beter. THORChain maakt namelijk gebruik van Proof of Stake. Dit houdt in dat hoe meer RUNE coins je bezit hoe meer transacties je kan goedkeuren. Met het goedkeuren van transacties kan je THORChain coins verdienen. Dit is de incentive die validators hebben om hun coins hiervoor te gebruiken. 

Het mooie aan dit systeem is dat wangedrag door validators wordt afgestraft. Hierdoor wordt misbruik ontmoedigd. Vaak wordt de native coin ook gebruikt voor Governance. Bij THORChain is dit niet echt aanwezig. De bedenkers hebben namelijk het netwerk zo ingericht dat er zo min mogelijk governance nodig is.

Het is namelijk zo dat de validators verantwoordelijk zijn voor de cross-chains. Nieuwe chains kunnen aangemaakt worden doordat validators zich mengen in de governance daarover. Wanneer een validator een nog onbekende coin gebruikt om te staken dan wordt deze coin vanzelf toegevoegd. 

Er worden in principe nieuwe liquiditeit pools aangemaakt. Hiervoor wordt een eenvoudige staking transactie gemaakt met de nieuwe coin in de THORChain transactie memo. 

Mocht je nu geïnteresseerd zijn in RUNE en wil je investeren of misschien wel een validator worden, dan is het goed om verder onderzoek te doen. Een onderzoek naar de achterliggende technologie is een optie, maar historische data over de RUNE koers verwachting kan ook goed van pas komen.

Het handelsvolume kan ook een mooie indicatie zijn. Als het handelsvolume hoog is dan kan het vertrouwen zijn toegenomen. Het handelsvolume van RUNE is de afgelopen 24 $ 138,287,212 geweest.

Hieronder zie je de historische RUNE koers.

 • * Currency in USD
  Historical Price for THORChain
  DateOpenCloseHighLowVolume

THORChain prijs voorspelling

De THORChain prijs voorspelling is sterk afhankelijk van externe factoren. Zo hebben ze veel concurrentie en schommelt de cryptomarkt soms zonder dat mensen echt een goed idee hebben waarom. Ondanks dat kan op het juiste moment instappen positieve gevolgen hebben. Nu is op het juiste moment instappen lastig te voorspellen. Wees dus voorzichtig met geld dat je niet kan missen. 

De RUNE verwachting is ook afhankelijk van het gebruik van het netwerk. Validators krijgen alleen hun incentive als er transacties goedgekeurd moeten worden. Dit betekent dat er dus handelaren op het netwerk moeten zijn. Als dit aantal toeneemt kan de THORChain verwachting ook toenemen. 

Er zijn veel THORChain prijs voorspellingen op het internet. Enkele RUNE voorspellingen die we gevonden hebben vind je hieronder. De afgelopen week (7 dagen) was het verschil in THORChain koers in ieder geval -42.17%. Wanneer je wilt investeren voor de toekomst, dan kan je beter verder vooruit kijken.

2021$0,00481
2022$0,00559
2023$0,00651
2024$0,00800
2025$0,00976
2026$0,01090
2027$0,01080
2028$0,01430

THORChain coin kopen

Het kopen van crypto is vrij gemakkelijk. Om een goed instapmoment te kiezen is juist erg moeilijk. Er zijn echter wel een paar punten waar je naar kan kijken. Schaarste is daar een van. Zijn er al veel coin uitgegeven? Dan kan er schaarste optreden waardoor de prijs kan stijgen. Op dit moment zijn er voor THORChain 300,755,175 RUNE coins beschikbaar met een totale supply van 500,000,000 RUNE. De totale market cap is $ 998,700,213.

Wanneer je bereid bent om RUNE te kopen dan kan je dit doen op meerdere exchanges waaronder die van Binance. Wanneer je hier nog geen account op hebt kan je die via deze link aanmaken.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?