Leestijd: 3 minuten

Op het puntje van je stoel zitten en strak naar de koersen kijken, dat is wat de meeste daytraders dagelijks doen om de beste trades te maken. Met behulp van technische analyse, geduld en veel kennis over de crypto markt proberen ze veel geld te verdienen door in te spelen op de grillen van de markt. Wat zijn de dingen die je hiervoor Γ©cht moet hebben om geen geld mis te lopen? We vertellen het in dit artikel.

Wat mag niet ontbreken voor de meeste winst?

Succesvol daytraden in cryptocurrency is afhankelijk van veel verschillende factoren. Natuurlijk is je kennis belangrijk, maar ook ondersteunende producten in je kantoor en werkomgeving kunnen je helpen het meeste uit je trades te halen. Hieronder sommen we een aantal onderdelen voor je op.

  1. Een goede strategie

Dit is een open deur, ik weet het. Toch moet ik het benadrukken. Veel mensen die per ongeluk een goede trade gemaakt hebben denken dat ze de beste handelaar zijn die er bestaat. Dit zie je vooral veel terug in de bull markt waarin alle crypto koersen hard stijgen.

Als ik naar mezelf kijken weet ik dat ik hier in de begindagen wel eens overmoedig door geworden ben. Na die ene trade de hele dag handelen om maar te kijken of ik er winst mee kon behalen. 

Je kunt geluk hebben, maar een goede strategie is het niet. Je kunt je energie beter steken in het uitdenken van jouw strategie. Is dat technische analyse? Welke signalen gebruik je dan, wat wordt je stop-loss en wanneer cash je uit?

  1. Een goede internetverbinding

Dit is misschien een vreemde aanbeveling, maar wel een hele belangrijke. Met daytraden speel je namelijk in op de schommelingen van de koers op de zeer korte termijn. Hoe vervelend is het als je internet er ineens mee ophoudt?

Met bijvoorbeeld glasvezel of alleen internet met razendsnelle verbinding weet je zeker dat je altijd beschikt over de snelste verbinding. Ik kan zo niet terugvinden hoe vaak handelaren een goed instap- of uitstapmoment gemist hebben door slecht internet, maar daar moet veel geld mee verloren zijn.

Een goed voorbeeld van een periode waarin je internetverbinding het verschil kan zijn tussen veel geld verdienen of niet was bijvoorbeeld met de crash van Terra eerder dit jaar. Binnen een paar uur daalde de koers daar met tientallen procenten. Als je net even storing hebt op zo’n moment verlies je direct kapitalen.

  1. Geduld

Geduld is een belangrijk onderdeel van daytraden. Niet alleen om de juiste instap- en uitstapmomenten te zoeken, maar ook om het te leren. Punt 1, een goede strategie, is nog altijd een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor succes en je zou niet op de zaken vooruit moeten lopen. 

Heb je de juiste strategie nog niet gevonden of nog niet uitvoerig getest? Dan is het misschien verstandiger om nog even te wachten met traden met echt geld. Geduld hebben tot je de beste strategie voor jou gevonden hebt bespaart je veel geld als je het fout doet. 

Natuurlijk omvat daytraden veel meer dan alleen deze dingen. Toch wil ik ze graag benadrukken, want het zijn de factoren waar jij direct invloed op kunt uitoefenen. Met handelen in cryptocurrency of welke andere asset dan ook is de markt ook heel belangrijk.

Een bull- of bear markt zorgt ervoor dat je anders moet handelen. Iedereen kan in een bull markt geld verdienen. Alleen de echte daytraders kunnen dit ook in een bear markt waar alle koersen slecht gaan zoals op dit moment.

Door je nu voor te bereiden op het uitbreken van een nieuwe bull markt ben je klaar om geld te verdienen zodra het tij keert. Heb jij je strategie en setup al in orde? Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.