Leestijd: 2 minuten

De laatste jaren is het veel in het nieuws en zijn er vele mensen die er over spreken en reclame over maken. Bedrijven, voetbalclubs, beleggers zijn actief aan de slag gegaan met crypto. Het wekt ieders interesse, zeker gezien de koersstijgingen en rendementen die ermee behaald kunnen worden op korte maar ook de langere termijn.

Je wilt er graag mee aan de slag gaan maar hoe? Er zijn hedendaags nogal wat opties waar je uit kunt kiezen op crypto-gebied. Je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Daarom is dit artikel ontworpen om jouw te helpen bij het starten met beleggen in crypto.

Hoe kom je aan crypto

Om te beginnen met crypto kom je al gauw uit op de meeste bekende en verhandelde optie genaamd Bitcoin. Deze munt is de grootste, bekendste en betrouwbaarste. Om te handelen met crypto dien je een crypto platform, een vertrouwde exchange zoals bijv. Knaken zien te vinden en je hiervoor aanmelden.

Ieder platform biedt een eigen hoeveelheid cryptomunten aan die in aantallen en soorten kunnen variëren. Het platform vertoont bijvoorbeeld inzicht in de Dogecoin koers om te achterhalen wat de waarde van de munt is en biedt je diverse mogelijkheden aan om te handelen met crypto’s. 

Verstandig om mee te starten

Start eerst eens met een grote cryptomunt zoals de Bitcoin welke een van de eerste munten was die ontworpen is binnen de Blockchain. Of kies voor een andere crypto die onderdeel uitmaakt van de top 20 cryptomunten, om te voorkomen dat je in een scam stapt die je geld doet verdampen en niets toevoegt aan de samenleving en deze wereld. Online is er genoeg informatie te vinden over de verschillende cryptomunten, waardoor jij precies komt te weten waar de munt voor staat en wat voor potentie deze mogelijkerwijs heeft. 

Hoe kun je rendement behalen

De grootste rendementen behaal je door op het juiste moment een bepaalde munt te gaan kopen. Het werkt in principe precies hetzelfde als bij traditionele aandelen. Indien een startup potentie lijkt te hebben begint de grote massa er vanzelf in te investeren wat tot gevolg heeft dat de koers zal gaan stijgen.

Een Ripple kopen op het moment voordat deze munt gaat groeien doordat de grote massa deze gaat kopen levert jou al snel veel rendement op. De crypto markt is en blijft een volatiele markt, wegens de nieuwe technologie, snelle veranderingen en manier waarop de wereld deze munten accepteert of niet.

Het maakt niet uit of het om een grote munt zoals de Bitcoin gaat of om een kleine relatieve onbekende altcoin gaat. Voordat je een keuze tot investeren maakt, zorg ervoor dat jij je huiswerk goed gedaan hebt en volg niet je onderbuikgevoel of het advies van de buurman of vriend op.

Wedden op meerdere paarden

Bij het beleggen in crypto of wat dan ook is het altijd verstandig om niet al je geld op één paard te zetten. Spreid je kansen en verlaag je risico’s. Zoek een aantal munten die je potentieel vindt en deel deze inzichten met andere kenners om te achterhalen of het ook een verstandige zet is.